Snö och storhandla

 
Idag skulle jag haft ett jobbmöte med Maria Helander, men det blev tyvärr inställt för hon blev sjuk och mina barn är med dåliga. Så klockan 7 på morgonen var jag fixad och huset var undanplockat och helt plöstligt hade jag en dag som jag inte räknat med.
 
 
Jacka och handskar här, väska från Marrakech
 
 
 
Så jag drog till stora affären för att handla. Jag har som mål att handla bra och god mat i år. Att vi ska lägga lite tid på det. Min man gillar laga mat men han har inte lika mycket tid att handla. När barnen var små då tyckte inte jag det där mat var så viktigt, men nu älskar jag att åtminstone äta god och nyttig mat 🙂 Min man lagar mat och jag underhåller. 
 
 
 
 
Älskar mina sköna skor Shepherd som finns här
 
 
När jag åkte mot affären så möttes jag av att dimma på åkern, så himla vackert och fint ljus ute. Älskar all snö som är nu. De här månaderna ska det vara snö och vinter, tids nog kommer våren men innan den kommer tänker jag älska vinter. 
 
 
 
 
Jag gillar att handla från disk, färsk fisk, färska skaldjur och så välja lite roliga spanska skinkor och korvar, svensk kött, ostar osv. Det blir kanske lite dyrare, men inte speciellt mycket. Dessutom är det så mycket godare och helt i linje med det som jag vill förverkliga detta år. Att god mat får kosta pengar. Jag skulle vilja handla mer vilt och gärna mer lokalproducerat kött. 
 
 
Sedan var jag ute hos dessa så de fick fredagsmys de också. Makaroner, ny halm och vatten.  Ronaldo till vänster blev så glad, han kom fram och tackade och piffa till höger ville ha mer makaroner. De är så mysiga, älskar mina höns och tre tuppar. Att vara med dem en stund är så festligt. 
Ha en skön fredag alla läsare!!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Snö och storhandla”

 1. Visst är det härligt med bra råvaror när man ska handla o laga mat. Jag har turen att maken både jagar och fiskar. Så när våra barn började skolan hade de aldrig ätit en fiskpinne el färdigköpt hamburgare/köttbullar så det blev lite problematiskt men så tacksamma de är idag när de fått detta hemifrån. Tänk sedan allt man får gratis från skogen som bär och svamp. Härliga vinterbilder som man kan tro är tagna här uppe hos oss i norr… Vi har fått samma pudersnö och har -15. Håller med dig att när det är vinter ska det vara snö & kallt för var sak har sin tid. Tack för en så inspirerande & härlig blogg. Hoppas nu era barn blir piggare så ni får en mysig helg tillsammans. Nu ska jag laga en härlig fiskgryta som vi toppar med räkor och till det ett glas vitt. Kram,kram

 2. Så jättevackert som du bor! Ser ut som ett vykort. Jag gillar också kött, fisk och skaldjur av bra kvalitet, köper alltid pålägg, fisk över disk.Försöker köpa på tex Saluhallen. Och kräftor köper vi alltid på landet av den lokals fiskaren.
  Fin fredagskväll till dig
  Kram Maria

 3. Oj, så mycket gott du fick med dig hem! Jag har just börjat med lite glutenfritt (skippar mjöl och pasta) och i och med det kändes det rätt annorlunda att storhandla, fick liksom kolla på andra hyllor än vad jag är van vid, spännande faktiskt!

  Ert hus ligger så vackert där mitt i all snö. Vårt hus är ju vitt så det syns knappt nu… 😉

  Ha en fin helg!
  Kram Jenny
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *