Vinter på landet

 
 
Elin har haft skola idag hemma och de dagarna passar jag på att bara vara och pyssla lite. Philip ville ha en gran så då fixade jag en till honom. Inte den vackraste men den var gratis 🙂 
 
 
 
 
När man är ute så följer Findus med. Han är så social och det tycker jag om hos den sibiriska rasen. Han har vuxet och blivit så fluffig i pälsen. När han är fullvuxen kommer han väga ca 7 kilo. 
 
 
 
 
Hönorna och tupparna är inte så mycket ute när det är kallt men jag städade och gjorde fint i hönshuset och då kom de ut en stund. Älskar mina hönor men de har vintervila nu och värper inte. 
 
 
Findus håller vakt 🙂
 
 
 
 
 
Ibland är han lite väl nyfiken våran katt. Han vågar inte röra dem, men han gillar att skrämma dem lite. Inne i höngården får han inte vara. Ut med katten. 
 
 
 
 
 

Jag känner sådan harmoni och lycka de här dagarna här hemma, att bara gå och skrota är underbart! Nu får vi se om det blir någon skola för Elin imorgon eller om vi får komma in till sjukhuset och fylla på blod, hb har sjunkit och många roliga saker väntar så lite blod vore toppen. 

 
Ha en bra kväll!
 
Kram Lotta 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Vinter på landet”

 1. Vilken skön dag du ser ut att ha haft! 🙂
  Å så fina bilder! Jag gillar särskilt den med dina kängor. Det är en fin bild för frihet för mig. Ett par rejäla kängor så man är fri att göra vad man vill ute oavsett årstid, tex städa hos hönsen, hugga gran, pynta på trappen, hugga ved, elda höstlöv eller gräva i vårrabatten.
  Jag upplever att vi delar den känslan.
  Kram

 2. Ett tips när det gäller höns, är att alltid ha minst en kull som kläcks på våren. De tar ingen vila utan börjar värpa på sin första levnadshöst. På så vis får man ägg året om.

  1. Vi har plats för 3 till men vi har inte haft tid för det när Elin är sjuk. Min svärmor Hr jobbat med höns sedan hon var 20 år så hon har lärt oss mycket. Kanske skaffar fler till våren. Kram

 3. Ser så mysigt ut med höns, längtar till mitt hus är färdigt så vi kan flytta dit och köpa höns.. Hönshuset finns sen innan, men ett helt nytt hus har sattes ihop igår… ☺️

 4. Så fina bilder, de får mig att längta efter krispig och kylig luft. Det är svårt att få julstämningen att infinna sig när det är 35 grader varmt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *