Köksträdgården och orangeriet

Att skapa en köksträdgård är nog bland det roligaste projekt som jag har gjort. Jag är inte duktig på växters namn osv utan jag kör på känsla. Efter jag hade varit ute och fotat reportage och sett många trädgårdar så jag hade jag samlat på mig många ideer som jag ville förverkliga hemma hos oss.
Vi har ju en väldigt stor trädgård och ska man göra något som ska se vettigt ut hemma hos oss måste man skapa stort. Att börja skapa en köksträdgård som är ganska dyrt om man som jag vill ha grus , köpa växter osv så det har det tidigare fått vänta. Resor och renovera huset har varit viktigare för oss.
Men när Elin blev sjuk blev det ett bra projekt för oss att hålla på med här hemma. Först tänkte jag ut platsen och kom på att det gamla dasset kunde bli orangeri, sedan bad vi vår granne gräva bort en del i hagen för att få det jämnt.
Sedan tänkte vi i tårtbitar. Först gjorde jag en sida uppe vid orangeriet, framför orangeriet och sedan andra sidan. Jag köpte markduk och grus och grävde för rabatter lite efterhand. Så gjorde jag även med den stora ytan vid köksträdgården. En liten bit i taget. Kalle snickrade allt på orangeriet och jag gjorde nästan allt i trädgården,
Vi har lagt massor av pengar på detta projekt och det går säkert att göra billigare om man får växter av vänner osv. men att hålla på med detta under tiden Elin hade leukemi var sådan otrolig glädje för Kalle och mig. Vi kunde turas om att vara här ute , glömma det där tunga och tuffa för en stund och bara jobba med kroppen och skapandet. Kalle älskar ju också odling, och tycker om att hålla på med sina citronträd och vi behövde ett ställe att kunna ställa dem på vintern.
Jag har själv hämtat varje stor sten när jag byggde stenväggen  tex. men allt har bara varit terapi och glädje. Om man jämför det med smärtan att att ha ett sjukt barn så är det ingenting. Ingenting är jobbigt om man får möjligheten att gräva och jobba i sin trädgård. Detta har bara varit lycka för oss.

Nu efter allt som hänt kan jag ju jobba med våra trädgårdar, för mina sociala medier blivit så stora. Jag kan lägga min tid med att klippa gräs, vattna osv och få visa er. Jag är oerhörd tacksam för det och tar det inte som en självklarhet.

Nu ska ut här i stugan och ta mitt kaffe och sedan behöver vi nog åka hemåt för att se om vi kan få igång gräsklipparen.
Ha en toppenfin dag, vi ska på fest med en massa härligt folk i byn
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Köksträdgården och orangeriet”

  1. Du skriver så bra om Elins leukemi, jag blir verkligen tagen. Tänk vad ni gått igenom jag förstår att orangeriet och trädgården blev en slags ventil för dig och Kalle. Du har bästa bloggen Lotta ärlig och härliga bilder, you go girl ♥️♥️♥️♥️ mvh Åsa

  2. Hej! Så fin trädgård. Har ni ritat ert hus som är på första fotot i detta inlägg själva eller kan man köpa det prefab från någon firma? Vi letar attefallshus och detta ser ut precis som i mina tankar😍 Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *