Älskade man och skaffa sibirisk katt

 
Nu har vi bestämt oss för en sibirisk kattunge. Både min man och son har gjort allergipricktest för ett år sedan och visar inget mot pälsdjur ( jag hade glömt bort att de gjort det nyligen) och jag känner ingenting längre så nu har vi bestämt oss att börja leta efter vår lilla kisse.
 
 
 
Igår var vi hos min bästa vän, de har en norsk skogskatt och vi klappade extra mycket och ingen av oss kände någonting.
 
För mig är det jättekonstigt för så fort jag ser djur så har jag alltid fått tänka inte röra, men nu kan jag det och det är en konstig tanke. Jag är uppväxt med att aldrig fått klappa katter eller hundar osv. Men nu har jag gjort det många gånger och jag känner ingenting. 
 
 
 
Min man är fantastisk, han började morgonen med att googla på en kattunge och sedan dricka kaffe. Många av mina drömmar är han en del av genom att hjälpa till på olika sätt som tex. hönsen, mitt arbetsrum, renovera inne. Jag gör samma för honom, men han har inte samma behov av att förändra livet som jag. Vill han byta bil osv som inte jag bryr mig om så stödjer jag såklart honom i det. Bygga kök och badrum har mannen mest drivit igenom, men jag fått inreda det. 
 
 

När vi är hemma som idag och bara tar det lungt då pratar vi mycket om vad vi längtar efter. Min man sa häromdagen när vi var borta ” Lotta och jag är så olika, men jag skulle aldrig vilja vara gift med mig själv” 🙂 Min fina livskamrat han har lite kontrollbehov och behöver inte så mycket tokigheter, men om jag vill förändra och komma vidare då blir det ändå vår resa tillsammans. Startar jag en tanke så spinner han vidare och är en del av det, ibland så tar han nästan över och sluför det. Jag älskar honom för det….så nu sitter vi och letar en kissekatt till oss. En sibirisk silverggrå hane ser det ut som ska flytta hem till oss. En dröm som jag haft som barn, att få äga och ha en egen katt. 

 
 
 
 
 
Bilderna idag är från vår pulkabacke bakom vår gamla skola.
 
 
Ha det fint, vi ska ha min bror med sambo som kommer hit och äter lite rester. Min dotter hade 4 tjejkompisar här igår och jag tror de hade jättemysigt. Det lät så klockan 3 inatt 🙂
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Älskade man och skaffa sibirisk katt”

 1. Hej!

  Jag har läst din blogg i fem år och nu är det första gången jag skriver en kommentar.
  Har alltid blivit inspererad av dig!
  Måste ta tag i det där att starta en blogg om vårt liv på landet snart.

  Nu blev jag så nyfiken om det är från snow buddies i lindesberg ni har kollat på en hane?

  / Elin

 2. Tycker ni ska köpa en ragdoll 😉 Vi köpte en ragdoll kattunge i oktober. Såå häftig ras! Oerhört social och gosig! Vill vara med hela tiden och är mycket lugnare än en "vanlig" kattunge. Helt underbar!

 3. Vad underbart att ni äntligen kan skaffa katt! Ett hem är bara ett hus utan katt…;) Skämt åsido, men katter tillför så mycket glädje; det skulle vara en stor sorg för mig om någon av oss blev allergisk, och jag kan tänka att det måste varit tråkigt för er, om man nu är djurvän och vill ha katt!
  Jag har mina tre birmor, ljuvliga djur, men jag har hört talas om dessa sibiriska och att de skall vara bra för känsliga. SÅ lycka till, hoppas ni får den kissen ni vill ha!
  Kram Gunilla

 4. Så roligt att ni ska ska bli kattägare! Katter är härliga djur att ha, självständiga, lätthanterliga och ger så mycket glädje, kärlek och trivsel. Och ni bor ju perfekt – jag tycker att katten ska få tillgång till att gå ut själva, det trivs de bäst med. Vi skaffade katt för fem år sen, då bodde mina två yngsta barn hemma. Tyvärr visade det sig snart att T fick allergiska besvär ( vi visste innan att han var allergisk mot pollen), och vid test visade det att han reagerar på katt…Nå, han fick medicin, så det gick bra den tid han bodde kvar hemma – han var nämligen på väg att flytta hemifrån. Men han (och hans tjej) saknade att ha katt, så de har köpt sig en egen katt. Ja, det låter ju underligt då han var så allergisk, men de har köpt en sibirisk katt, just en sån ni ska ha. Dessa katter brukar tålas av kattallergiker, och det stämde för han har inte haft några problem alls. Däremot kan han reagera på vår katt när han är hemma hos oss. Så jag tror att ni gjort ett bra val, och att ni kommer att trivas med er nya familjemedlem!
  Tack för en mysig blogg, jag kikar in här ofta men kommentarer är jag lite dålig på… Hälsningar Ninnie

 5. Hej Lotta
  Vad roligt med en kattunge. Hoppas verkligen att det går vägen. Bor som ni på landet och har haft katt i alla år. Har tålt vissa bättre särskilt
  norsk skogskatt. Jag tycker å mycket om katter att vi bokade in oss på en Sibirisk Neva masqurade som vi har haft här hemma nu i 2 månader. Tyvärr är jag allergisk mot honom och han ligger ute på blocket nu. Detta är jag trots att det skall vara en allergivänlig ras. Vad jag vill tipsa om är att testa er först innan ni bestämmer Er. Tex ta ett örngott och gnugga in och sov på en natt, för det är verkligen från individ till individ. Gå in på min blogg. där finns det bildr på honom om du är nyfiken. Förresten skall jag gå på din föreläsning på Asia spa
  i Varberg i slutet av januari.Om du har några mer fåror om rasen eller katter så hör av dig. Lycka till Åsa

 6. Härligt med en liten katt. Sibirisk katt är ett bra val, trevlig ras och sägs ju också vara "allergivänliga".

 7. Åh så mysigt att ni kan skaffa katt! Jag blev allergisk i övre tonåren, bland annat mot katt vilket var lite ledsamt. Speciellt när man blivit vuxen och skaffat familj. När vi flyttade till hus så började barnen, och vi, prata om ett husdjur, gärna en katt. Så fick jag höra talas om rasen ragdoll och då det visade sig bo en uppfödare av just den rasen på orten där vi bor så kontaktade jag henne och besökte henne och hennes katter i ett par tre timmar. Gosade och klappade och var riktigt nära, och jag kände ingenting! Så härligt, då vågade vi skaffa en ragdoll och jag har aldrig känt av honom på något sätt. Det berikar verkligen vårt liv att ha denna härliga krabat i vår familj så jag förstår er glädje över att kunna bli med katt. Lycka till!
  Kram AK

 8. Katter är så underbara, har två stycken huskatter själv och skulle inte klara mig utan dem, de tillför så mycket i livet. Sibiriska skogskatten är en jättevacker katt så lycka till i kattungeköpet 🙂

  Kram Eva

 9. Vilken lycka att skaffa en kattunge 🙂 Min sambo är lite allergisk mot katter man har alltid haft katt. Vi hade fyra katter när vi flyttade i hop. Nu har vi två, de andra har flyttat till katthimlen <3 En av våra är en neva masquerade, det är en syskonras till sibirisk katt. De är bra då de anses "allergivänliga". Våran kille heter Ikoz och är hur fin och go som helst. Lycka till.

  Kram Louise

 10. Hej!
  Vi har två sibiriska hankatter. Helt underbar ras. Maken är allergisk men känner inte av våra katter. Det är ju en allergi vänlig ras. Lycka till! Ni kommer inte ångra er.
  Mvh Cecilia

 11. Min son som är kattallergisk skaffade för 5 år sedan en sibirier och det har gått alldeles utmärkt. Det är en helt underbar katt. Uppfödaren
  bor i Köping. Om du mailar mig kan du få numret till min son som bor utanför Sturefors. Själv bor jag nära Lillsjön i Gammalkil.

  Med vänlig hälsning
  Inger

 12. Hej igen!!

  Såg att ngn skrev ovan att Neva Masquerade oxå är allergivänlig. Så tror jag inte är fallet. De har en annan typ av gen i sig än Sibirisk katt. Samt att det är viktigt att ni TESTAR alla i familj innan ni bokar en sibirisk katt Lotta!! Det kan ni göra i ett testhem. Vi är testhem för Sibirisk katt tex. Läs mer här: http://www.sibiriskkatt.se/allergi-testhem/

  Det är så sorgligt att ta hem en kattunge OM det visar sig att ngn i familjen ändå inte tål den…en RENRASIG sibirisk katt köpt av en GODKÄND uppfödare är viktigt för att få en renrasig katt. Kolla även noga med uppfödaren hur inavelsgraden ser ut! Sibirisk katt har i vissa led ett nedärvt hjärtfel tyvärr. Då dör katten plötsligt. Detta testar man sin katt på hos veterinär oxå. Mvh Cecilia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *