Jag har samma känsla

Jag har samma känsla inför denna jul som jag hade förra året. Att inte prestera så mycket, mest att unna mig. Det betyder att jag skapar det jag vill för jag har lust och resten kan jag köpa färdigt eller skita i. Jag står inte gör julgodis för att visa er som vi inte äter upp osv. Vi äter inte så mycket julmat här hemma osv utan vi vill istället gå ut och äta tillsammans en kväll. Tid tillsammans och inte skapa en massa för man borde för vi äter inte upp allt det där juliga ändå.
Det bästa jag vet är att bara göra det där pysslet som man gör för det är kul, sedan umgås med familjen. Gå ut och äta, vara hemma och laga vanlig mat tillsammans, åka på en utflykt, ut och gå i naturen osv. Jag lovar mig själv att jag bara ska bara skapa för jag vill och inte för jag måste. Blommor och växter är bland det viktigaste på julen för mig så det ska jag fylla på med i december, resten får komma som det kommer.
Vi är fortfarande lite krassliga här , men jag funderar på en adventsgran. Får bli att köpa en i veckan och sedan får det andra komma när lust finns. Det är nu tiden ska läggas där man mår bäst tänker jag. Här hemma har lite pynt kommit fram och resten får komma när lite mer ork finns igen.
Ha en fin dag bästa läsare
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Jag har samma känsla”

 1. Sådär vill jag också ha det. Försöker tänka att man inte måste ha allt färdigt till julafton. Man kan faktiskt göra godis och baka grejer även efter den 24:e. För det är inte värt att bli helt stressad av alla måsten innan. Kanske lyckas jag detta året! Lite roligt var att min äldsta dotter på 10 år tyckte att vi skulle kunna åka ut till sommarstugan dagarna före jul- som inte är vinterbonad och som vi behöver släpa med allt på båt ut till. Hon är alltså helt ovetandes om hur mycket jag stökar och stånkar för att det ska "bli jul". Men städningen har jag i alla fall släppt. Vi är ändå inte ens hemma på julafton utan alltid hos mina föräldrar.

 2. Precis så tänker jag med.
  Det får bli det jag orkar och vill.
  Jul blir det ändå, viktigast är att vara tillsammans.
  Affären är full av mat och godsaker.
  Och de jular jag bakade allt, köpte massor av julklappar som jag inte hann slå in förrän på kvällen före julafton och golven jag torkade på julnatten.
  Blev vi lyckligare för det ? Nej en trött mamma som längtade till efter jul bara…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *