Värpreden

Samarbete Lantbutiken
 
Nu har vi haft hönsen i två år och har inte vi gjort rent ordentligt så nu har vi börjat fixa ordning lite. Hönsen har fått nya reden att värpa i från Lantbutiken och så några plastlådor till det. När de får nytt i hönshuset kan man se hur glada de blir. De går in och spanar och tittar och kollar vad som händer. Tupparna kollar in extra åt sina hönor. 
 
 
 
 
 
De gamla redena var tvungna att bytas ut. De blir blir skitiga efter ett tag och det blir risk för kvalster m.m. Det här nya redet är i metall och har lådor i plats och är mycket lättare att hålla rent. Finns HÄR Jag har lagt i lite hö för jag är ju lite larvig, vill de ska ligga mjukt. Äggen åker ner som i en låda och jag älskar gå in i hönshuset och plocka och se om det kommit några ägg. Just nu vilar och ruggar de gamla hönsen så det är bara de fyra kycklingarna som blivit hönor och värper. 
 
 
 
Att ha höns är inte mycket jobb, men man måste se till att de har vatten, foder och att man öppnar och stänger luckan varje dag. Mina går också ute hela dagarna, det är inte alla som har det så. Det finns risk för att man kan bli av med dem men det har gått bra än så länge. Höns behöver reden att värpa i, sittpinnar, mat, vatten och en hönsgård. Mina får också lite extra bröd och annat gott.
 
 
 
Om du har djur hemma så har lantbutiken ett sortiment för Fjäderfä, häst, kreatur, får och gris HÄR Det finns allt från foder till inredning och leverans sker på 1-5 dagar, du har alltid bytesrätt och frakt från 69 kr. 
 
 
Att ha djur berikar mitt liv. Att sitta och titta på hönorna med en kopp kaffe är avkopplande. De är olika små personligheter med egenskaper och de skänker mig så otroligt mycket glädje.
 
Kram Lotta
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Värpreden”

  1. Åh, vad det ser mysigt ut med höns! Vill så gärna skaffa ett par själv, men vet inte hur jag ska lösa vinterns kalla årstider. Hur gör du?

    //Carina

  2. Hej Helene.

    Jeg kendte ikke din blog, men den ser så fin ud, så jeg kikker helt sikkert inden for igen!

    Hvor ser det hyggeligt ud 🙂 Vi har også høns, og vi er så glade for dem! Jeg bryder mig slet ikke om den måde man holder høns på i industrien, og jeg bliver varm om hjertet når jeg ser glade høns – som dine!

    Hilsner fra Nana

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *