Att starta och avsluta ett odlingsår

Inlägget presenteras i samarbete med Wexthuset
Säsongen börjar ta slut i mitt orangeri, det är nu det ska jobbas på med att utöka odlingsytan. Grus är beställt och en lastbil kommer med 10 ton singel i veckan. Vi vill odla mer ute, morötter och palsternacka, rödbetor m.m räcker inte till och eftersom vi blandar med blommor för det ska vara vackert också så nu ska det nu bli större odlingsyta i köksträdgården.
I år har jag gjort många investeringar borta vid köksträdgården. Tidigt i våras köpte vi plastkrukor, pluggbrätten att så i, många säckar jord, fröer och en stor växthusbelysninglampa. Sedan alla krukor i teracotta och allt annat som vi behövt i köksträdgården med redskap, buskar, träd, droppbevattning, odlingslådor, singel, väv osv. Det har varit många investeringar det här året men nu har vi det mesta till nästa år.
Vi har lärt oss massor i år och det är mycket som inte gick bra och mycket som gått bra. Ska berätta mer om det i andra inlägg. Nu är det dags att blicka in i hösten och se fram emot nästa odlingsår. Jag är så glad att jag börjat med kompost och kommer ha massor av fin gödsel att lägga i mina pallkragar.
Nu är det också dag satt köpa lökar. Jag älskar på våren att se när alla tulpaner kommer. Det har varit ett härligt odlingsår och än är det inte slut. Jag hoppas hösten bjuder på mer sol så jag får tid att fortsätta pyssla i min köksträdgård och får bjuda er på bilder och se vad jag gör.
Vill du ha lite inspiration till ditt odlande och göra lite invsteringar till din trädgård så har Wexthuset ett stort sortiment av det som man kan tänkas behövas för att starta upp sitt odlande och en massa annat. Där har jag handlat mycket under året. Kika in där vet ja. Ha en fortsatt fin dag.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Att starta och avsluta ett odlingsår”

  1. Förstår du njuter av er fina trägård🌻🌸 Var till en vän i helgen och köpte fina tomater, dill mm och det är sååå njutbart att gå i sådana trädgårdar bland höns, ankor, grönsaker och blommor🙏🏼 Dem åker till bondens marknad i Stockholm och säljer så dem hat mycket olika grönsaker.. Brukar säga att jag skulle kunna bo i hennes trägård på sensommarn😉🌻🌻

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *