Kvänumkök som inspiration och kalk

Jag har berättat på instagram men inte här på bloggen att vi valt färgen kalk på luckorna i köket. Inspirationen till det kommer från Kvänum och färgen kalk. Vi får inte måla med Kvänums färger men min målare har brutet fram en egen kulör i kalk som jag tycker om. ( jag kan inte färgkoden just nu, men kan ta reda på det framöver)
Det är massor av grundjobb att få luckorna klara men i slutet av nästa vecka ska han komma och måla här i köket.
Mitt kök i somras
Så det blev inte helvitt och det här blir snyggt mot vitt kakel från Qvesarum och Silestoneskivan Lagoon och snickerier blir Nordsjövit. Så köket blir ljusgrått och i dagsljus kommer det se väldigt ljust ut men inte kritvitt. Däremot så ska hela köket handmålas så det kommer se ut som alla handmålade kök som Kvänum har och jag älskar den stilen. Lantligt och vackert och så ska jag bara hitta en golvfärg till de bruna stenplattorna. Taket blir en matt vit takfärg. Ni ska få se mer framöver. Just nu är alla luckor hos målaren och han jobbar med dem.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Kvänumkök som inspiration och kalk”

 1. Hej!
  Wow vad spännande att se resultatet!!!! Blir säkerligen jättefint!!!!
  Vi har Meny vaniljgul som liknar de luckor ni har samt Goudi Brun på klinkersplattorna som verkar aningens ljusare än era…. Jag är också sugen på att måls om luckor och golvet… Ser fram mot att se resultatet i erat kök!!!!
  Har du sett resultatet av ett kök där klinkers målats om?!!!! Nyfiken på hur bra hållbarheten blir????? Vad har du för fakta?!!!
  Lycka till💕

 2. Jag köpte flera meter reflex band som jag sytt fast u-form av hjärtan och dödskallar på mina jackor. Men den där riffen var fin. Sitter och klurar på om jag kan göra en själv.
  Härlig blogg du har. Väldigt inspirerande

  1. Anne-Charlotte

   Hej, det kan jag tyvärr inte svara. Huset är sålt och jag minns ej vad målaren använde för färger. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *