Jag vill bara vara

 
Fina krukan här
 
De senaste åren har jag mer och mer märkt hur mycket mindre jag bakar och fixar och slutat göra en massa julgodis osv. I år tänkte jag att nu kommer det nog komma tillbaka eftersom jag har så mycket tid hemma, men nej. Det blir inga bakbilder som förr här på bloggen och inget godistips heller. Jag har inget intresse av det just nu, ingen ork att fixa. Det finns i affären och barnen har redan fyllt flera burkar som ändå kommer mest att stå. 
 
Jag vill bara vara. Umgås med vänner, göra roliga saker, bokat flera restaurangbesök, fika på ett cafe, gå och lyssna på musik, åka på upplevelser, motionera osv. Jag har inget intresse av att lägga tid på en massa pyssel och julbestyr bara för det ska vara så. Jag älskar däremot blommor och fylla mitt hus med det så nu ska jag lägga en beställning så jag bara kan åka hämta några dagar före jul. Nu säger kroppen efter levt med cancer i familjen ”gör bara det som du njuter av och det är göra saker med min familj och vänner”. PysselLotta som jag är van att vara och göra allt lite extra är visst borta 🙂 Den lusten och energin finns inte. 
 
 
Stjärna här 
 
Så nu ser jag fram emot de veckorna fram till jul. Jag är född i ett hem det pysslas och donas extremt till jul, jag älskar att komma hem till det, men jag kommer inte vara en del av det. Vi kommer istället lägga våra pengar på det lilla extra, gå ut och äta, massage, fixa oss fina med naglar för både Elin och jag, upplevelser, vara med vänner och familj. Vi kommer inte prestera så mycket, för inspirationen finns inte. De senaste åren har Lotta velat något annat. Jag klarar ingen stress, inte prestera bara för man gjorde det förr. När Elin var som sjukast var det som terapi att pyssla, nu när hon är bättre har liksom luften gått ur en.
 
Idag blir det att bara vara hemma, hjälpa Elin med skoljobb, Kalle ska laga oxfile och fixa god söndagmiddag. Det är så skönt! Tid och njuta av varandra är den bästa julen. Fyra dagar efter jul blir Elin inlagd också, så man får ta hand om tiden om varandra, bara göra det man känner för. 
 
Ha en fantasiskt dag!
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Jag vill bara vara”

 1. Gud precis så har jag känt länge. Jag har liksom pysslat/bakat klart i livet känns det som. Fast jag hoppas alltid det ska komma tillbaks, men än så länge är det annat som är roligare. Livet är kort. Bara lev och gör det som är roligt.

 2. Jag känner igen så mycket av det du skriver även om orsaken till att orken tryter av olika anledningar för oss. Men visst är det skönt att inte bara känna att man måste tagga ned utan att också genomföra det. Det är det enda rätta. ❤️

 3. Håller med till en viss del! Lite dubbelmoral att ändå konsumera mera är inte för mig riktigt att bara vara och njuta lugnet! Oavsett om man klickar hem varor eller stressar runt på affärsgallerior ! Men jag vill inte skuldbelägga någon utan alla gör vi som vi vill och ska så göra !!!!!

 4. Det jag som läsare av bloggar gillar , är att läsa om är just stämningen ni skapar med fina hem , att det sedan är inslag av bakbilder blommor ger ett komplett mysfaktor , ,man känner liksom doften i bilderna , lite som Ernst program vore inte komplett utan hans matlagning 🙂 så om jag fick välja så skulle en del av reklamen minska rejält för den blir man bara irriterad över, sen om varje inlägg handlar om , att konsumera ! Sedan har jag en förståelse att just du Lotta har det kämpigt nu. , men jag fastnade hos Fyra årstider bloggen med allt det jag ville gå in och uppleva . Jag har ingentligen inte behovet av att veta vad alla bloggare konsumerar det är inte det som är huvudpoängen med att läsa en blogg ! Så är det för mig i alla fall!

 5. Jag tycker att du gör helt rätt i att göra andra saker än bara julpyssla! Skönt att "bara vara" och njuta av det mysiga december och göra det man mår bra av. Ha de gött och fortsätt njut av livet kära Lotta! Kram/Rita

 6. Du är så klok och du ger mig eftertanke, inspiration och en påminnelse om vad som är viktigt här i livet. Jag skriver sällan här, men jag älskar din blogg, läser den varje dag och uppskattar ditt sätt att skriva. Skickar varma julkramar till dig och din fina familj. PS Tack för Ellosrabatten, jag har precis nyttjat den och blivit klar med mina julklappar. Kram Maria

 7. Det låter som en mycket sund reaktion.
  Det finns så mycket prestationskrav ändå så vi behöver inte lägga dem på oss själva utan kan istället låta hemmet bli en frizon. Själv gör jag bara det jag har lust med inför julen, utan krav, och det är jätteskönt. Precis som du säger är det allra viktigaste att ta vara på varandra.
  Susanne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *