Kladdkaka med Oreo

Nu är kladdkakan klar till morgondagens gäster och ska få stå kallt tills imorgon så den stelnar, Oreo kladdkaka. Lätt att baka så tips till er också. Recept är hämtat från Lyckas med mat.
Receptet ger 10-12 bitar
Botten: 150 gram smält smör, 3 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl kakao, 2 ägg, 2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreos
Chokladsmet:
300 gram vit choklad, 100 gram mörk choklad, 100 gram rumsvarmt smör, 2 dl grädde
Topping:
1 förpackning minioreos
Ca 100 gram minimarshmallows
Sätt ugnen på 175 grader.
  1. Smält smöret i rymlig kastrull och låt svalna en aning.
  2. Blanda i socker, vaniljsocker och kakao direkt i kastrullen. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan i mjölet.
  3. Hacka ett paket Oreos ganska grovt och vänd ner i smeten.
  4. Smörj och bröa en rund springform ca 23 cm i diameter med ströbröd eller pudra med kakao.
  5. Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. Finhacka under tiden chokladen till chokladsmeten. Värm upp grädde i en kastrull (koka ej) och rör ner chokladen.. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna en aning.
  7. Strö på önskad mängd minimarshmallows på kakan (spara lite till toppingen), och häll sedan över chokladmseten, tryck ner minioreos (eller halvor av vanliga Oreos) lite här och där, strössla över resterande minimarshmallows
  8. Ställ in i kylen för att stelna, i minst två timmar, men gärna över natten.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Kladdkaka med Oreo”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.