Två tuppar och resten hönor

 
På instagram får jag ofta frågor om våra höns och hur de klarat sig. Ingen räv har tagit dem ännu fast de får gå ute varje dag när jag är hemma. Om det skulle bli så någon gång så tänker jag att de var lyckliga de dagarna de fick vara ute. 
 
 
De känns att de är lyckliga och mår bra. De värper många ägg igen och de älskar när jag kommer och går alltid till dörren och ställer sig där jag förvarar foder. 
 
 

På bilden är det en Blomme höna, en Kindatupp och en liten grå dvärgkochin. Vi har lte olika sorter och det blir lite hejsan hoppsan när det får kycklingar men det funkar bra. Två tuppar tar hand om sina hönor så bra.

 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Två tuppar och resten hönor”

  1. Hej! Jag har mer än en gång funderat på att skaffa höns, men det som hindrar mig är hur man ska göra när de blir sjuka eller där blir tuppar som man inte behöver. Jag känner mig alldeles för harig för att ta ihjäl dem själv. Hur gör ni med sånt? Tackar för övrigt för din fina och personliga blogg som jag följt nu i några års tid 🙂

    1. Hej, mina har dött på en gång så jag har inte behövt tänka på det. Men min svärfar hjälper oss annars med det eller så får jag klara av det själv. Min man kommer från en familj och släkt som alltid jobbat med höns så lite hjälp kan vi få. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *