Snabbt med saffran

 
 
Tipsar om detta fikat i år igen som är så lätt att göra om man ska bjuda arbetskamrater och räcker till många. 
 
Jag gör dubbelsats och gör mina i en plåt 
 
Enkel sats Ca 20 st

3 ägg

2 ½ dl strösocker

1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Snabbt med saffran”

  1. Hej
    Låter jättegod ju. Vet du hur mycket mjöl man ska ta om man använder sig av glutenfri mjölmix? Jag är så dålig på att ”höfta” och få det bra.

    Kram Åse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *