Sibirisk katt

 
Idag kom ett sms som jag väntat på, satte mig och grät en stund av lycka! vi ska komma och välja en sibirisk kattunge i helgen. Då är den 4 veckor och i en ljuvlig ålder. Det är är en dröm för mig att tåla katter, när jag var liten var jag jättesjuk och allergisk och längtade efter djur. Jag kunde inte besöka varken mormor eller farmor eller kompisar som hade djur. Jag har fått välja bort den längtan för det varit en omöjlig tanke att få ha djur inne. Efter ett tag skaffade vi oss två utekaniner till barnen och nu hönsen när jag blivit frisk. 
 
För två år sedan slutade jag äta alla mediciner, då hade jag ätit lchf i 6 månader och kände inte längre av min astma eller allergi. Nu har jag inte känt av djur på två år. Jag kan klappa och mysa och känner ingenting, konstig känsla men drömmen om en egen katt vaknade till liv. Vi har valt en sibirisk katt för den är snällare mot allergier med tanke på att andra kanske inte tål kissen. Min man är däremot uppväxt med katter och alla olika sorters djur. 
 
Kattungarna på bilden är en tidigare kull (legitimerad uppfödare Sverak), så det är liknar en katt som kommer flytta hem till oss, i mars hämtar vi hem den på riktigt. Jag är så himla glad, ja det är vi alla i familjen. Tänk att vi ska få ett djur som man kan ha inne.
 
 
 
Kram Lotta
 
……………………..
 
Mer om Findus kan du läsa här om du srollar ner
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Sibirisk katt”

 1. Så fantastiskt roligt för er! En katt är det bästa man kan ha, skulle inte kunna vara utan! Om du får för uppfödaren så ta gärna kort när ni åker dit och visa oss här på bloggen. Hade varit jättekul att se den redan som liten. Kram!

 2. Såklart att ni ska ha katt när ni bor på landet, det hör till och de är fantastiska djur som ger både barn o vuxna stor glädje! Underbart att allergin har försvunnit det låter helt otroligt! Grattis!

 3. Så söta. Det kommer att bli jättemysigt och kissen kommer att få det så bra hos er på landet.
  Saknar min Tiger som flyttade till Boxholm när jag flyttade till Bangkok.

 4. Härligt! Lycka till med kissen! Har själv också svår allergi och har aldrig kunnat ha djur men är så förtjust i både hundar och katter. Blev inspirarad av din blogg + insta att försöka hålla lchf-diet,både därför att jag behöver gå ner i vikt o pga allergin. Började för 4 dar sen 🙂 Början har gått bra och ser fram emot en inspirerande "resa"som jag hoppas förändrar mitt liv till det bättre. Ha det så gott!

 5. Förstår att ni längtar, så mysigt. Har själv katt på fem år och hund på ett år. Tiden då de är kattunge/valp är så mysig men det är klart, en och annan kruka har väl trillat ner under kattunge perioden, men det gör inte så mycket. /M

 6. Efter 30-40 är det många som blir av med sina barndomsallergier (även utan dieter) och många som inte varit allergiska förut utvecklar allergi i den åldern..sen är det stor skillnad på katt och katt, vissa tål man, andra ej, eftersom det oftast är kvalstren i pälsen man är känslig för, inte själva djuret i sig. Men härligt att ni tål katt och kan skaffa djur nu! Djur ger så mycket glädje 🙂

 7. Åh vilka sötisar och vilken lycka 🙂 Ser fram emot att få se eran nya familjemedlem. Jag har en vän som är både allergisk och har astma. Men våran Ikoz som är en neva masquerade klarar hon till och med av att klappa. Syskonras till sibirisk katt som jag har berättat om förut.

 8. Åhh! Det är underbart med katt. vi har två blandisar Maincoon/Perser vita långhåriga och för fyra veckor sedan fick vi vår första kull. så mysigt. Hoppas att du lägger ut bilder på kissen sen.
  Kram Lotta som tycker din blogg är bäst:)

 9. Meeen så mysigt att ni ska skaffa katt!Kan man släppa ut den katten ensam? Jag sitter här med en 1/2-års gammal ragdoll i knät. Och den måste man gå ut med i koppel, får ej släppas ut. Ska tillägga att hon är väldigt busig:) Ska bli kul att få se bilder på er katt.
  Kram från Mari-Anne

 10. Vad roligt för dig och din familj. Det är alltid roligt att höra när en allergiger kan skaffa en katt.
  Lycka till med lillmissen
  Kram från Helena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *