Plantera om tomater

För ett tag sedan var det också dags att skola om tomaterna till större krukor. Även dessa frön satte jag först i pluggbox med såjord och perlit och när de fått första bladparet stack upp var det dags att skola om dem. Sedan blev det dessa små krukor med såjord.
Sedan satte jag om mina tomatplantor i lite större krukor med P-jord och perlit. Tomatplantor ska man däremot när man skolar om dem sätta ner till första bladparet. Så här såg det ut när jag var klar. Nu har det gått ett tag så nu har det växt upp och blivit riktigt stora igen.
Jag tänker på Mandelmanns när jag är ute i orangeriet och när de berättade på tv hur mycket jobb det är med att driva upp en liten planta. Kan bara hålla med. Det tar tid att vattna, skola om och sköta plantor och just nu passar det bra i mitt liv. Allt har sin tid och man kan köpa färdiigt i affären om man inte har den tiden. För mig är det terapi när jag får pyssla med detta och samtidigt kan jag fota bilder som jag kan sälja. Känns himla roligt att få dela allt med er.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *