Måla klinkers

 
Annonslänkar Ellos
 
Nu är hallen färdig med färg på väggar, elementskydd och skostället. Tapeten sitter på plats och nu är det dags att måla hallgolvet/klinkersgolvet. Att måla klinkersgolv och att det håller är ingenting som någon färgaffär kan rekommendera, för i vissa fall funkar det väldigt bra och vissa fall funkar det inte alls. Däremot känner vi flera stycken som gjort det och som säger att det funkat hos dem och om det inte skulle göra det får man måla om det efter ca 1 år. Vi prövar. Skulle inte färgen sitta så byter vi golv på sikt och passar på att lägga golvvärme, men eftersom det är inte prio ett just nu hemma hos oss så prövar vi att måla först. Så hur gör vi, det är många frågor på det. 
 
Färgen som vi använder har vi också valt att använda i trappen och trägolvet på övervåningen för att den är extra slitstark, funkar både på trä och klinkers men kan upplevas lite hal men lättstädad.
 
 
 Gör så här
Steg 1 : Tvätta golvet med Målartvätt
 
Steg 2 : Tvätta golvet med rödsprit
 
Vi har valt att köpa en dyr färg som ska vara den bästa för klinkers. Färgen heter Sigma Coatings, Den är lite dyrare men ska också vara mer slitstark och du ska måla med deras primer innan du målar på färgen. Färgen brukar tex. användas på industrigolv och i skolor osv 
 
 
 
Steg 3: Måla/rolla golvet med Sigma Coatings primer innan man målar färgen. Primern gör att färgen sätter sig bättre och slätar ut ( går att måla över efter 4 tim) 
 
 
 
Steg 4 : Minst 2 stycken strykningar av Sigma Coatings Contour Aqua-Pu satin, den här färgen går att bryta i den nyans du vill. Vi kommer måla med samma färg som vi hade i trappen lite ljusgrå. dvs NCS 2002-Y, symfoni, Brytbas A, Recept CH4.0 RX0.8 YX6.9 (torktid 4 tim) 

 
 
Elementskyddet har en lokal snickare gjort utanför Mjölby , han har mailadress tallbacken.ett@gmail.com
 
 
Eftersom min man ska göra det ikväll så har jag inga färdigbilder ännu, men det kommer snart. Detta är det sätt vi har hört ska vara det bästa, om ni vill prova att måla som oss så lovar inte jag på något sätt att det funkar, utan detta är bara en beskrivning på hur vi kommer göra. 
 
Kram Lotta 
 
 💗
 
Tips
 
Liknande skohylla finns HÄR 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

13 reaktioner på ”Måla klinkers”

  1. Här har du en till som också är inne på att måla klinker i hallen samt på lilla toaletten. Så är spänd på att se hur det blir hos er.
    Kram och gott nytt år! 💫

  2. Det kommer gå jättebra och bli superfint med målat klinker. Vi har målat kakel i kök och plastmatta i tvättstuga. Sådant lyft tills det varit dags för riktig renovering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *