Mysdag och få ihop livet

Man kan inte tro att hon på bilden låg över toalettstolen imorse och vill spy. Igår hade jag massor att göra, men det kändes ändå bra. Jag hann mycket men kände mig inte bekväm med att åka iväg på kvällen för att träffa människor och titta på en gymnasieskola. Vissa dagar bara är det så och jag jobbar på det där med att vara bland mycket folk, jag tycker fortfarande det är svårt. Helst på ställen jag är igenkänd som hon bloggaren.  Sedan får man dåligt samvete för sin son att man inte följer med även om han har en pappa. Det gick bra i vilket fall och jag stannade hemma. Jag gör mycket annat får man tänka.
Jag kände framåt kvällen att jag inte mådde bra, kände mig orolig, var jättetrött osv och det kanske blir så när det blir lite för mycket en dag. Jag kan inte stressa och jag inte ha för mycket på en dag, men det kändes ändå hanterbart. Sedan imorse vakna jag av migrän, fick sätta mig över toalettstolen och så hade jag bokat en egen mysdag i stan. Tänkte ha möte med mig själv med hotellfrukost men det var bara att bädda ner mig i sängen igen. Satte klockan på 1.5 timme senare och vaknade med ett huvud som kändes ganska ok. Så jag kom till stan ändå men mådde sådär. Jo mycket riktigt så hade jag fått mens. Då blir jag sådär dålig i migrän och mår inte lika stabilt psykiskt. Så jag ska ta tag i att söka för det nu, det var troligtvis därför jag blev dålig och så lite för mycket att göra som jag inte klarar av.
 p.a.u.s hade jag bokat en timmes Decleor massage, det var så underbart. Jag njöt som en gud av det!! Kände mig som en annan människa när jag kom ut från det. Kände hur jag mycket bättre jag mådde i både kropp och hjärna och så fixade jag brynen. På p.a.u.s hade gjort så fint med julpynt och så säljer de massa fina paket osv med krämer.
Sedan gick jag vidare till Linköpings trädgårdshandel för där hade jag sett julkulor som jag var nyfiken på. De var så fina så det blev en hel del. ( ska visa mer av dem senare) Lite blommor fick följa med hem också.
Sedan hade jag lite pepptalk och möte med Jessica som är chef på Boomerang och vi åt så gott på Simons och det gav så mycket energi. Jag  träffade också Coockie Can som levererade två burkar med kakor som jag ska baka. Dagen blev så mysig och härlig och när jag åkte hem var mycket gladare och piggare.
Jag tänker jag behöver dela alla tankar med er, för livet är sannerligen alltid glitter och glamour. Nu väntar vi på svar från sjukhuset också så Elins leukemi inte ska komma tillbaka, massor av jobb som måste bli klart som inte kan vänta. Dessa tankar runt omkring vad jag ska visa er och inte visa er, blir det för mycket reklam, ska man baka, ska man ha julpynt? Hur man än vänder sig så har man arslet bak, eller vad är det man brukar säga 🙂 Jag kan inte tillgodose allas önskningar om hur bloggen ska se ut och vara, jag måste våga köra och göra min grej men en del har åsikter som man måste lära sig att hantera.
Jag får ju precis som er hela tiden jobba som en tok med mina tankar, en sak i taget, unvika stress så det blir lagom, tänka på postivit och fokusera på det som är bra, inte jämföra mig, våga göra det som jag tror på osv men det är banne mig inte alltid lätt. Livet är ingen dans på rosor, man får ibland lära sig att bugga fast man helst vill dansa tryckare om ni förstår vad jag menar. Nu har jag suttit i två timmar för att skriva och göra detta inlägg för så lång tid tar det så nu ska jag sätta mig en stund och göra annat. För även om bloggen är bland det bästa jag har så måste jag också lära mig att släppa en stund. Nu får det bli en timme innan sängdags att bara vara här och nu.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Mysdag och få ihop livet”

 1. En stor kram till dig, fina Lotta. Bra att du lyssnar på dig själv och pausar. Ibland tar det lite längre tid att komma på att det är dags att bromsa.
  Hoppas att du har en lugn kväll. ❤️
  Kram

 2. Vilken tur att det blev en så bra dag förcDig, trots att den började över toalettstolen.
  Så skönt att Du kan ta Dig själv i kragen och stanna upp och pausa – även om det är svårt – när Du känner att kroppen säger ifrån ❣️

 3. Jag tycker din blogg har en fin mix av allt möjligt härligt, men även allvarligare saker. Precis som livet verkligen är.
  Skönt att höra att du mår bättre. Sköt om dig!
  Kram!

 4. Du är fantastisk Lotta. Det är sättet du är och det du förmedlar som gör att inspirationen blir verklig och gedigen. En blandad mix med ditt företagande och pysslet hemma känns ärligt. Tack snälla för pepp idag, kramar

 5. Härligt att det blev en skön dag i allafall. Har du testat yoga av något slag? Jag har nyss börjat att uppskatta enkel yoga. Ett skönt sätt att stressa ner, komma till ro och stretcha kroppen. Testa vet ja 😃
  Må så gott

 6. Åhhh Lotta. Jag kan ibland läsa saker mellan dina rader. Jag känner igen mig själv när jag var i din ålder. Det är så mycket jag skulle vilja säga dig, men du – tro på dig själv! – lyssna på din magkänsla och den kan du bara höra när du har det lugnt omkring dig. Var rädd om dig. Kram.

 7. Åhh, nu får jag dåligt samvete, jag gick fram till dig en gång för att hälsa och säga att jag gillade din blogg, men jag såg ju då, när det var försent att du inte kände dig bekväm med det. 🙁 Förlåt, det var inte meningen!

  1. Hej, det går jättebra. Jag blir bara glad!! Sedan tycker jag det känns konstigt innan jag åker iväg men inte när jag är i affären . Fortsätt hälsa! Det har vara varit lite jobbigare efter Elins sjukdom. Kram Lotta

 8. Hej!

  Jag tycker att du ska göra det som ditt hjärta säger. Då blir det alltid bäst. Man känner när en blogg är "sig själv" och ärlig och det är just pga det som jag läser din blogg. Jag tycker inte du ska försöka anpassa dig till alla andra och vad olika individer gillar utan andra får anpassa sig till vad din blogg är och förmedlar.

  Jag älskar din blogg och läser i stort sett varje dag. Har lite svårt att hinna med på helgerna men när måndagen kommer så läser jag i kapp allt som hänt under helgen.

  Önskar dig allt gott och sluta tänk så mycket, du är så jättebra precis som du är!

  Kram!!!!!!

 9. Jag, precis som så många andra förstås, känner så väl igen mig i det du skriver. Framförallt att varje dag jobba som en tok med sina tankar. Tänka positivt och fokusera på det som är bra. Våra liv (av det jag kan läsa i din blogg) är egentligen inte på något vis lika varandras, möjligtvis det faktum att vi båda bor i ett hus på landet och är gifta med varsin fantastisk man. Men jag kan verkligen relatera till det du skriver om att hela tiden behöva hantera sina tankar. Utan att gå in i detalj på hur min situation ser ut så handlar den väldigt mycket om oförutsägbarhet och ofta också om ändrade planer. Det är något som jag hanterar hela tiden, egentligen oavbrutet, i mitt arbetsliv, och mår inte alls dåligt av det där. Det är nästan så att oförutsägbarheten är det jag kanske gillar mest med mitt jobb. Men i privatlivet har jag så oerhört svårt att hantera det. Säkert är jag något av ett kontrollfreak, men ändå inte så att jag behöver ha varenda minut detaljplanerad. Den här oförutsägbarheten i mitt privatliv är också något som ligger helt utanför min kontroll. Jag kan liksom inte "planera" mig ur den, eller stuva om på något sätt så att den försvinner. Det enda jag kan göra är att jobba med mina tankar. Inte haka upp mig på saker utom min kontroll, inte bli så väldigt besviken när planer måste ändras, inte jämföra mig med andra och absolut inte känna två av de värsta känslorna som finns – avundsjuka och skam. Avundsjukan kan svälja mig hel om jag tappar greppet om tanken och släpper fram den som ett monster från en mardröm. Skammen däremot, den har jag bestämt mig för att släppa ut, annars kommer den att äta upp mig inifrån som en äcklig parasit från en skräckfilm. Jag måste tänka positivt, måste lita till livet och tro att även om allt kanske inte blir som man tänker eller ens som man först ville så blir det bra ändå, kanske till och med väldigt bra. Ibland måste jag påminna mig själv om att känna tacksamhet. Ibland måste jag tvinga fram det. Oftare än så känner jag tacksamhet naturligt, det är jag väldigt glad för. Jag vet att alla lever med ett visst mått av oförutsägbarhet, sånt är livet och ska väl så också vara. Och jag vet att på det stora hela så kommer detta att försvinna mer och mer ur mitt och min mans liv också, kanske inom en tidsram av 4-5 år eller nåt så kommer oförutsägbarheten att spela en mindre roll i vårt liv. Jag har några år på mig att öva på detta alltså 🙂 Jag måste också bli mycket bättre på att släppa in andra, att visa mig sårbar, att dela med mig av mina ”fula” känslor, att inte vara så (utåt sett) samlad hela tiden. Det är kanske den största utmaningen av alla för mig. Att öppna upp och släppa in. Jag började här med dig Lotta 🙂 Tusen tack för din fina och väldigt inspirerande blogg!

 10. Å vad jag känner igen mig med migrän= mens…
  Förr var jag totalt deckad i migrän 1-2 dagar innan mens, under mensen blödde jag nåt kopiöst så då satt jag antingen på toan eller stod duschen. Jag var rädd att åka iväg eller jobba utifall jag skulle få en störtblödning för då hjälpte inga skydd. Sen var ju trött å grinig efter mens bara för att jag förlorat så mycke blod.
  Min gynläkare rekommenderade hormonspiral, så även om jag inte gillar känslan av att ha ” något” i kroppen så är jag en helt ny människa! Inga migränattacker och framförallt orkar jag med vardagen!
  Tack för en jättehärlig blogg! Har följt dig många år❤️

 11. Lyssna på ditt hjärta och skriv och gör det du tycker bäst om. Det är så viktigt med pauser och kanske yoga som nån mer skrev vore skönt när du är själv en stund? Varm kram fina Lotta

 12. Hej Lotta! Vill bara tipsa om att testa att äta magnesiumtabletter och järntabletter om du känner av pms och att humöret känns annorlunda vid mens. För några år sedan så började jag känna av pms och att mitt humör blev annorlunda när det var dags och jag har aldrig någonsin känt av det förr men det blev bara värre. Så läste jag någonstans att man skulle testa att äta järn och magnesium och nu har jag gjort det i två månader och känner stor skillnad! Värt att testa i alla fall 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *