Att jobba som influencer

Jag brukar få en del frågor om mitt jobb, influencer som man döpt jobbet till är ett väldigt vanligt jobb nu för tiden men kanske inte lika vanligt i min ålder. Jag jobbar fortfarande en del med att fota produktbilder till företag men bloggen har blivit så stor och så mycket jobb så jag hinner inte så mycket mer än det. Nu är har jag även instagram blivit ett jobb för mig.
Många undrar hur får man en stor blogg och hur kan man leva på den? Jag har svarat på det många gånger och svårigheten är Google. Du måste blogga och synas så mycket så att Google gillar dig. Det handlar om att få höga sökträffar på Google där nya läsare kan lockas in. Om jag tex. skriver idag om att jobba som influencer så har min blogg jobbat sig upp på Google så mina inlägg brukar hamna högt på Googles listor där människor söker på olika saker. Det gör också att många vill annonsera hos mig för att deras företag också ska få höga träffar.
För att få en stor blogg gäller det att ….blogga ofta, flera gånger om dagen, skriva kommentarer på andra bloggar för att bli upptäckt och få dem som läser att gilla dig och få dem att berätta för sina vänner. En bloggares lön är reklam på olika sätt. Annonser, samarbeten, annonslänkar osv Vad du ska ta betalt bestämmer du och företaget. Allt som jag tjänar i mitt företag betalar jag skatt och moms på , precis som på ett vanligt jobb. Man kan säga att vill jag ta ut en lön på ca 20 tusen så måste jag få in 40 tusen och sedan såklart ännu mer som ska täcka alla andra kostnader osv . Jag kan alltså inte bara gå omkring och plantera lite och leva på det utan måste varje dag ha en tanke med vad jag gör för att kunna jobba med detta.
Så när människor skriver till mig att de också vill ha en stor blogg så måste man förstå att skriva blogginlägg tar tid om man ska ha variation osv du måste göra det ofta och du ska göra det troligtvis i många , många år för att komma upp i läsarantal. Det kan ju låta så lätt att bara blogga men vägen dit kräver många timmar framför datorn och i kameran och du blir lite mer offentlig person men det beror ju också på vad du skriver om. Jag har älskat de timmarna och jag älskar fortfarande att få dela mitt liv med er.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Att jobba som influencer”

  1. Och så jobbar du ju mycket med din trädgård som blir bra content till bloggen. Jag har just startat en enskild firma för jag får en del förfrågningar om sammarbete. Men i och med att jag har ett heltidsjobb som programmerare och tjänar väldigt bra på det så kan jag inte satsa 100 % på bloggen, men det vore en dröm… Din blogg är magisk Lotta en av de bästa som jag följer, du skriver så bra och inspirerande och det är så roligt att följa dig med nya stugan. Du är bäst Lotta ❤️

  2. Denna blogg ska jag följa känner jag. 🙂 Vilken fin väska den bruna med mönster är. Vill du berätta varifrån den är? Har så dåligt med väskor och tänker skaffa åtminstone två-tre så att dem passar mina outfits. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *