
Den här kakan är det många som bloggat om och nu gör även jag det på kladdkakansdag, Saffranskladdkaka. Barnen gav den mer än godkänt.
Recept hämtat från Ica
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
Hallon eller rårörda lingon och jag gjorde lingongrädde

Sätt ugnen på 175°C
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar)
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Servera med lingon eller hallon

Ha nu en fin dag
Kram Lotta
💗
Oj herregud vad gott det ser ut och låter! Kansler kan ersätta lussebullen till jul 😀 Coolt!
Har bakat med barnen och det står och svalnar! Underbar doft i huset, ska bli spännande att smaka!