Städning

 
Idag far vi hem från tjejträffen och ikväll är det x-fit så under tiden tänkte jag dela mina tankar omkring städning. Jag som försöker att tänka positivt omkring saker men har ingen motivation att vara positiv när det gäller städning. När jag bestämmer att jag ska städa hela huset på en gång blir jag supertråkig mamma och tjurig. Jag skäller, gnäller och kastar saker. Städa är enligt mig så dötråkigt! Det enda som kan göra det lite kul är att sätta på musik och alltid tänka ett rum i taget. När det blir så där övermäktigt då blir jag så nere. Tänker jag lite mer ett rum i taget funkar det lite bättre. jag brukar kunna styra mina tankar så det går lite bättre med saker, men nästan aldrig när det gäller städning. 
 
Så nu vänner, hur städar ni och får det att kännas kul. Har ni några knep? Jag går ju hemma så mycket så städerska känns inte som jag kan motivera här hemma. Hur gör man för att tycka städning är helt okej?
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

31 reaktioner på ”Städning”

 1. God morgon raring. Städa är inte min favoritsyssla heller 🙁 Men med en bra ljudbok i lurarna går det sååå mycket bättre.
  Puss och kram

 2. För det första så har jag bytt ut dammsugarmunstycket på min Miele mot en Twinner, finns på ICA bl à.. De är så mycket lättare så att dammsugningen går som en dans PS tack för din fina blogg och krama din tappra dotter från mig.

 3. Om ekonomin tillåter; städhjälp, absolut! Varför skulle tidsbrist vara enda godtagbara anledningen till att ta hjälp? Det känns så jantesvenskt. Jag blir som du när jag städar, är dessutom pedant och mår dåligt när det är ostädat. Det gör att jag går och gruvar mig för städningen jämt. Jag har också tid att städa, egentligen, men jag vägrar att acceptera att jag skulle behöva välja ett för mig dåligt alternativ, när jag har råd att slippa, bara för att konventionerna säger så. Jag är värd att välja själv!

 4. Här har ni en som gillar städning tycker det är helt OK att städa sin egen skit:) ! Ta det som ett tillfälle att göra dig av med kalorier och fö röra på dig , lyssna på musik du gillar om du måste . Radio funkar oxå för mig :)) allt som har med att röra på,sig lite extra är bra för kroppen ( sen kan du sitta ner och njuta 🙂 jag tycker att vi sitter allför mycket nuförtiden så upp och hoppa tjejer och bränn kalorier💕💕💕 och mota stelhet framför allt …bara vinn vinn PS spara dom pengarna som annars städfirman får till kul chopping😊

 5. Glömde säga att jag städar hellre själv för då vet jag att det blir gjort på mitt vis är rätt kräsen ! Är oxå lite pedant fast bara lite😊

 6. Hej Klart du kan unna dig en tjej som kommer en gång i veckan eller var 14 dag . Sedan tar du själv finliret. Bättre att du gör det som du blir glad av dessa timmarna. Kanske prata med Elin istället. Mycket nyttigare än att bli sur på dammsugaren 😉 Tack för din fina blogg och tack för att vi får ta cel av allt som händer. Stor kram till er alla … inklusive den supermysige Findus.. vilken vacker katt.

 7. Hej! Här dammsuger vi varje dag, vilket r ett måste med 4 katter. Har ett Twinner munstycke på dammsugaren för då går det så mycket lättare att dammsuga både golven, mattor och under möbler. Jag börjar alltid på samma ställe och har en speciell dammsugarrunda så då slipper man tänka och det går av sig själv. Ser även till att diskbänken är ren innan jag börjar och att soporna är borta. Känns inte som ett tvång utan bara som ett pass på gymmet som bränner några kalorier. Tänk att damm och skräp är tecken på att familjen finns och trivs hemmavid och hur tråkigt det skulle vara om allt stod stilla hemma… Kram och ha en bra dag.

 8. Hej! För mig är dammsugning nästan som meditation! Vet att det låter udda, men jag stänger liksom allt annat ute och låter mina tankar flöda. Arb som förskollärare och har barn hemma så för mig blir det lite som att få en paus, att fly in i ett monotont ljud.
  Tack för din inspirerande blogg! Kram!

 9. När vi började med att köpa den tjänsten så försvann så mycket irritation i huset! Så skönt, det bästa vi gjort! Förut var jag irriterad så fort jag visste/såg att det var dax…nu kan jag springa förbi dammtussarna och tänka att de tas om hand på onsdag.. Vi underhåller toa, kök mm under tiden men det vi inte vill göra lämnar jag helt enkelt till nästa gång. Har städhjälp varannan vecka. Varje gång jag kommer hem efter att de varit här så är det ren njutning, tänker att jag gjort något annat som var bättre för mig:) Tycker du ska prova och känna efter om det är värt det!
  Kram/ Maria

 10. Känner igen mig… Sur och tvär och irriterad. Såå trist att städa. Stort hus på landet. Hundar och katter och hästar på gården och fyra barn. Mkt städning blir det…. Suck!

  Min "räddning" är ljudböcker i öronen!!!
  Får mig att fokusera på ngt annat än själva städningen under tiden, och det känns som tiden går så fort!
  Kanske värt att prova?

 11. Exakt sådär är jag också när det kommer till städning! Finns så mycket annat som är mer lockande. Tänker också rum för rum. Då går det mycket bättre! Brukar "belöna" mig själv med ett avsnitt av min favoritserie eller liknande när jag är klar.
  Tack för en super blogg!!

 12. Åh, kan också känna mig överväldigad av att städa hela huset i ett svep och väljer därför att dela upp städningen.
  Badrummet sköter jag undan en dag & renbäddning och städ av sovrummet en annan.
  Dammar gör jag någon eftermiddag och det känns då nästan meditativt eftersom jag bara har det den dagen.
  På nedervåningen dammsugs det ofta då vi har husdjur. På övervåningen i samband med att jag ändå är igång med sovrummet eller när det behövs.
  Tack för en underbar blogg. Jag kikar in nästan dagligen.
  Kram på Dig!

 13. Jag lyssnar på en podcast ( tex Sommarpratare), har fina städprylar ( en fin dammvippa gör mycket för städkänslan tex) och bestämmer mig för att städa allt på en gång för att känna att jag sedan är helt klar. Tar metodiskt ett rum i taget och sen gör jag det lilla extra med blommor, ljusarrangemang etc. Tänk på att du sparar dina slantar till något roligare!

 14. Tack för det tipset! Jag blir precis som du när det gäller städning så hädanefter blir det ett rum i taget. Förresten, jag läser din blogg men har nog aldrig kommenterat förut. Jag vill bara säga att din blogg är trevlig och jag hoppas verkligen att din dotter blir frisk. Ha det så bra.

 15. Jag brukar lyssna på en bra pod, och när jag är färdig så köper jag ibland tulpaner eller tar en kopp kaffe och läser en bok. Så skönt när det är rent och fint! Jag belönar mig själv helt enkelt! Även fast jag är 22 så kan jag njuta av städningen nu när jag köpt en ny dammsugare, silence från Bosch, den låter knappt något och då kan jag höra på pod samtidigt som jag dammsuger!

 16. Jag gillar att städa men bara när familjen inte är hemma, jag vill pula på i egen takt med en ljudbok i högtalarna. Och sen njuter jag mer av rent hus när jag städat själv än när gubben städat. Inte för att han gör det sämre utan för att jag har gjort det själv så på med en bra ljudbok och sätt igång 🙂
  Kram och tack för all inspiration du ger mig via bloggen 🙂

 17. Städa tillsammans!! Hos oss städar vi alla tillsammans torsdag kväll 1 timme=4 timmars jobb. Det tar sällan mer än 30 min. En tar badrummen, en dammuger, en dammar och en våttorkar golven! Sen har vi fint då vi kommer hem på fredagen. Funkar alltid bra!

 18. Eftersom jag blir trött av bara tanken att städa hela huset på en gång som jag alltid gjorde förr innan jag hamnade i utmattningsdeprission så gör jag aldrig mer än en sak itaget.Och det gör att jag tar ett rum åt gången och gör det i lugnt tempo och en gnutta glädje av att det känns skönt sen. Tycker du är en grym person med allt som du har ikring dej Kram.

 19. Hej. Eftersom jag äger en städfirma så vet jag vad mina kunder framför allt tycker. -"Att allt blir städat på en gång!!!" Vissa tycker det har varit jobbigt att någon annan städar bland deras saker, andra inte. Som städerska har man tystnadsplikt och hur som helst så fokuserad på sitt jobb att man aldrig skulle titta på papper som ligger framme eller dyl. Unna dig städ, unna dig tid. Kram.

 20. Som någon skrev ovan, jag fokuserar på känslan jag får när städningen är klar. Känslan av att vara nöjd, att hemmet är fint och fräscht, att jag kommer hem från jobbet på fredagen och allt är helg-fräscht. Sen delar jag upp lite, tar nån extra storstädning på helgen och lite enklare städning varje torsdag. Man får ju inte gno ihjäl sig;) Kram

 21. Köp en robotdammsugare. Den städar rent och när den är klar återvänder den till sin egeg lilla laddningsstation. Den bästa hjälpen som finns!

 22. Jag tycker att städning är som terapi, man får pyssla och göra fint. Dammsugning är dock inte lika roligt, det försöker jag skynda på 😊

 23. Jag håller med dig totalt. Jag blir också den där tjuriga mamman när jag bestämmer mig för att städa. Jag som ÄLSKAR att ha det städat och rent kan känna stor frustration om jag inte har det och jag inte orkar städa. Och det värsta som finns är grusiga golv, så min dammsugare sitter nästan fast i handen på mig ibland:) Jag funderar starkt på att köpa en robotdammsugare!!! men jag är lite skeptisk, fungerar dom verkligen. tack än en gång för en fin blogg och ha en fin dag.
  KRAM

 24. För mig har nog städning aldrig varit en issue. Nuförtiden är vi ju 3 vuxna hemma bara – inga djur och ingen som stökar till. Jag vill alltid städa när det är ljust så nu blir det ju på helgen, men då hjälps vi åt. Köket är jag mest noga med, men mitt största tips all over är att hålla ordning på prylar varje dag, hela tiden. Var sak på sin plats, så blir det inte så stökig och smutsigt. Sen passar jag på att välja tankarna rätt och tycka att städning är en chans till att fundera och reflektera över saker och ting. kram!

 25. Det har nog inte heller varit min favoritsyssla, men jag är så pedant att jag blir lite stressad när det inte är städat! Bra musik och flyga bort lite med tankarna hjälper. Har en hund som lossar enormt med hår så dammsugaren åker nog fram varje dag haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *