Nyårslöften 2018, jag vill bara skita lite mer!

Efter tre år i cancer och en massa år av kämpande och hela tiden ladda om, där självförtroendet ibland sviktat, där det handlat om att försöka leva i nuet och hålla huvudet ovanför ytan, hitta glädje i det lilla,  så väntar nu vårt första år när Elin är frisk från sin cancer. Jag är 43 år nu och med mina livserfarenheter genom företag, blogg, allt som hänt med mitt liv så tänker jag på ett annat sätt.
Vad är då mina mål och drömmar inför 2018? 
Jag har två saker som jag tänker på och det är att jag ska vara snäll mot mig själv, det betyder att hjärtat vet vad som är rätt och jag ska göra för jag vill, inte för jag måste.
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag tränar för mycket
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag tjänar för mycket pengar
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag kan leva på en blogg
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag har för mycket reklam på bloggen
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag kan vara hemma mycket och ha det bra
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om jag köper för dyra saker
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag kan göra behandlingar, snygga naglar osv
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att min dotter har haft cancer
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag pysslar för mycket
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag tar hjälp med städning osv
Jag ska skita i vad jag tror folk tycker om att jag jobbar hårt med kroppen ute i min trädgård.
Jag ska SKITA lite mer, leva lite mer, älska lite mer och vara lite mer snäll mot mig själv och framför allt ska skita i vad jag tror folk tycker att jag använder ordet skit i detta inlägg 🙂 Jag ser verkligen fram emot 2018, jag tror det blir ett underbart år där nuet ska få leda mig på rätt väg och jag säger som Elin ”jag ska bara få LEVA och det är inte bara det”
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

66 reaktioner på ”Nyårslöften 2018, jag vill bara skita lite mer!”

 1. Ja det skiter vi i 😀 men, jeg synes det er flott at noen har klart å bygge seg opp slik at de kan leve av sin blogg. Det har du jammen fått til, og det kan du ikke skite i. Bra jobba

 2. så himla bra skrivet.tack för du delar med dig
  skulle va kul o träffas irl nån gång
  gott nytt år det är ni värda o njut o var rädd om er för vi vet inget om morgondag
  Med vänlig hälsning Åsa

 3. Hej Lotta,
  jag skriver inte ofta hos dig men jag läser ALLA dina inlägg å nu bara måste jag skriva för jag blir så himla inspirerad och pepp av ditt inlägg. Åh va bra att du har bestämt dig för att ”skita i” – jag håller oxå på med nå’t åt det hållet bl.a skiter jag i FB som jag märkt drar ner mig mer än det peppar. Däremot är DU inspirerande och DET peppar mig – tack för det Lotta 💚. Jag har precis som du ”nyårslöftet” att vara mer snäll mot mig själv men har valt att kalla mina ”nyårslöften” för mål, hm kanske yrkesrelaterat 😏. Jag har precis som du kämpat för min dotters hälsa (inte cancer men något som kan medföra ett livslångt lidande) och kan relatera till din beskrivning av utmattning. Tack för att du delar med dig av din vardag och dina kloka tankar det ger mig väldigt mycket. Jag vill önska dig och din familj ett gott slut och ett Gott Nytt År och framförallt ett läkande och påfyllande 2018.
  Varma kramar från Lena

  1. Efter flera år när jag levt i cancer så behöver jag peppa mig själv att bli starkare, det ska bli mitt år igen när fokus ligger på att bli stark både fysiskt och psykiskt. Kram Lotta

 4. Jag kan inte låta bli att tänka på min ungdomsidol från 1977. Magnus Uggla och hans text som jag fullkomligt älskade …
  "Dom säger jag skiter i allt, men det skiter jag i
  Så jag drar iväg" …
  Jag önskar dig all lycka. Kram Annika

 5. Flotte og viktige nyttårsforsetter! "Janteloven" og "Bygdedyret" lever visst i beste velgående i Sverige også, så vel som i Norge. Men de skiter vi i! Bravo, Lotta! Jeg ønsker deg og dine kjære alt godt i det nye året! Klem fra Ellen.

 6. Har nyligen hittat till din blogg, vill bara tala om hur mycket du inspirerar med fina bilder och kloka ord.
  Jag önskar dig och din familj allt gott inför det nya året, ser fram emot många nya härliga blogginlägg från dig!!!

 7. Följer din blogg som jag tycker är mycket inspirerande. 😊
  Ett budskap till dom som har åsikter om det dom inte har med att göra är SKÖT DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA.
  Tack för att du dela med dig! Gott Nytt År! 🎇

 8. Ja, skit i vad folk tycker, lägg tiden på din familj och det som verkligen betyder något för dig <3 Jag har brytt mig väldigt mycket tidigare om vad folk tycker men det slutade jag med när jag fyllde 40. Jag vet att folk retar sig på att jag och min man kan ha ny bil, att vi renoverar hemma,unnar oss resor mm (trots att jag är sjukpensionär), men allt handlar om prioriteringar!! Var och en gör väl vad dom vill med sitt liv och sina pengar! Och skäms inte för att du tar städhjälp osv, tänk så härligt att unna sig det och få tid över till annat roligt.
  Din blogg har jag läst nästan sen du började blogga.
  2018 kommer att bli ett SKITBRA år!

 9. Härlig inställning Lotta ✌🏼️
  Våga gå din egna väg och strunta i jantelagen och avundsjukan!
  Håller tummarna för dig och din familj!!!!

 10. Oj, min första tanke var att du har problem med förstoppning eftersom du skriver att du vill skita lite mer.

  Det heter att leva med cancer inte att ”leva i cancer”,

  Varför tar du inte hjälp med korrekturläsning av dina texter?

 11. Så underbart att bara sköta i vad andra tycker. Att göra sin grej och bara köra.

  Detta var nog Presis vad jag behövde läsa inför 2018 då jag har drömmar och mål jag länge velat ta tag i men varit för feg för vad andra kan tycka. Men nu… Ska jag sköta i vad andra tycker…

  Tack

 12. En bra devis när tankarna vandrar iväg är ”man ska inte tro på allt man tänker”. Tycker det sammanfattar dina nyårslöften 🙂

  1. Nej precis, det är ju bara mina tankar och några få andra som gärna vill tro att man ska läsa deras ord. I år behöver jag inte kämpa med alla tankar omkring min dotters hälsa, i år ska jag bara ge mig det bästa av allt. Det ska bli så härligt! Kram Lotta

 13. Hej Lotta! Är det någonting du definitivt kan skita i så är det Marias formidabla trista kommentarer som genomsyras av avundsjuka från någon som satt sig själv på en pedistal. Du har en jättefin blogg och det är alltid trevligt att titta in hos dig! Gott Nytt År till dig och din familj och fortsätt att inspirera oss läsare Kram

 14. Tråkigt att du får sådana negativa kommentarer. Jag beundrar dig verkligen, varje dag rain or shine så har du bloggat med fina bilder. Tycker du är så bra på att sätta ihop outfits och arrangera stilleben runt huset. Det är ju ditt jobb, fattar inte varför du får negativa kommentarer om vad du gör med din inkomst. Kan det vara den Svenska avundsjukan som finns kvar i Sverige.
  Keep up the good work

 15. Men va härligt Lotta. att skita kan vara så jäkla skönt. Vi borde alla skita lite mer. Och tänka mer på oss själva. Tänk så mycket lättare allt skulle bli. Jag är en stor beundrare av dig och de sätt du delar med dig av din vardag och allt i ditt liv. Jag har gråtit med er då Elin varit sjuk och jag har med iver hängt med när ni byggde ert växthus. Vet du varför, jo för du e en sån inspirationskälla . Jag bor oxå på landet. Å blir så inspirerad av dig. Att kunna leva å jobba där man bor, att inte behöva pendla flera mil om dag, det är nåt jag skulle vilja. Å jag tror att många glesbygdsbrudar håller med mig.
  Fan, kvinnor (och män oxå för den delen) vi måste kunna vara glad för dessa kvinnor som kan jobba och leva på sitt jobb hemmavid. hatten av för alla kvinnor som går sin egen väg, som vågar och som tror!
  Så Lotta fortsätt som du gör. Och skit i allt å kör bara kör. Det e ditt liv, å du bestämmer. Vi får bara vara glada att hänga med på tåget (på din blogg) med så länge du vill ha oss med. All kärlek/Malla

 16. Först skrattade jag när överskriften dök upp, och tänkte att du måste skrivit fel, men sen när jag läste förstod jag allvaret i det! Har alltid trott att din blogg måste vara förskonad från alla avundsjuka kommentarer, då jag upplever dig som väldigt ärligt och rak i allt du skriver, men tydligen inte. Själv älskar jag din blogg och jag unnar dig verkligen att du kan leva det liv som säkert flera andra skulle vilja leva. Som någon redan skrivit; Sköta sig själv och skita i andra, det är bra det!
  kram

 17. Vill bara säga att din blogg är inspirerande och mycket vackra bilder. Du gör rätt som ska skita i alla avundsjuka människor, kör på:)
  Gott nytt 2018
  Kram Jessie

 18. Du är härlig Lotta, ibland tror jag att du håller ett försvarstal för dig själv. Du är så oerhört genoskinlig och det växlar från det ena till det andra. men bloggen är rolig och bilderna vackra så visst titta även jag in ibland.

  1. Ja lite försvarstal behöver man för att bli stark och våga, efter några tuffa år ska jag komma tillbaka till den där Lotta jag varit. Kanske inte samma Lotta men jag peppar mig själv och mår så himla bra just nu. God fortsättning till dig Ninni. Kram Lotta

 19. Bra skrivet och lite så som de allra flesta kanske borde tänka😄 Gör det du vill utan att bry sig om vad andra tycker! Kör på det du vill ❤️
  Varma kramar Mia

 20. Hej Lotta, så bra skrivet🌹
  Tack för all din inspiration med så fina bilder
  och framförallt dina kloka tankar.
  Må 2018 komma!
  Kram Gunilla

 21. Hej Lotta och heja Lotta! Tycker att du kommit fram till ett väldigt bra beslut, kanske bara ett kvar, att du ska fundera på en trädgårdsmästare också;-). Tänkte faktiskt på en annan kommentar om "lever i" och som hon kommenterade "lever med" ska det va´, antagligen har inte denna person varit i närheten av helvetessjukdomarna för nog lever både den drabbade och de nära "i" sjukdomen.

  Lycka till Lotta och ett Gott Nytt År med en god fortsättning önskas dig och din familj. Tänkte också på detta: Du ska älska din nästa som dig själv, ja tänk så mycket vi faktiskt gör för andra, bra att tänka på, det behövs mer kärlek till oss själva också, viktigt att tänka på.

  1. Ha, ha trädgårdsmästare ska jag fundera på 🙂 Jag skulle faktiskt gärna vilja jobba med blommor och växter och funderat gå kurs i det. Vi får se vad framtiden vill. Leva i cancer har gjort länge, det önskar jag ingen 🙂 Kram Lotta

 22. ibland bara Måste man skita i et bara för att få leva för att orka .. vissa saker har ingen med att göra som va du tjänar osv . dålig stil att en s fråga
  önskar dej o din familj ett härlligt år o friskt år. har själv en pappa pallativ i canceer så ja vet jäkla sjukdom
  stå på dej du e bra <3
  kramar o god fortsättning

 23. Du har helt rätt i att man ska skita i vad folk tycker. Däremot tror jag att du tror att folk tycker lite mer om dig än vad de faktiskt gör… 😉
  Ofta kanske vi tar oss själva på lite för stort allvar och när vi kommer in på vad "andra tycker" så visar det sig att de inte har tänkt särskilt mycket alls…

  Kram på dig!

  1. Förr brydde jag mig inte över dumma kommentarer och dit har jag jobbat i min hjärna och nu mår jag bra igen. Jag låter inte den synas här, jag bara slänger dem i papperskorgen och låter dem vara där. Som bloggare finns de alltid de som vill berätta men jag har kommit dit nu igen att inte tro på dem. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *