Första dagen i Montpellier

Annonssamarbete med France.fr
 
Nu tänkte jag berätta lite hur jag haft det och ge er lite tips som också skulle vilja åka till Montpellier i Frankrike. Resan gjordes i samarbete med France.fr  som jag också fotat bilder till. För att komma till Montpellier från Sverige så tar du dig lättast med flyget från Köpenhamn. 
 
 
Här kan ni se hur vackert staden ligger med sina hus och båtar , detta är lite utkanten av staden. 
 
 
Hotellet som vi bodde på heter Hotel des Arceaux och var ett trevligt litet hotell som låg centralt på Rue Bamues gata och nära in till Place Royal de Peytou och staden. På hotellet fanns en liten trädgård där man kunde sitta ute och ta sin frukost. Läget på hotellet och de trevliga ägarna gjorde vistelsen extra bra. Det här hotellet kan jag rekommendera till alla. Jag kommer visa mer omkring det senare. 
 
 
Älskar alla de franska balkongerna
 
 
Första dagen tog guiden med oss till det vackra torget mitt i staden, Placa de la comedie. Det här är mittpunkten i den unga universitetstaden och här var så vackert på eftermiddagen med alla ljusa byggnader och butiker. Dagen efter hade vi guidad tur i staden så mer bilder från de vackra gränderna kommer också senare. 
 
 
Inte så långt där ifrån så besökte vi även Exhibition Picasso Museum. 
 
 
Första dagen var mest resdag för oss men vi skulle få besöka ett nytt område i Montpellier där vi skulle äta middag på kvällen Marche du Lez.  Det här området har bara funnits i ett år men var så coolt. Här har man blandat streeart, streetfood, restauranger m.m och området var så häftigt uppbyggt.
 
 
Massor av bussar med barer, mat och där man blandat inredning med butiker. Man kunde både klippa håret och ta en middag, köpa lokala råvaror, köpa blommor osv 
 
 
Här fick vi slå oss ner på en uteservering för att njuta av kvällens middag och ett glas bubbel. Magiskt och härligt!
 
 

Ett sånt här ställe tror jag inte att man kanske hittar om man inte får lite tips, så lägg detta på minnet. Jag älskade allt här och skulle kunnat stanna i timmar och bara fotat, kolla in all cool inredning osv.

 
Mer tips i Montpellier kommer senare, men du kan även hitta en del tips HÄR
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Första dagen i Montpellier”

  1. Så bra o få tips på mindre ställen, istället för storstad. Följer vidare från din resa, ser så mysigt ut o bra och få lite tips på sevärdheter. Läste att man kan hyra cykel, men vet du om det är i närheten av där du varit? /Rita

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *