Att få fylla 43 år

 
(bilder från mobilen)
 
Förr tyckte jag det där med att fylla år var lite jobbigt, jag har inte velat bli äldre för jag tycker tiden går så fort och jag vill hinna så mycket. Rastlösheten i kroppen har nog bidragit till det och en rädsla att det ska hända min familj något. Men nu efter Elin blev sjuk så känns som att få fylla år och få bli äldre är en ära, livets bästa gåva. Det betyder att jag får vara här och får vara med och uppleva allt omkring mig. Jag är inte rädd för döden längre, skulle den komma så får jag försöka möta den, jag är mer rädd att jag inte ska förstå hur värdefullt det är att få vara här och ta vara på det. 
 
 
 
På morgonen vaknar jag av att min man först pussar och grattar innan han ska åka till jobbet och berättar att överraskning kommer ikväll och sedan somnar jag om och vaknar av två fina barn sjunger och spelar gitarr för sin mamma. Elin har varit vaken tidigt för att locka håret och Philip har tagit fram gitarren och spelar. Hur hade varit att fira sin födelsedag utan dem. Så tänker man hela tiden. Älskade fina ungar!
 
 
 
Eftersom det är min dag så bestämmer jag mig för att ta en promenad till byn för att dricka födelsedagskaffe hos mamma och bonuspappa och på vägen dit möts jag av min vän Helena som kommer för att ge en kram. Älskade vän. På facebook och instagram trillar det in mängder med grattis hälsningar och telefonen ringer. Att känna sig älskad känns fint. Tack sociala medier för det att alla dessa människor som tar sig en liten stund att skriva och kan få ge en grattishälsning som jag annars troligtvis missat.
 
 
På vägen till byn hinner jag tänka så mycket. Den där tacksamheten över att allt är så bra gör mig så lycklig. Förra året hade Elin så ont den här dagen och fick morfin, nu kan hon leva som hon vill förutom att hon nästan alltid mår illa på morgonen av sina mediciner.
 
Men jag ser det fina i så mycket nu. Att få ha den här tiden att tänka, tiden att få dricka kaffe med friska föräldrar, styrkan att ha ben som orkar gå och springa hem osv. Efter kaffet springer jag vägen hem och visst kan det kännas lite jobbigt just då men när endorfinerna kickar igång så känner man sig så glad.
 
 
 
Nu har jag tagit ett bad och lite ansiktsmask och snart dags för lite lunch och sedan tänker jag fortsätta lata mig resten av dagen och vänta och se vad familjen har hittat på inför kvällen. Att fylla 43 är grymt, jag har ingen åldersnoja längre. Bara så lycklig att få finnas i den här stunden, i vår vardag och att allt är som det är. Det finns en skön trygghet i att bli äldre och kunna stå för den man är. 
 
Ha en fin fredag! nu ska jag tvätta bort ansiktsmasken 🙂
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

28 reaktioner på ”Att få fylla 43 år”

 1. Grattis Lotta!
  Det är ju faktiskt inte alla som får fortsätta fylla år, så man ska nog vara tacksam för varje födelsedag man får 😊
  Kram och ha en fortsatt fin dag/ Jenny

 2. GRATTIS på din dag!
  Vi är lika gamla inser jag och jag vill bara säga att du är en inspiration för mig i detta att ta hand om sig själv och unna sig välmående. Det du gör inspirerar mig att pyssla om mig själv. KRAM

 3. Gratulerer masse med bursdagen din idag. Jeg har også bursdag
  idag. Tenker som deg: Så heldige vi er som får feire enda en bursdag. Jeg er mye eldre enn deg så jeg er ekstra heldig.
  Følger bloggen din hver dag. Den er veldig inspirerende.
  Klem fra meg.

 4. Grattis Lotta!
  Härligt att höra hur du tar tillvara på dagen /livet, det rusar så fort förbi och vi flesta hinner inte att reflektera. Sorgligt! tycker jag.
  Kram Anette

 5. Grattis på födelsedagen! Vilka fina, eftertänksamma och kloka tankar du delar här. Så är det verkligen. Fira livet! Tack för att jag får ta del av dina tankar. Kram

 6. Grattis! Jag känner verkligen igen det där med att inte ha åldersnoja, utan istället känna tacksamhet över att få vara här och ha ynnesten att få bli äldre. Jag vet att min ena son sannolikt inte kommer bli lika gammal som jag är nu (37 år), en sorg som jag bär med mig varje sekund, men som också medför att vi måste göra det bästa av den lilla tid han (vi) har här och nu.

  Kram

 7. Stort Grattis. Hoppas din dag blev bra.
  Har läst din blogg i många år. Blir lite avis på dej när du skriver att du fått så många sms mm(missförstå mej inte) men jag är en mycket ensam 45åring.Har 2 barn lika gamla som dina och man så där har jag det superbra men har ingen vän. Så när jag fyller år får jag inga sms.
  Därför är det så härligt att gå in på din blogg och läsa för den ger så mycket åt mej. Den förbättrar inte min självkänsla dock;)
  Har tänkt många gånger att tänk att få en timmes kaffe drickande med dej va kul det skulle va men vi bor för långt från varandra;) (men drömma kan man)
  Ha en trevlig helg
  /Ann_Sophie

 8. Grattis bästa Lotta!!

  hoppas du får en toppen dag och ha det så mysigt ikväll med familjen, undrar just vad han hittat
  på, mannen i ditt liv :-))

  kramar från Mia

 9. Hej och stooort GRATTIS! Jag har själv fyllt nyss, det är så trevligt att få träffas och fira med en god bit mat eller en god fika. Presenterna är inte så viktiga. När man är "så här gammal", som jag är, så har man allt man behöver. hihi
  Hoppas du får många fina,lyckliga år att fira!
  Kram! från
  Lena i Blekinge

 10. Stort grattis på födelsedagen! Du har den inställningen till livet som alla borde ha. Jag hoppas också att jag kan känna lite mer som du gör, värdesätta livet här och nu och ta till vara på varje stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *