I år bestämde jag mig för att göra allt annorlunda

I år bestämde jag mig för att göra allt annorlunda än vad jag brukar göra och framförallt känna inåt vad jag vill. Eftersom jag inte haft lusten att skapa som jag brukar ha, så har jag heller inte gjort det. Jag har låtit mina barn pyssla en del och sedan har jag tagit den smidiga vägen med att köpa saker färdigt och prioritera bort skapande pyssel för det har inte funnits lust för det.
Jag blev sjuk efter Elins år med leukemi, utbränd troligtvis eller som psykologen sa, jag trampade vatten i 2.5 år och orkade allt då men sedan blev hjärnan som kola när allt var över och det är dessa tankar och den kroppen jag har att förhålla mig till nu.
Jag fick tänka om och göra annorlunda, allt för att må bra och att istället lägga tid på det jag vill.. människor, jobb som måste göras, motionera, åka till stan på lunch osv. Göra det som jag verkligen längtar efter inte det jag borde för jag gjorde det förr. Nu känns det så bra för jag klarade julen, jag klarade av allt som jag förväntat mig fast jag gjorde inga kakor, godis eller julmat alls osv . Jag köpte färdiga blombuketter, kransar, jag tog hjälp med all städning osv men jag mår bra. Jag höll ihop och jag blev inte sjuk som förra året.
Allt det där har suttit i tankar och i kroppen och kommer tillbaka så jag har verkligen fått passa mig. Jag har haft svårt när det blir en sak för mycket, men eftersom jag känt efter hela tiden så mår jag bra nu. Jag har haft några tuffare veckor då jag inte känt mig lika glad, men det har mest varit en oro inför allt jobb som är i december och att jag vill inspirera er, men inte känt mentalt att jag alltid orkar och så en önskan om Elin skulle få körkort och operationen som skulle bli klar till jul. Nu är allt färdigt och klart.
Men nu känns det bara så underbart. Jag är så redo för jul och här hemma är det så fint och jag har kameran full med bilder till er som ni ska få ta del av. Nu är min kära man hemma och det ska bli såååå härligt att få umgås med honom i två veckor och vi ska ha det så bra och göra så mycket kul. Nu kan julen komma och jag är så redo.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”I år bestämde jag mig för att göra allt annorlunda”

 1. Tack för att du delar med dig om viktiga saker utan att försköna. Du inspirerar och sprider en genuin glädje, och bra jobbat att du lyckades hålla allt på en lagom nivå. God jul till dig och njut av allt med din familj nu. / K

 2. Du är så klok och fantastisk Lotta och inspirerar mig massor <3
  Här har jag gjort lite samma sak. Bakat lussebullar, det är allt. Sen finns de som är så duktiga på att baka idag, mer genuint liksom, så då har vi beställt från dem. Godis har jag heller inte gjort något, det finns i överflöd ändå.
  Sitter här i min favvofåtölj och känner att det är sååå skönt att allt är klart och vi kan bara njuta av ett mysigt hem.
  Sen ska det bli magiskt att komma iväg till värmen, en vecka bara vi <3
  Önskar Er en riktigt fin, härlig och kärleksfull jul.
  Varma julkramar Anna

 3. God Jul 🎄

  Du inspirerar samtidigt som du delar det riktiga livet. Men livet kommer ifatt oss vid svåra händelser, låt det ta tid. Var rädd om dig och njut av ledighet och familj. ❤️
  Susanne

 4. Mycket klokt gjort. Det är inte alla som lyssnar på sig själv som du har gjort. Men kanske kan du inspirera några andra att dra ner på ambitionerna. Vi har bara gjort köttbullar och då är vi ändå pensionärer. Livet är för kort för att man ska rusa runt som en skållad råtta.

 5. Så klokt att lyssna på vad man mäktar med.
  När man inte längre orkar måste man det.
  Jag har inte heller bakat eller gjort godis, lagat mat eller ens tagit fram julsakerna, mer än några enstaka.
  Orkar man inte så kan man inte.
  Jul blir det ändå.
  Ta hand om dig och ha en fin jul med dina nära och kära !

 6. Lotta, blir alldeles stum… vilka år ni haft, så mkt ni varit med om. Finns ingen chans i världen att förstå det om man inte är där. All kärlek till dig och familjen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *