Bygga växthus

 
 
Min man har längtat efter växthus massor av år, han tycker om att odla och så det där pysslet som är varje dag att sköta dem som han ser lite som terapi. Jag är mer intresserad av själva planteringen och ha platser där man kan stå och pyssla. Drömmen om ett växthus har funnits många år, men eftersom vi inte varit klara med huset så har det känts som mycket pengar.
 
 
Men nu när det gamla dasset blivit hönshus och verkstad så kom jag bara att tänka på en dag att varför gör vi inte växthus bredvid hönshuset? Här har vi ju redan en färdig byggnad med högt i tak och behöver inte alls bli lika dyrt som att bygga nytt. Nu är vi ute hos hönsen varje dag och huset är naturligt en del av vår trädgård, även om vår tomt är väldigt stor. På varje sida så finns tre stycken gamla utedass från när det fanns skola på gården. 
 
Så jag skickade ett meddelande till man som jobbade borta och fick tillbaka…”det är solklart!” Å så var tanken igång.
 
 
 
Nu när mannen kom hem så har vi börjat röja. Tänk er tre fönster på varje sida, en gammal dubbeldörr fram, halvmåne fönster över dörren, tegelgolv, vit liggande panel, planteringsbord och öppet till nock osv. Det blir ca 11 kvm och så lägga sten utanför och inne blir det ljust och fint och väggar m.m ska bort. 
 
 
 
 
Men det kommer få ta tid, vi har flera andra projekt igång samtidigt som att måla framsidan, bygga staket och lägga mer sten så vi kör dessa lite parallellt. Nu när mannen kommer vara hemma mycket i perioder så kommer även tiden finnas att kunna hålla på.
 
 
 
Så nu får vi räkna dessa som förebilder, det här ska bli ett roligt projekt som vi hoppas bli klart till nästa vår.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Bygga växthus”

  1. Jag drömmer också om ett växthus. Det lilla gamla plockades ner i höstas. Nu finns en vision att bygga ett atriumrum på återbruk. En plats där det både går att odla på och att vara i. Drömmar tror jag är bra – de gör en kreativ. Fin kväll önskar jag dig!/Helena

  2. Så spännand emed växthus! O härligt att veta vadman äter och stoppar i sig med. Inget är ju så gott som saker som mognat i solen. Försöker köpa så mycket ekologiskt som möjligt och så har vi en liten gårdsbutik som är öppen sommarhalvåret i närheten, den är urgullig:)
    Ha de fint!
    Kram Anna

  3. Kommer att bli perfekt. Och tänk vilken nytta de kommer att ha av varandra, hönsen och växthuset, med värmen. Vi bygger också växthus och tänker leda ner regnvattnet in i växthuset. Då har man prima vatten med rätt temperatur till vattning och behöver inte hämta någon annanstans. Ett litet tips bara nu när ni bygger själva 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *