Måla om köksluckor

Förebilder

Nu säger vi hej då till mitt mer beiga och gula kök och på måndag ska jag bestämma mig vilken färg det blir. Det lutar åt väldigt ljusgrå. Det ska handmålas av personligt måleri i Linköping och luckorna ska plockas ner på plats och köras till hans verkstad. Sedan är det mycket jobb för honom för han gör allt helt perfekt och lämnar inget till slumpen. Jag har sett alla fina kvänumkök han målat.
Jag har börjat plocka ner alla luckor nu och än så länge går det bra. Jag tar lite varje dag så blir det inte så stressigt.
När han målat alla luckor i sin verkstad så kommer han hit och målar stommar, tak, väggar osv.  Arbetstiden är 2.5 vecka och därför känns det extra skönt att vi tagit hjälp med detta. Ja ni ser listan nedan. Mycket jobb, inte bara måla på lite färg.
Tvättning tak
Schelackering av kvistar i tak
Fogning hål taklist
Grundning tak
Färdigstrykning tak med matt snickerifärg
Tvättning snickerier murstock
Grundning  murstock
Färdigmålning murstock med matt snickerifärg
Slipning skåpsnickeri
Grundning skåpsnickeri
Två färdigstrykningar skåpsnickeri
Det är jobbet i köket.
Luckor lådor glas demonteras och köres till min verkstad av er
I verkstaden tvättar jag luckorna lådorna
Mattslipar
Grundar (kan bara måla en sida i taget med varje strykning)
Två färdigstrykningar
In packning luckor lådor
Ni hämtar i verkstaden
Jag vet att det finns många som redan tycker det är fint och det får ni gärna tycka det men vi gillar inte den här gulaktiga färgen längre och det bruna golvet och kaklet som var, så det här känns så kul nu att det blir gjort.
Ha nu en fin onsdag och nu är det snart mörkt igen
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Måla om köksluckor”

 1. Grått kommer bli kanon fint.
  Jag älskar det mer och mer.
  Vi har grått i köket. Gråa stolar, gardiner, duk samt dynan på soffan.

  Så gör vi om köket någon gång vill jag nog ha grått.
  Men just nu har vi gamla trälucklr som jag älskar mer och mer så just nu vill vi ha detta.
  Men skulle vi ändra oss i framtiden så får vi ta det då..

 2. Spännande.
  Jag undrar vem du fått tag i till köksluckorna, jag bor också strax utanför Linköping, och jag har också vaniljgula luckor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *