Rabatt och plåtkanter

 
 
När jag började….
 
När jag började att jobba mer med vår trädgård så ville jag ha en stor rabatt. Förra året när Elin fortfarande var ganska sjuk så gjorde jag denna på våren när hon hade skola hemma. En del av rabatten blev grus och där har jag haft utemöbler. Nu när vi byggt så stort vid poolen så vi kommer inte sitta där, så idag valde jag att istället utöka rabatten. Jag har börjat med ena sidan för det krävs så mycket växter så jag tar en bit i taget. 
 
 
Jag började med att ta bort gruset och markduken och flytta plåtkanten. Sedan luckrade jag upp jorden som redan innan är väldigt mjuk och efter det så fyllde jag upp med 20 st nya säckar jord. Jag planterade växter som jag redan hade hemma och haft i krukor. Köper nästan bara perenner som jag kan sätta i rabatten. En hortensia var däremot ny. Nu ska jag fylla på lite allt eftersom. 
 
 
Jag får ofta frågor om plåtkanterna och de är från en plåtslagare. Min granne fixade dem förrut när han jobbade som snickare, men vill du beställa egna plåtkanter hos en plåtslagare så har jag fått tips hur de ska se ut HÄR. Charlotte är grym med trädgård, har helt galet fint och nu har hon också blivit årets trädgård och en stor insperatör för mig. För 8 år sedan var jag hos henne och gjorde reportage. 
 
Jag har ingen kunskap om växter och trädgård, tycker bara det är kul. Min trädgård är abslout inte så där fin som de trädgårdar jag besökt och gjort reportage i. Jag har precis börjat. Jag har i stort sett bara den här rabatten och så borta vid orangeriet. Det viktigaste är ju att man mår bra och har kul i sin trädgård tänker jag.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Rabatt och plåtkanter”

  1. Så fint, Lotta! Du är visst duktig på trädgård, jag ser ju hur sätter dina planer i verket. Man måste ha projekt/planer! Sen kan det gå bra eller fel… Nej, inte fel! Men kanske inte som man tänkte sig! hihi
    Men jag tycker dina tankar om trädgård är superbra! Och det blir superbra! Du ger inspiration!
    Ha en fin avslutning på din trädgårdssäsong!
    kram!
    Lena i Blekinge

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *