Mina tankar om 2017

 
 
Jag har inte skrivit på länge om mina tankar, det är som jag måste komma i speciell sinnestämning för att få ut dem. Jag behöver ensamheten.
 
Jag får många frågor om min framtid, vad ska du göra nu, ska det bli någon mer bok osv? Så jag tänkte dela av med mig av mina tankar omkring det år som väntar och hur känslan inför nya året är nu. Det är inte lustigt att ni frågar för jag har alltid haft så mycket jag vill göra, så många mål jag vill uppnå. Kanske rastlösheten i min kropp som drivit mig, nyfikenheten att kolla om det går, glädjen att vilja upptäcka osv och ni har alltid funnits med och gett mig stöd och pepp.
 
Innan Elin blev sjuk hade jag startat resan mot mitt bästa jag. Jag har hade under åren utbildat mig, mina barn hade blivit större (mer tid till mig) startat företag, lärt mig fotografera utan utbildning, fått framsidan på en tidning (en dröm för mig) , fått två agenter som säljer mina reportage/bilder utomlands, fotat brudpar och barnfamiljer, gjort reportage utomlands, fått göra en bok om bloggen och mitt liv, föreläst om min resa och hur jag utvecklats, blivit årets nyföretagare i min kommun, fått en av sveriges största bloggar osv. jag var klar med många av mina drömmar och mål och var istället inne på resan mot mitt bästa jag ….kroppsligt och själsligt.
 
För mig innebar det att äta bra mat (lchf blev det för mig) att röra på mig flera dagar i veckan ( gick ner -18 kilo) att ge mig mer tid (att jobba på ett sätt som gör jag kan ha en lugnare vardag och att ta hjälp med städningen här hemma, kunna jobba med mer med bloggen) att få upptäcka (resor både privat och i jobb) men framförallt att tänka bra och snälla tankar och utvecklas som människa. Jag hade kommit långt på den resan och jag var forfarande på väg. Det är heltidsjobb att ta hand om sin kropp och sin hjärna som ständigt förändras. 
 
Så pang 25 maj 2015 fick Elin, min dotter 16 år då..leukemi. Cancer. Allt stanande upp och fokus låg på att ta hand om familjen, få Elin frisk, få lillebror att må bra, få våra familjer att känna hopp, få en vardag som fungerar och inte låta ”cancerdjävulen” ta vår hjärna och göra oss psykisk sjuka. Ge oss en meningsfylld vardag som gör att vi känna glädje. Det har gått 1 år och 7 månader på denna resa och nu kan jag säga vi klarade det. Jag mår bra igen, Elin mår bra, Philip och Kalle mår bra. Vi har det bra, livet är som vanligt även om det påverkat oss. Elin blir friskförklarad om 5 år och 11 månader och fram till dess kan vi bara välja att leva så bra vi bara kan. Ge cancern kärlek så den inte vill visa sig och bor i sin håla. 
 
Men livet har ändrat oss, våra erfarenheter av att se sitt barn så sjukt har ändrat oss, cancern har ändrat oss och numera lever vi ännu mer i nuet. Att få leva och finnas här är det enda som betyder något för oss, det är kärnan av allt. Jag har inte så många mål just nu med företaget…jo det finns ju en hel del jag vill förändra men jag har inte så bråttom längre. Jag känner mig inte lika rastlös. Dels för att jag uppnåt redan många av mina drömmar med mitt företag, dels för jag har det så himla bra där jag är just nu.
 
Skillnaden nu och innan Elin blev sjuk är att jag jobbar mer med bloggen som företag än med mina reportage och det trivs jag bra med. Jag har inte skrivit på de avtal som tidningarna kräver i Sverige och som jag berättat om innan så jag jobbar bara med mina agenter i Stockholm vilket gör att jag levt på gamla bilder i flera år som säljs främst i Tyskland och gjort att jag inte behövt fota reportage när Elin varit sjuk. Min blogg har bivit ett heltidsjobb som jag utvecklat tack vare att ni vill komma in hit och läsa. 
 
Så min framtid , mitt 2017 kommer fortsätta med att jag jobbar med bloggen och att fota en del bilder till företag. Jag kommer också börja att fota mer reportage igen som säljs genom mina agenter i Stockholm. Lite så kommer det bli jobbfronten. Sedan har jag inga mål att bloggen ska bli ännu större, att jag ska tjäna ännu mer pengar, att jag ska få ännu större placeringar i tidningar osv. Utan allt ligger på det sjäsliga planet. Jag har det bra som det är nu och kan det fortsätta så är jag jättenöjd och glad för det. 
 
Min önskan och mitt fokus kommer ligga på att fortsätta på resan mot mitt bästa jag och det innebär att mitt fokus kommer ligga på att fortsätta ge min kropp bra mat (Lchf, men gärna mer vegetariskt) , jag vill ge min kropp mer träning ( jag kommer köra x-fit 2 dagar i veckan istället) springa och gå promenader betyder mycket för mig, jag vill vara ute i naturen så mycket jag kan, jobba med det jag älskar dvs. mitt företag och kunna styra min tid, se solen på dagarna, jag vill umgås med människor, ha tid med vänner. Jag vill bjuda på mer middagar här hemma, ge tid till min familj. 
 
2017 ligger som ett oskrivet blad som ska fyllas med att ge mig och min hjärna goda tankar. Jag önskar att kunna resa lite mer igen, jag vill gärna upptäcka mer med min familj. Sedan drömmer jag också om att hitta något som jag skulle kunna sälja för att gynna barncancerfonden. Så det ska jag jobba för. 
 
Så lite så här tänker jag inför 2017, jag ska fortsätta på resan mot mitt bästa jag. Kroppsligt och själsligt och leva i nuet. Ta dagen lite mer som det kommer och vara evigt tacksam att bara finnas här. Jag är så glad att livet gett oss en andra chans. Att få vakna på morgonen och veta att alla finns här, är den bästa gåvan. Sedan ska jag ge min kropp och mina hjärna de bästa valen för att orka och känna harmoni. Lite så tänker jag mitt 2017.
 
Man ska bjuda kroppen på något gott så att själen har lust att bo i den.
 
Kram Lotta
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Mina tankar om 2017”

 1. Du skriver så fint & beskriver så det går rakt in i hjärtat! Du är en av mina inspirationer! Du bjuder på dig och ert liv med en sån värme och kärlek. Trots att ni haft det hemskt med den elakaste sjukdom som existerar, så har du delat med dig av livet och visat oss att det finns hopp mitt i det mörka. Du är en fin människa! Jag är så glad att jag "lärde känna dig" genom bloggvärlden för många år sedan. Du har gett mig så mycket! Jag är väldigt rädd om min tid & har valt bort mycket som tagit energi. Jag valde bland annat att sluta blogga eftersom det fanns "nättroll" som förmörkade den glädjen. Men jag har aldrig valt bort att följa din blogg, även om min är nedlagd. Du ger mig positiv energi & jag blir lycklig av att få följa dig och ditt liv! Jag önskar dig och din fina familj ett trivsamt avslut av 2016 & en riktig magisk inledning av 2017 – Gott Nytt År! Kram ♡

 2. Det är ungefär så jag känner det för det kommande år att leva för nuet. Även att ta hand om sig själv både fysiskt och psykiskt. Umgås med sina nära och kära . Göra sina egna val och inte låta sig styras av andra. Jag hoppas att du får det du önskar och att leva i ett liv i harmoni med din familj utan stress. Gott slut och Gott nytt år 2017

 3. Tårarna kommer när jag läser det du skriver.
  Har ju följt dig och ert liv i så många år nu så du känns som en av mina närmsta vänner fast vi aldrig mötts. Det ni genomgått med Elins hemska sjukdom, och den styrka och kraft du visat, den bär jag med mig som ett redskap nu när min älskade bror drabbats av samma sjukdom. Först kändes det som om jag föll i en djup avgrund. Men så mindes jag allt ni genomgått och kommit ut ur på andra sidan. Och då fick jag styrka. Att också kämpa. För honom, hans fru och barn. Du har så fina tankar och är så genomgod, ett föredöme för oss alla Kram <3 <3 <3

  1. Ja vännen, det är fruktansvärt men även i cancer kan man välja sina tankar. Det är så hemskt och fruktansvärt men vi har fått behålla vår Elin så för oss har det ändå gått bra. Jag kan inte tänka mig hur det varit nu om hon inte fanns, Massor kramar till dig och din bror, tro på framtiden. Kram Lotta

 4. Har följt din blogg nu i många år och hoppas och tror att du och din familj kommer att få ett fint år. Det är ni verkligen värda❤️ Det allra viktigast är att fylla livet med sådant man mår bra av och för min egen del skulle det behövas lite förändringar på jobbfronten. Har jobbat inom samma bransch i hela mitt yrkesliv och känner nu att det skulle vara dags för lite nya utmaningar…får se vad som händer. Allt beror på mej själv och hur driftig jag är…eller så förblir jag bara bekväm och lat och fortsätter i samma hjulspår😁 Borde få en riktig spark i baken😅 Gott Nytt År Lotta✨ Kram

  1. Ja det är just det är att våga, men att ta lite i taget brukar vara bra. Det är inte alltid man kan det, men för mig var det bra. Hoppas att det går som du önskar. Kram Lotta ❤️

 5. Du är en människa jag beundrar stort som kan se så på livet efter allt vad ni gått igenom så jag önskar dig och din familj ett snällt och underbart 2017 och du drar kanske till Skåne o mina favoritbutiker (Enkla ting m m) även på det nya året.
  Stor kram från mig till dig o hela din familj

 6. Jag håller med ovan skrivna ord som kommentar till dina fina tankar och ord inför 2017. Allt gott önskar jag er, att ni alla får må bra i er familj och kan göra lite "utflykter" ibland tillsammans! Vi har ju träffats en gång, det tillfället gav mig direkt en sån fin bild av dej, Lotta. Du är en förebild, du är sån härlig och god människa, så du är värd allt det fina du önskar dej. För familjen och dess bästa är det viktigaste!
  Vi har tre barn och sju barnbarn, de förgyller vårt liv och inför alla nya år önskar jag alltid att vi ALLA får vara friska och lyckliga.
  Så ha det nu härligt i framtiden, njut av allt du har omkring dej!
  Kram Lena i Blekinge

 7. Är så imponerad av ditt sätt att skriva och berätta och speciellt under den svåra tid ni har gått igenom. Tack för alla fina ord och bilder från dig under året. Önskar er ett fantastiskt 2017! Kram

  1. Jag på något konstigt sätt så blev det lättare att skriva när Elin var så sjuk. Man hade så nära till känslor på ett mer naket sätt. Tack för du läst och velat lyssna på mina ord. Gott nytt år till dig med. Kram Lotta

 8. Fina tankar och önskningar för det nya året. Stort tack för detta året vi fått följa er på er minst sagt händelserika färd (både negativt och positivt) Är så imponerad att du orkar lyfta fram allt gott också i det svåra. Att kunna se förbi det svåra och fokusera på det ljusa och inte oroa sig Hela Tiden, det borde man lära sig. Gott nytt år 2017 till dej och din familj 🌺 🍀 🌷

 9. Hei Lotta! Jeg har skrevet til deg før. Og jeg leser bloggen din hver dag. Selv om du og jeg har ganske forskjellig livssituasjon og alder, så er du en STOR inspirasjonskilde for meg. Det gjelder alt det vakre og praktiske du steller med. Men det gjelder, ikke minst, det du formidler av tanker og følelser i forbindelse med Elins sykdom og hvordan du som mor og dere som familie håndterer den. Du er så ekte. Takk for alt du gir av deg selv! Jeg ønsker deg og familien et riktig godt nytt år! Beste hilsen fra Ellen.

 10. Vilken skön inställning du har till livet, Lotta :-). Jag kan riktigt känna lugnet du sprider omkring dig.
  Gott Nytt 2017 önskar jag dig och dina nära och kära.
  Kram Ulrica

 11. Å Lotta, jag tror mkt bestämt att 2017 blir DITT år på många vis! Jag sitter själv på årets första dag och tycker det känns fantastiskt att det är januari och allt nytt, fräsch framför en. Mitt sista kvartal på 2016 blev inget vidare alls. Mest för att jag nog inte mått så bra, själsligt eller fysiskt vete tusan men bra har det inte varit. Dags att vända det nu, men det gör sig ju inte själv – goda tankar är en del på vägen men allra mest en hel del aktiva val som leder framåt på 2017-vägen. Stor kram till dig finaste Lotta, det ska bli spännande att parallellfölja vägen med dig! ** Mila **

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *