Att göra motgång till framgång

 
När jag springer så känner mig alltid så lycklig och så tänker jag så många tankar. Jag funderar på det där hur motgångar kan bli framgångar. För mig är det så här, det jag har med mig och sett som mina erfarenheter/motgångar blir mina framgångar.
 
Att jag som hade så kämpigt i skolan och fick jobba hårt för mina 3:or i betyg, sämst i tyskagruppen av alla 9:or men ändå fick ta emot pris i min kommun som årets nyföretagare och har fått skriva en egen bok
 
Att mina föräldrar som varit sjukpensionär och skogsarbetare/taxichaufför tyckte att skinka på smörgåsen var lyx när jag var liten, innebär att jag uppskattar varje dag jag kan ha pålägg på mackorna här hemma
 
Att jag fick städa hemma hos folk, putsa fönster osv. som ungdom för att kunna tjäna pengar innebär att jag uppskattar väldigt mycket att kunna ha hjälp med städningen i mitt eget hem
 
Att jag som ungdom körde en gammal grön stor Volvo när jag var ung gör att jag uppskattar min nya peugeot som har en knapp man trycker på när man vill sätta på värmen och alltid startar när man vill
 
Att jag under min barndom inte hade råd resa utomlands innebär att jag uppskattar väldigt mycket att kunna flyga och upptäcka andra länder som vuxen
 
Att jag inte vågade vara med på sport och friidrott i skolan och upplevde mig som kraftig när jag var ung innebär att när jag sprang milen kände jag mig extra stolt
 
Att jag som vägt 78 kilo och haft svårt att hitta kläder, uppskattar väldigt  mycket att kunna gå in i en affär och ha storlek small
 
Att jag kan knappt kan stava, utbildade mig till grundskollärare och har en examen på Linköpings universitet och kan blogga och skriva om mitt liv varje dag och leva på det
 
Att jag fick parkera bilen långt bort i stan och inte ha råd med parkering och jobba sena kvällar och helger 75% i butik när barnen var små, innebär att jag uppskattar att kunna jobba hemma och kunna styra min tid och vara hemma med mina barn varje dag när de kommer från skolan.
 
Att jag fick jobba dubbelt i flera år som förskollärare och egen företagare gör bara att jag ännu mer är glad över  att ha ett jobb som jag själv kan bestämma över
 
Att jag som inte har en utbildning inom foto ändå varje dag kan jobba som fotograf gör mig väldigt glad
 
Att när jag får elaka kommentarer om mitt liv på bloggen så kan jag tänka att hon känner inte mig, utan kan känna mig i trygg i vem jag är och det jag åstadkommit med mitt liv
 
Att Elin fick cancer och livet var som allra svårast innebär att varje dag vi vaknar nu och alla mår bra så vet vi att vara frisk är den bästa gåvan
 
osv …..
 
Jag tänker att alla ni som läser bär på era erfarenheter, era motgångar och när man är i dem är det inte lätt att se att det är just dem som gör livet senare till framgångar. Ja lite så tänker jag idag när jag sprang.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Att göra motgång till framgång”

 1. Varför skriva elaka kommentarer ,lägg energin på något bra istället ! Om man stör sig på bloggen är det ju bättre att sluta läsa o inte spy galla över någon som bara förtjänar beröm ! Allt gott Lotta !

 2. Å, FOR en fin gave du har som ser det sånn! Takk for at du viser oss andre det! Er innom din blogg hver dag, og synes jeg kjenner dere! Gi f… i stygge trollkommentarer, du er helt unik!

 3. Så stolt att jag kan få följa din blogg. Du bär på ett sådant inre driv och målmedvetenhet. Du är värd all lycka. Du delar bådr sorg och glädje.
  Önskar dig och din familj all lycka.
  Det är så viktigt att komma ihåg vart man kommer ifrån och sprida detta. ❤kram ❤

 4. Takk for gode tanker også i dag, Lotta! Det er noe med det å se livet sitt i perspektiv og at ingenting er en selvfølge. Takk for at du minner oss på det! Og takk for herlig juleinspirasjon!

 5. Så rätt så. Man uppskattar det man har idag men inte igår. Men en fundering- lurar på när du springer, vad har du i dem? En bok eller musik? Eftersom du tänker när du springer måste det vara musik, går inte att koncentrera sig på en bok och samtidigt tänka på annat

 6. Motgångar leder många gånger till medgångar i slutändan.
  Så härligt och så glad för Din skull – även om jag bara vet vem Du är genom bloggen.
  Ha det bäst 🙃

 7. Ibland tror jag att man måste ha lite motgång för att kunna se det fina i livet. Att få kämpa lite för saker och ting gör att man kan njuta lite extra när det flyter på och saker går i ens väg :).

 8. Undrar ved det beror på. Det att man förmår vända motgångar till framgångar. Har funderat på det i flera år- då jag själv upplever bara motgångar känns det som- och ändå inte kommit till någon vettig slutsats. Jag tror inte det beror på att man "försöker tills det funkar", som många coachar förmedlar. Nej, jag har sett många, många som trott stenhårt på sina ideer och ändå stormisslykats. Jag önskar jag kunde hitta lösningen till denna gåta..

 9. Du är så vanlig och ändå så ovanlig..tror det är det som gör att jag ofta läser dina inlägg. Vanlig så jag kan känna igen mig i allt vardagliga i livet. Ovanlig för att du inspirerar med all din vackra inredning, och samtidigt visar livets alla sidor.. stort tack för att just du delar med dig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *