Bo utomlands

 
 
Min man jobbar med flygplan, utomlands emellanåt och hans chef hade frågat om vi kunde tänka oss att bo utomlands för jobb i framtiden, men aldrig i livet var mitt svar då. Jag älskar att resa, jag är nyfiken och vill se nya platser men bo utomlands vill jag definitivt inte göra just nu.
 
 
Blomlådor är hemmagjorda, stolar målade Jula, lilla bordet butik finns ej längre
 
 
Jag är alldeles för hemkär i min bygd och i mitt hus. Utan miljön hemma så dör jag ut. Skulle jag vara tvungen så skulle jag såklart klara det, men inget jag skulle vilja välja bort. Jag måste få se min skog, mina hagar, kunna få vara i min trädgård, ha tystnaden, mina djur och min familj och mina vänner nära osv. När jag frågade min man vad han svarade så sa han samma sak, flytta är inget för oss. 
 
 
Jag älskar känslan att åka bort, men jag älskar ännu mer känslan att komma hem och idag ska vi bara vara hemma och greja. Bästa känslan om man får välja vad som är viktigast i livet. Sitt hem och sin familj. 
 
 
Ha en fin lördag!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Bo utomlands”

 1. Jag skulle nog kunna tänka mig att bo utomlands. Om jag visste att det var för en period. Men visst är det härligt att vara hemma!

  Här skiner solen och vi ska ta en löptur och förbereda för middagsgäster.

  Ha en skön lördag!

  Kram Lena

 2. Jag som flyttat runt mellan nästan alla kontinenter under mina år som utlandssvensk känner så här:
  Hemma är där min familj är. Sen om vi bor i Afrika, Nya Zealand, USA, Schweiz eller Sverige – det spelar egentligen ingen roll. Så länge vi är tillsammans så känner jag mig trygg och hemma. Och nu är vi stabila här – i SChweiz. För barnen och deras skolgång. På ett ställe. Med vänner och allt. Men det är klart, alla är vi olika. Det beror nog lite på också hur nära man är sina föräldrar och syskon. Jag har alltid varit en rotlös själ, väldigt mycket ensamvarg och sökande. Att hitta min man var att komma hem. Och sen har vi ju svenska stugan… Vårt lilla paradis. En kanelbulle med extra pärlsocker på toppen. 🙂 Utan den vet jag inte. Sverige i mitt hjärta. Uppväxten finns i blodet. Lukterna, blommorna, naturen… Att komma "hem" till stugan är fantastiskt. Och sen efter 3 veckor eller så, så är det supert att komma hem till Schweiz igen. Allt har sin tjusning. Ett år utomlands far förbi i rapidfart och blir till ett äventyr. Innan man hinner blinka så är å®et passerat och när man kommer hem igen så är det precis som om ingenting har hänt. Man har typ missat ingenting men vuxit så mycket själv av äventyret… Huset är kvar, regeringen sitter där den sitter, mjölken finns i kyldisken och samma kändisar finns på Se & Hörs omslag. Bregott smakar som vanligt och Bengan i Järnhandeln har samma sortiment. Och tulpanerna blommar precis som vanligt och gräsmattan är lika grön som när du for. Och det är skönt. För allt är så bekant och bekvämt. Borta bra men hemma bäst. Vart man än är.
  Kram
  Annette

 3. Min man fick också den frågan på sitt jobb för ett par månader sedan, men med tonåringar i huset hade han tackat nej. Eftersom han har ett jobb med mycket resande och också kontor i många länder hade vi diskuterat det på förhand med flickorna och de ville inte lämna gymnasiet och högstadiet nu. Kamrater och utbildning är viktigt för dem nu och då måste vi ta det i beaktande. Klart de skulle få en bra utbildning utomlands också och säkert nya vänner, men nu just ville de inte alls flytta. Den äldre flickan pratar om att hon skall söka till Handelshögskolan sedan och att hon då gärna skulle åka utomlands någon period och studera, men då kommer hon att vara vuxen och resa på sina egna villkor, inget som vi tvingar på henne. Hur livet ser ut i framtiden vet man ju inte och när båda barnen är vuxna, kan det ju hända att det känns annorlunda och vi kunde tänka oss att bo utomlands någon period, för samtidigt tror jag att det skulle vara berikande och nyttigt att uppleva något annat än det som känns tryggt och invant…. Livet går ju i perioder och en gång känns en sak rätt och en annan gång något annat. Tur att männen har så förstående chefer så att de inte "tvingas" att flytta utomlands. Trevlig helg! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *