Tårta midsommar

Tårtan till midsommar blev lite för stor 🙂 och var godast dagen efter. Ska du många ha gäster och gillar lite smak av citron, maräng och jordgubbar så ska du baka den här. Den var god och lätt att baka och jag såg att vi var fler som bakade den på midsommar.
Det stod 30 min i ugn men jag hade nog snarare 40 min.
Recept från Mitt Kök
 1 stor tårta ca 15-20 pers
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 6 askar jordgubbar
  • 1,5 strösocker
  • 1 citron, saften av
  • 1 l vispgrädde
Marängtopp
  • 8 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
 90 minuter

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och strösocker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget. Rör i vetemjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och vänd hastigt till en jämn smet
  2. Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper, cirka 25×35 cm.
  3. Gör marängtoppen: Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank, styv maräng. Tillsätt citronsaft och en nypa salt. Vispa ytterligare en liten stund.
  4. Bred marängen toppigt på sockerkaksbotten. Grädda i cirka 30 minuter tills bottnarna får fin färg. Låt kallna.
  5. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Strö över strösockret och pressa över citron. Låt stå och marinera i minst 1 timme.
  6. Vispa grädden fluffig.
  7. Lägg en tårtbotten på ett stort fat. Toppa med marinerade jordgubbar och grädde.
  8. Lägg på nästa tårtbotten och lägg på mer grädde och marinerade jordgubbar. Dekorera med halverade jordgubbar.
Ha en fin dag, jag har tre saker jag vill göra idag. Städa hönshus, springa och lämna återvinning.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Tårta midsommar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *