Det är första året vi sår så mycket frön

 
 
Det sådan glädje i att så frön, jag helt kär i att få tiden i orangeriet och plantera och se allt växa. Jag har alltid varit en skogsråtta som älskar skita ner mig och gräva osv. Vi har bara inte haft plats för det innan och nu har vi vårt fina lilla orangeri och det är sådan lycka. Tidigare år har vi förvarat alla stora träd i vår skola, men det har inte varit tillräckligt varmt för sådd. 
 
 
Min man är ju lika intresserad och dessa plantor blir som små bäbisar. Nu ska vi se vad som växer här inne. Det finns 6 olika sorters tomater. Vi ska inte behålla alla plantor, en del ska säljas och ges bort.
 
Sedan har vi gurka som både ska växa inne i orangeriet och ute i drivbänken. Sedan har vi en massa olika blommor, lök, basilika,sallat, dill, persilja och en massa annat. Jag kommer förså allt som går utom morot och palsternacka som inte gillar det. 
 
 
Kronärtskockor blev det visst flera stycken och det tycker jag är så fint. 
 
 
 
Så blev det parika och chili och nu har jag satt squash, bönor, luktärtor och idag ska det sås mer blommor och lite annat. Jag är mest lycklig över att jag fått två påsar jätteverbena att gro. De kan vara lite svåra, men efter sått tidigt, satt dem i kylperiod och tagit in dem i värmen så verkar det som jag lyckats. 
 
Hoppas det går bra med era sådder ni som håller på.
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Det är första året vi sår så mycket frön”

  1. Åh vilken dröm! 😀 Känner lyckan av att se de små plantorna växa bara av att se bilderna!
    Önskar jag fick hålla på sådär. 🙂 Har varken plats eller trädgård/balkong! :/

  2. Så härligt att se från frö till planta. Att få sätta ett litet frö, se det växa, se plantan växa. Frukten komma och mogna.

    Sedan lyxen att äta en solvarm tomat.. MUMS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *