Blomsterarrangemang till jul

Idg har jag pysslat med blommor som jag har placerat ut på lite olika ställen. Här kommer några tips till er också. Att plantera i höga glas tycker jag är så fint, dessa glas är från Ikea. Kostar 79 kr tror jag. Blommorna är från Linköpings trädgådshandel som har extra fina amaryllis och hyacinter som de driver upp själva. Lökarna är kraftiga och blommorna blir extra fina. Ska visa er sedan så vackra de blir när de blommar.
Plantera i höga glas är smidigt när det gäller just amaryllis som gärna vill vika sig när de blir långa. Om man vill kan man klippa av dem när de blommar och sätta i vas istället. Jag tycker det är fint att blanda högt och lågt tillsammans, lite i vas och några hyacint i glas. Jag använder lava, vit mossa, blåbärsris, murgröna, pinjebark, grön mossa m.m för att dekorera med.
Gamla lyktor finns ej längre
Tycker man att det är fär dyrt att köpa mycket växter så är det ett tips att sätta några kvistar i olika glas. Då kan man fråga vänner och bekanta om man få sno en kvist eller gå till skogen och hämta något grönt.
Själv så älskar jag julros som är min favorit till jul. Ska man välja en som är bättre inne så ska det vara den utan blad.
Ha en fin dag!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Blomsterarrangemang till jul”

  1. Håller sig katten borta från växterna? Mina vill gärna smaka lite på vissa blommor eller växter hemma så vågar inte ha lökar nära så de når då de är så farligt för dom. Mina är dock innekatter mest så Findus kanske får utlopp för tuggandet i gräset ute? 😄 Jättefint iaf, tycker de mest naturnära blir finast och mysigast under julen!

  2. Tack Lotta för dina underbara tips och för att du delar med dig av livet och ditt vackra hem.
    Nu får man allt åka till blomsterhandeln så man kan göra fint hemma, såå inspirerad.
    En liten fråga..ser i bakgrunden din blå urna vart är den köpt?
    Mvh Zandra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *