Hairtalk och hairware

 
Idag var det pirrigt men äntligen dags att få det fina håret som Elin längtat efter så länge. När hon tappade sitt hår så tappade hon även sin identitet, självkänsla osv. När man är 17 år på väg in i vuxenlivet så är det ju så viktigt att få känna sig trygg och fin och få utvecklas och hitta vem man är, men allt det försvann för henne. Hon tappade hår, ögonfransar, ögonbryn, svullnade upp, hade så mycket smärtor i perioder osv så vägen tillbaka har känts lång och krokig. 
 
 
Just håret har varit en stor orsak till att Elin inte velat gå till skolan, men såklart ännu mer att hon ofta har haft ont och varit så sjuk. Jag tycker ju om den här tjejen i spegeln med det korta håret också, hon har ju blivit min dotter som utstrålar så mycket styrka och kärlek, men hon själv har aldrig förlikat sig med den bilden. Håret har heller inte fått någon bra kvalite eftersom hon fortfarande går på behandlingar. 
 
För några månader sedan kontaktade Hairtalk Elin och ville hjälpa henne med deras nyaste teknik av hår och blev berörda av hennes historia. Man vill att hon ska ingå i deras team när man i framtiden behöver modell i en tidning, berätta sin historia, vara modell på event för dem osv man har också planer att starta en fond så fler kan få hår. Man kommer följa Elin det här året och hjälpa henne och se lite vilka behov hon har osv. Vi har också pengar att söka från Landstinget varje år så vi kan sätta om detta några gånger. Att jag skriver om detta är inget hairtalk och jag kommit överens om. Utan att de vill hjälpa henne handlar inte om att de ska få reklam osv. utan jag skriver om detta för jag är så berörd och glad. 
 
 
På Elin har man valt att sätta en hairware med klips, den sitter högst uppe på huvudet och den kan man ta på och av hur man vill. Elins hairwave är lite färgad efter detta så den är lite mörkare när den sitter på. En hairwave och hairtalk kan man sätta på håret från 2 cm långt. 
 
 
 
 
Hairtalken alltså det äkta löshåret som man sätter i det riktiga håret med tejp och det bör man sätta om beroende hur mycket håret växer ca var 6:e vecka. Elins hår växer inte så fort eftersom hon fortfarande går på behandling. I sommar i aug kommer troligtvs Elin tappa sitt hår och då kommer vi ta bort hairtalken som man gör med en speciell spray och sedan sätta i den igen när håret är 2 cm långt. 
 
 
Elins riktiga hår påverkas inte av löshåret utan det växer under tiden. Färgerna man satt i henne hår är 23, 8 och 23/6. Vi var på salongen Vår Vråå som ligger i Helsingborg. 
 
 
 
Hon blev så glad och nöjd när de klippt och stylat, inte just bara utseendet som förändras utan också hennes sätt att se på sig själv. 
 
 
 
Det här kommer bli en underbar sommar och när man känner sig fin och tycker om den man är då blir allting så mycket lättare. Elin har varit med om så mycket detta år och jag är så glad att se henne lysa. Hon får se ut som hon var innan leukemin och det är värdefullt för oss. Håret är så äkta och sitter så mycket bättre än peruken hon har här hemma. 
 
 
 
Bild ovan före leukemin
 
Kram Lotta
 
 ………………………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

33 reaktioner på ”Hairtalk och hairware”

 1. Så fin hon blev -var fin innan oxå, men ändå, och så lik hon är Dig. Hoppas Ni hade/har fina dagar här i Helsingborg ’Sundets Pärla’ – min hemstad. Kram

 2. asså jäklar va snyggt!!!! vilka proffs måste man väl ändå få säga, förstår att elin är lycklig nu, jätte vackert :-))

 3. Men åh så fin. <3 Tycker oxå Elin är lika vacker i kort hår, men förstår hur känsligt det är i den åldern. Ni är helt underbara i Er familj.

  Önskar Er alla 4 en fin sommar!!

  Kram Maria

 4. Åh Lotta, jag får sådan dejavu! Vet precis den där känslan Elin har – tappa håret PLUS allt det övriga är verkligen ett trauma. Att vara vuxen och hantera det är ok, men när man är 17 år, jag tror ingen kan riktigt förstå… Det är så mycket att hantera ändå runt en sjukdom, och sin identitet är ju hur man ser ut och upplever sig själv – inte genom andra.
  Jag har själv INTE en endaste bild av mig själv utan hår. Vägrade visa mig utan sjal på huvudet, peruken var ju än värre för den var verkligen INTE jag, ja kära nån jag ser den ibland där den ligger i byrålådan bland några strumpor… Och idag några år senare är kalufsen precis som tidigare – som om inget hänt. Men djupt därinne finns ju alltid känslan kvar, av att möta folk på stan med tom blick för att de inte känner igen en, en arbetskamrat i korridoren som inte ser vem man är – ja OM jag förstår Elin och hennes känslor för detta. Varm, varm kram till finaste Elin!

 5. Så fint det blev, på en tjej som redan är vacker o har utstrålning. Förstår att hon längtat efter sitt långa hår, för det är viktigt att få vara fin på utsidan också. En risigt dag kan bli riktigt bra om man piffar till sig lite. Kan bara gissa vad Elin gått igenom, därför blir man så glad när det finns medmänniskor som ställer upp, när dem som bäst behövs <3
  Kram!!

 6. Starka, fina Elin! Så fantastiskt att det finns så fina metoder med att fixa håret och jag blir så glad för hennes skull, för det är ju så viktigt att få känna sig fin både för ung och gammal. Men tror ändå att man just i de åldern är speciellt känslig för sitt utseende när man söker sig själv och skall skapa sig en egen identitet. Ser bara hur våra två tjejer håller på och fixar sig. Stora kramar till er och ännu en gång: Hon är fantastiskt vacker och en riktig kämpe💗

 7. Blir så berörd och gläds med er! Fantastisk teknik som finns!
  Kan tänka mig att många känslor kommer upp när man blir förvandlad på detta sätt, att få minnas hur man kände sig innan. Så hoppas hon hinner återuppleva sina bästa känslor om sig själv inombords och få dom att sitta kvar där inför nästa behandling. Fantastiskt vacker dotter, med eller utan hår, de ögonen… <3

 8. Glädjetårar kommer när man ser lilla söta Elin hon ser precis lika dan ut som innan allt elände hittade henne denna starka och underbara tös.
  Njut av stunden och ta vara på ditt sommarlov.

 9. Åh, så himla underbart att få hjälp med! Det är ju klart viktigt, det där, med ens självförtroende. Särskilt som ung! <3 Vackert!

 10. Brukar inte kommentera så ofta men nu bara måste jag! Så roligt och sååå fin Elin blev. Tycker du får skriva hur mycket du vill om Hairtalk för detta var verkligen superbra gjort av dem.

 11. Så fint! Och fantastiskt duktiga de är med sådant, är väldigt roligt och roligt om de får ännu mer erfarenhet hur en fin och pigg tjej tycker och vill ha det så de kan utveckla detta mer och mer, men det ser fantastiskt ut som sagt och så roligt att Elin fått detta. Jättefint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *