Din skolavslutning, du fixade det

Jag gråter när hon vaknar kl 5.30 och säger ”det känns som jag orkar gå till skolan”. Jag försöker att vara lugn men inom mig så skriker det av glädje. Hurra mitt barn får sin önskan uppfylld att gå på sin skolavslutning i 8:an. Hon har sovit bort en hel dag innan och haft ont i magen, håret faller, osv men idag orkar hon. Hon orkar!!!
Klänningen från Nelly hänger och väntar och har varit planerad länge. Så kommer hon ner fixad och sminkad och så gråter jag lite igen. Herregud jag måste försöka lugna ner mig, men hon är så vacker. Mitt barn. Hon har piffat sig som innan den här förbannade sjukdomen, cancer. Sjukdomen som försöker ta hennes liv och hennes intresse som kläder och smink m.m Hon är stark, hon räds inte vad andra tänker och tycker, hon är bara sig själv.
Hjärtat sitter utanpå kroppen och jag vet hur mycket det betyder för henne att få gå till skolan, få känna sig som alla andra, få vara en av dem och känna sig frisk. Hon skrattar, ler och jag kan inte koncentrera mig på att fota ordentligt. Bara knäpper och vill gråta.
När hon gått på bussen med sin bästa vän och granne så gråter jag konstant, det går liksom inte hejda. Så glad, så glad att hälften av håret fick sitta kvar, min vackra flicka det betyder så mycket för henne. Jag älskar er så båda mina barn, jag vill inte höja bara Elin vill skyarna, men i denna stund går det liksom inte att hejda.
Så går jag in och plockar ordning, samlar upp ditt hår som ligger överallt på golven, sätter mig på trappen med en kaffe och fortsätter gråta till lillebror kommer ner och vill att vi ska titta på hans skolmapp och hans fina betyg. Älskade ungar, finns inget mer i världen som är viktigare än just ni.
Nu kan jag slappna av lite, få njuta av helg och sommar och av skolavslutning. Du kunde inte följa med på skolresa till Liseberg ikväll, men du fick komma till kyrkan med dina vänner. Vi fixade det, jag gråter, jag är så lycklig. Fuckcancer! Fram med grillen ikväll och låt oss fira på vårt sätt.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

65 reaktioner på ”Din skolavslutning, du fixade det”

 1. Men Lotta!!!! Finaste familjen, gråter som en gris , önskar av hela mitt hjärta att denna dag blir ett fint minne för er och att ni snart får pusta ut…. Elin är så vacker med sin nya klänning,en ung dam med hela livet framför sig. Stor kram mia

 2. Känner så med dig. Med er. Barnen är viktigast av allt och om de inte har det bra stannar liksom världen. Önskar av hela mitt hjärta att Elins behandling blir så problemfri som det går och att ni kommer ut detta på andra sidan med minnen som stärker er som människor och som familj!
  Många kramar

 3. Hoppas ingen tar detta på fel sätt nu men har man ett ansikte som Elins, med de ögonen, då är man lika vacker utan hår. Förstår hur viktigt håret är, men hon kommer att se fantastisk ut även om allt hår faller.

 4. Oh kära Lotta, tårarna rinner här med i massor. Har själv en tjej som fixar sig för skolavslutning för att lämna åk 8. Men hon har inte cancer. Ni går igenom nått fruktansvärt, vilken styrka hon har. Va stolt lotta det är ni som har gett henne den. INGEN ska drabbas av denna jäkla sjukdom. Ha den bästa dagen!! Kram

 5. Så sant, barnen är viktigast i hela världen.
  Du berör så starkt med att sätta ord på det ni går igenom.
  Ha en fin kväll.

  Kram från Ulrika

 6. Oj så berörd jag blir. Sitter här på jobbet med tårande ögon och en klump i magen samtidigt som jag vill skratta och skrika ut min lycka för er just denna dag. Så otroligt starkt och jag känner er inte ens, men det berör så mycket. Hoppas dagen får fortsätta så fint för er! Ta tillvara på varandra, Kramar!

 7. Otroligt vackert skrivet! Sitter här med tårarna rinnande och kan verkligen känna hur mycket både glädje, sorg och förtvivlan som ligger bakom.
  Vilken fantastisk dotter du har! och vilken fantastisk mamma hon har! Största styrke-kramen till er båda o resten av familjen.

 8. Vad du skriver fint Lotta! Har smugit in på din mail på jobbet och får verkligen hålla igen på tårarna som hotar att svämma över! Skicka många stora kramar till Elin som är så vacker!
  Kram Birgittha

 9. Hu så känslosamt…. och såna här betydelsefulla dagar blir det ju extra mycket känslor som hänger i lösa trådar och bara vibrerar av minsta lilla. Underbart att Elin fick komma iväg! Och det är ju det här så är SÅ STOR skillnad mot att få den hemska sjukdomen som så ung… att missa det det där som betyder så mycket, vara en del av ett sammanhang med sina vänner, vara som alla andra men ändå unik. När man är vuxen spelar det inte så stor roll, man har sin erfarenhet och trygghet och annan upplevelse av tid och livet.
  Man blir fruktansvärt trött av cellgifterna — men man är samma person inuti ändå, och acceptansen att de gör något bra i kroppen ger vetskapen att det får vara så ett tag. Jisses, bara jag tänker på det får jag exakt förnimmelser i kroppen hur det känns — och det är väl tyvärr så att minnena blir man inte av med, men kroppen blir frisk.
  Hundratusentals kramar till dig och hela familjen!

 10. Tårarna rinner och samtidigt så får jag rysningar och riktig WOW-känsla över vilken otrolig tjej! Kommer att bli intressant att följa henne framåt i livet för jag tror att den här tjejen kommer att bli en tillgång i större sammanhang när hon äntligen kommer bli av med cancern. Så fint att läsa också att hela familjen bryr sig om varandra och att ingen blir glömd.

 11. Så härligt du skriver, från hjärtat! Fina Elin, hela underbara familjen! Gläds med er att hon kom i väg på skolavslutningen! Njut av minuterna och ta hand om varandra ❤️

  Kramar från en trogen läsare

 12. Fina hjärtliga ord från en fin omtänksam mamma. Underbart skrivet Lotta till din älskade fina dotter.
  Önskar er en skön helg tillsammans.
  Kram Lotta i Småland

 13. Så fint du sätter ord på dina känslor, du berör och min tårar rinner också.
  Vackra starka Elin, så glad hon orkade med sin skolavslutning.
  Och sen en lugn grillning ikväll med sin familj❤️
  Kramar om och ger cancern en rejäl käftsmäll

 14. Vad ärligt o öppet du skriver Lotta! Jag känner igen mig i dina tankar och ett år efter att mitt barn tillfrisknat (från ett livshotande tillstånd) så har jag varit helt uppslukad av honom. Tyvärr har en av hans två systrar lidit av att ha ett syskon med allvarlig sjukdom. Jag har inte riktigt orkat med henne och oavsett att jag älskar henne har nästan all min fokus hamnat hos lillebror. Det är bra att du skriver om syskonet till det sjuka barnet. De behöver så mkt omsorg o kärlek o som förälder är det svårt att räcka till. Bra att ni verkar tänka i delmål, som att kunna vara med på avslutningen. Kan man skicka styrka via nätet ja då gör jag det till hela familjen. / Medkänsla o sommarhälsningar från en annan mamma

 15. Tårarna rinner ner på tangentbordet i skrivande stund efter att ha läst dina fina ord om era fina barn. Vilken kämpe hon är er fina Elin och även er duktige son som fått så fina betyg som han stolt vill visa upp. Jag beundrar barn som har den styrkan,viljan och kämpaglöden och att kunna känna sig stolt över vad man åstadkommit. Ser i Elins ögon att hon har kämpaglöden och en glad blick så hon kommer att ge den jä..a cancern en rejäl omgång och stå som segrare. Hoppas ni får en mysig grillkväll tillsammans och kan somna nöjda efter en sådan "laddad" dag full med känslor och ovisshet men hon kom till avslutningen precis som hon önskade. Kramar till er alla.

 16. Tårarna bara rinner nedför kinderna när jag läser din fina text om Elins dag.
  Elin med sina vackra ögon kommer att vara lika söt med eller utan hår. Ha en fin sommarkväll med Elin, din son och din man.
  Fuckcancer!

  Fuckcancer

 17. Tårarna bara rinner nedför kinderna när jag läser din fina text om Elins dag.
  Elin med sina vackra ögon kommer att vara lika söt med eller utan hår. Ha en fin sommarkväll med Elin, din son och din man.
  Fuckcancer!

  Fuckcancer

 18. Tårarna bara rinner nedför kinderna när jag läser din fina text om Elins dag.
  Elin med sina vackra ögon kommer att vara lika söt med eller utan hår. Ha en fin sommarkväll med Elin, din son och din man.
  Fuckcancer!

  Fuckcancer

 19. När vi i vår familj drabbades av en stor kris pga sjukdom sa en av alla läkarna något som gav oss styrka:
  "Kanske är det så att just nu har drabbats av detta för att nu klarar av det. Ni har varandra."
  Jag tänker på det när jag läser din blogg, ni verkar vara en fantastiskt fin familj som finns för varandra.

  Jag har också tappat hår i sviterna av cellgifter. Min mamma sparade håret och lämnade in det och gjorde ett hårsmycke till mig på klassiskt dalsvis. Broschen av mitt hår är jag stolt över. Den har gett mig styrka.

 20. Finaste Lotta,
  jag är så glad för Elins skull att hon orkade gå till skolavslutningen!
  Klart tårarna kommer hos dig. Ni går igenom mycket nu allihop och man kan inte stänga in alla känslor. Släpp ut dem…
  Jag vet att ni fixar det här tillsammans, men skickar ändå en styrkekram! <3
  Elle

 21. Tårarna rinner och jag är så glad att din Elin kunde gå på skolavslutningen!!! Hon är fantastisk! Din starka kärlek till barnen går nästan att ’ta på’ genom de vackra orden, och jag blir så rörd. Tack för att du delar med dig av er livsresa ❤. Fuck cancer på alla sätt och vis!
  Kram från en trogen läsare som sällan gör sig hörd.

 22. Tårarna kommer på mig också ville så gärna krama om er och säga vilken härlig familj ni är. Ni kommer att klara detta med all den kärlek ni har till varandra. Knäpper mina händer och sänder en bön till Han däruppe att han ska hjälpa er, kram

 23. Tårarna kommer på mig också jag blir så berörd av dina ord, men jag är säker på att ni fixar detta med all den kärlek ni har till varandra. Knäpper mina händer och ber att Gud ska stå vid er sida när det är som svårast, kram

 24. Man måste få gråta när livet är så tufft, men vilken underbar dotter Ni har, ni kommer fixa det här tillsammans, ni verkar vara så starka i er familj. Jag ser knappt vad jag skriver för tårarna som rinner utmed kinderna. Styrkekramar i massor till hela familjen.

 25. Finaste Lotta. Jag gråter. Jag känner ju inte dig, men jag gråter med dig. Så söt och fin hon är, Elin. Så orättvist livet kan vara. Men, hon Har tur, Elin, som har dig till mamma. Du verkar vara helt fantastisk, bryr dig så mycket. Och som du skriver. Som en roman. Vill läsa allt och följa er på den här resan. Allt kommer bli bra för er och sötaste lilla Elin. Många hjärtekramar. Inger

 26. Finaste Lotta. Jag gråter. Jag känner ju inte dig, men jag gråter med dig. Så söt och fin hon är, Elin. Så orättvist livet kan vara. Men, hon Har tur, Elin, som har dig till mamma. Du verkar vara helt fantastisk, bryr dig så mycket. Och som du skriver. Som en roman. Vill läsa allt och följa er på den här resan. Allt kommer bli bra för er och sötaste lilla Elin. Många hjärtekramar. Inger

 27. Åh så underbart att hon fick fira skolavslutning som hon önskade! Gråter med dig, denna jävliga sjukdom, men ni är så starka och ni kommer att vinna! Min kusindotter på 6 år slåss också mot samma sjukdom just nu.I hope cancer souldrottningen get cancer and die!
  Kram Anna

 28. Tack Lotta för att du är den du är, så äkta, sårbar och stark på en och samma gång. Det är just detta som ni går igenom nu som kallas livets upp och nergångar. Otroligt fina barn. Men kan de vara annat med er båda som föräldrar. Tack för att du delar med dig av er resa. Alla de andra som skrivit till dig har även sällskap av mig, tårarna rinner av glädje för att Elin orkade vara med en dag som denna. Önskar er alla en fin sommar tillsammans! Tillsammans är vi starka. Varma sommarkramar från Karin. 💞

 29. Tårana rann nedför kinderna när jag läste din fina text om Elins dag, så fint skrivet. Elin som har så vackra ögon kommer att vara lika söt med eller utan hår.
  Hoppas att ni hade en fin kväll.

 30. Jag gråter också när jag läser om din flicka❤️Har också en flicka som är 17 år , kan tänka mig hur hela livet vänds upp och ner? Kom in på din blogg pga mitt intresse för att skaffa höns, och plötsligt blev det till nåt annat. Hoppas och tror att allt kommer att gå bra, hon inger en sån otrolig inre styrka. ❤️

 31. Jag berörs så och beundrar din Elin så mycket. Denna fina fantastiska, mogna tjej, som är så vacker. Hon kommer att lära sig mycket som hon kommer ha nytta av hela sitt liv. Men varför ska man behöva lära sig livet på så tufft sätt? Jag önskar så att hennes sjukdomstid blir så smidig som möjligt. Kram

 32. Jag berörs så och beundrar din Elin så mycket. Denna fina fantastiska, mogna tjej, som är så vacker. Hon kommer att lära sig mycket som hon kommer ha nytta av hela sitt liv. Men varför ska man behöva lära sig livet på så tufft sätt? Jag önskar så att hennes sjukdomstid blir så smidig som möjligt. Kram

 33. Vilka vackra bilder… Känner inte er men känner med er! Vilken kraft ni bär. Styrkekramar skickas i massor! Tack för att du delar med dig! Kram #fuckcanser

 34. Så vackert skrivet. Vilken stark dotter du har dom kämpar och sliter trots motgångar. Men glöm åldriga att du sonen och mannen är lika starka där hemma. Önskar et en fantastisk sommar och hoppas alla kommer må väl snart.

 35. Jag känner er inte, inte alls. Tårarna rullar ner för mina kinder. Detta skildrar hur skört, vackert och tungt livet är. Tankar till er!

 36. Du har en så bra och inspirerande blogg. Har själv 2 unga nära och kära som har gått igenom cancerskiten, och som lever och mår bra idag. En dag i taget, och som du säger själv, försök att hitta glädjen också. Storkram😍

 37. Åh,blir så berörd av det du skriver Lotta. Tårarna rinner nedför mina kinder och jag kan inte sluta…Jag är ju själv mamma och förstår att du lider med henne. Underbart att Elin orkade ta sig iväg på skolavslutningen och hon är så himla fin.Tänk vad den där inre viljan och styrkan gör!TACK för allt som du delar med dig av på bloggen och på Instagram.Har följt din blogg nästan ända från början och DU är otroligt inspirerande. Kramar till er alla

 38. Jag verkar inte vara ensam om att torka tårarna efter att ha besökt din blogg. Du berör verkligen utan att lämna ut din dotter för mycket och dina inlägg känns väldigt genuina. Vad fint att hon orkade med sin skolavslutning och även fick uppleva konserten med sina idoler One direction. Ta hand om er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *