En av de största och mest miljövänliga förändringarna

 
ANNONS BIXIA
 
Jag har tänkt på det där med att ge kritik för andras olika val, istället för att själv vara en förebild och skapa ett liv som man kan stå för. Att vara en inspiration och försöka vara en förebild för andra är såklart det bästa, men finns det perfekta människor? 
 
Jag har inte perfekt och det har jag skrivit om många gånger. Jag tror att förändring tar tid och jag kan ändra på mycket i mitt liv för att bli mer miljövänlig och upplyst. Jag tar lite i taget och försöker tänka på vad kan jag bli bättre på för att skapa en bättre framtid här på jord. Jag jobbar med reklam här på bloggen och samarbeten som är min inkomst, jag älskar inredning, kläder, upplevelser och tipsar om olika saker varje dag osv men jag är också intresserad av natur, miljö, landet och hälsosam mat, odling osv
 
 
Det här är några saker jag bra på 
 
Jag åker förbi återvinningen minst en gång per vecka, både stora återvinningen i stan och lilla i byn
Jag har egen kompost med matavfall ( kaffesump mm) 
All mat som hönsen kan äta går till dem, jag får ägg istället 
Jag skänker bort saker jag inte använder, säljer eller ser till att det går till olika organisationer
Äter mer fisk och köper ekologiska matprodukter så mycket som går
Jag odlar mycket eget i min köksträdgård
Jag är elkund hos Bixia och får min el närprocerad från sol, vind och vatten
Jag har alltid en extra påse i väskan så jag inte köper plastpåsar i affärerna
Jag jobbar hemma och behöver inte köra bil varje dag
 
 
Detta kan jag bli bättre på
 
Fundera mer över mina inköp, vad kommer sakerna och kläderna ifrån. Behöver jag verkligen det här?
Här finns ingen skolbuss för våra stora barn, kan vi samåka mer i familjen? Kan jag göra färre resor till stan? 
Köpa mer närproducerat mat 
Icke djurtestade produkter
Handla mer på loppis
Kan vi börja med solenergi på vårt hus?
Använda mindre el, släcka ner mer lampor osv 
Ta tåget om jag ska till Stockholm osv 
Mindre flygresor?  Istället för att resa med flyg vill jag ha ett eget sommarställe nära. Är det bättre för miljön, även om jag inte vill sluta flyga helt? 
Ta med tygpåsar när jag handlar mat och inte bara om jag är i stan osv 
 
 
Just nu diskuteras det väldigt mycket över våra flygresor, jag tycker det är bra att man får upp ögonen för det och tänker på att det är viktigt. Däremot vill inte jag sluta resa, men tänka över mina val. Jag har ganska få flygresor på ett år, men älskar upplevelser. 
 
 
 
Men om du som individ verkligen vill göra något för miljön och vara mer miljövänlig så är en av de största förändringarna du kan göra att byta elbolag till förnybar ( sol, vind och vatten) och närproducerad el. Det vet inte alla om och det visste inte jag heller och det är så enkelt val att göra idag. Den största påverkan globalt sett är de koldioxidutsläpp som till större del kommer från icke förnybar energiproduktion. 
 
Gör som jag och bytt till Bixia. De hjälper dig med allt, med överföringen av elbyte , vad det kommer kosta osv. Bara signa upp dig HÄR så kan du också skryta med att du gjort en stor förändring för miljön och för din familjs framtid. Nu får du som ny kund även en rabatt på 500 kr . Det är en bra början och är vi många som får upp ögonen för det här så har vi kommit långt mot ett miljövänligare klimat.
 
Kram Lotta 
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”En av de största och mest miljövänliga förändringarna”

  1. Min dröm är att bo i ett litet gulligt hus som är rött med vita knutar på landet. Jag skulle vilja odla grönsaker och potatis som skulle göra att jag inte behöver köpa i butiker,ha djur som skulle göra att jag hade kött på bordet (bl.a kossor som skulle ge mig mjölk till mjölk, grädde smör osv. höns som skulle ge mig ägg bl.a. osv) Jag skulle fiska så att jag hade fisk på bordet. Jag bodde på en bondgård när jag var 16-18 år, hjälpte till att sköta barn och jobba i bondgården. Det sådde ett frö i mig, att jag ville bo så när jag blev äldre. Önskar dig en riktigt fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *