Blommehönorna är hemma

 
 
Nu har vi varit och hämtat hem två blommehönor. Min man följde med och det var gulligt av honom, han gillar det här lika mycket som jag nu. Vi var de sista som fick hämta så det blev en grå och en lite svart. De blir så vackra när de blir stora, nu är de bara 9 veckor gamla. Blir det fler i framtiden vill jag ha en med brunt och beige också. 
 
 
Nu är det 13 stycken sammanlagt och max 15 har vi sagt innan kycklingar kommer till våren, så hittar jag en beige och brun så slår jag till 🙂
 
 
Nu har de hoppat upp på pinnen med de andra och ska sova. Det är alltid lite jobbigt att släppa ihop nya djur med varandra, de brukar bli lite tjuvnyp innan de grupperat sig. Men jag hoppas det går bra, de andra har hunnit växa till sig och det är dags att två av dvärgkochina ska börja värpa. 
 
Nu är det fullt med jobb för mig, ska ta mig en kopp te eller kaffe så jag kan köra länge. Imorgon blir det bara andra roliga saker.
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Blommehönorna är hemma”

  1. Vilka fina 🙂 Vi håller också på att fixa till hönshus så jag försöker lära mig för fullt. Har sett att vi är med i samma grupp på fb 😉 Hur valde ni era raser? Vad gick ni efter liksom?

    1. Hej, vi valde med hjärtat. Kindahönsen kommer från min hemby så det var lite kul. De gillar ruva. Dvärgkochin bara för de är så söta och lite tama. Så nu Blommehönor för de är vackra. Lycka till . Kram

  2. Så alldeles underbart med hönsgård! Har önskat mig en sen jag var liten och var på besök hos släktingar med lantgård. Tyvärr bodde/bor jag både då och nu i stan suck

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *