Tekakor

 
 
Här kommer ett till recept på bröd som mina barn tycker väldigt mycket om, det blir mjuka och goda säger de. Tips till er. 
 
Recept från Hembakat
 
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
150 g smör, rumsvarmt
16–18 dl vetemjöl
 
 

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

Forma degen till små bullar, kavla bullarna lite med en kavel. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Kram Lotta
 
……………………
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Tekakor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.