Middag i orangeriet och vin på det

Igår hade vi en riktig härlig dag! Var ute och skitade ner mig och jobbade med att gräva upp sten till grillplatsen och en massa annat. Så skitig så man knappt vill gå in i duschen för man smutsar ner så mycket i huset. I vilket fall blir jag lycklig av att jobba ute och skita ner mig. Sedan hoppa i duschen för att äta middag i orangeriet och gå över på vin hos våra grannar i torpet. Enkelt och utan smink, älskar det.
I orangeriet åt vi kinamat från stan, det blir alltid så mycket över så det räcker till lunch också. Utanför fönstret hänger tupp och hönor och undrar vad som händer. Har ni någon mat till oss?
Bord och stolar har vi fått av släktingar och grannar, det är inte vi som målat dem
Inne i orangeriet kom en lucka upp med ventiler igår, nu är det lister, målning och koppla in vattnet kvar. Ska fixa vattnet på söndag. Mannen ska gå ner i en brunn och laga en koppling. Tur det inte är jag som ska göra det.
I vilket fall så satt vi här tillsammans en stund innan det var dags för vinkväll hos närmsta grannen. Vi har verkligen varit lite hos vänner under Elin varit sjuk och knappt haft besök men nu ska vi börja ha gäster igen, å vad vi längtar efter det! Jag ångrar inte att vi gjort som vi gjort. Elins hälsa och hennes känslor har fått styra, medan psykologen på sjukhuset tyckte att det är bara att ta hem folk även om Elin inte alltid vill. Vi har lyssnat på oss och det är jag glad för. Allt kommer tillbaka igen och vi har ändå gjort massor de bra stunderna.
Här har jag hittat ett stenröse under gräset som jag gräver upp. Stenarna lägger jag runt grillplatsen och sedan blir det rabatt där istället. Ska sätta lite fruktträd också vid orangeriet.
Sedan satt vi ute och pratade i värmen och fladdrade ljus och drack det där goda vinet och åt ostar och kände mig så lycklig. Vilken dag så härlig det blev. Nu ska det bli kaffe här och idag ska vi också bara ha roligt, ett kalas och en fest ska vi på.
Ha en toppenfin dag!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Middag i orangeriet och vin på det”

  1. Tänk på att det ofta är ont om syre i brunnar. Det är inget man själv märker förrän det är för sent… Har ni ingen syremätare så se till att maken har sele på sig med rep i och att ni är tillräckligt många så att ni kan hissa upp honom snabbt ifall han tuppar av. Brunnar ska man ha respekt för…

  2. Jag har 3 småbarn nu och sånthär kan jag längta efter att göra med min man utan att ha tre virvelvindar runt om, vad gör igentligen tonårsbarn när dem är hemma ?! 😊 Älskar småbarnstiden men kan längta efter långa frukostar, barn som inte stökar ner när man städat och tid för det där lilla extra utan att ha dåligt samvete…. Jag tycker dun blogg är så härligt fin och ärlig och din inredning och stil är lika min hälsningar från Öland

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *