Hur jag tänker i bilder

 
 
Jag har ingen utbildning som fotograf men ändå kunnat jobba med det genom att lära mig att se i bilder och veta hur jag ställer kameran och redigerar på det enklaste sättet. När jag ska fota en bild så brukar jag tänka, vart kan ställa den upp den här saken för att få bästa ljuset, bakgrunden osv. När man tar typ ”produktbilder”som de här chokladbollarna då är det ofta rörigt runt om. 
 
 
I den här bilden ville jag ha en vintrig känsla och använde frosten på fönsterglaset. När jag fotar sådana här bilder så ”stylas” de lite men annars så fotar jag mest bilder på hur det ser ut i verkligheten. Jag ”stylar eller piffar” inte så mycket för att få en bild, det gjorde jag däremot jämt förr. Då älskade jag bygga upp som små världar för att fota bakbilder osv. 
 
Jag kan väldigt lite om hur en kamera fungerar men jag vet hur jag vill ha bilden och jag ser i bilder överallt. Jag tror att många bloggare känner igen sig i det eller ni som fotar till instagram. Mina ögon och tankar brukar vara som en en ram, jag ser i bilder hur det kan bli i kameran  
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Hur jag tänker i bilder”

  1. Det är fantastisk att få skapa i bilder. Att få till känslan i bilden. Jag har jobbat som fotograf förut men pga skilsmässa och annat stannade livet. Så nu är jobbar jag som lärare. Men drömmer om att en dag kunna återta kreativiteten som fotandet innebär…

  2. Å så smart att ställa upp det mot frosten i fönstret! Hade du inte skrivit det hade jag gissat att du la in bakgrunden i ett fotoredigeringsprogram i efterhand. Så smart att använda sig av det som finns naturligt runtomkring!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *