Saffransbröd

 
Andra gången vi bakar saffransbröd för det första är slut. Älskar att baka, det är sådan avkoppling. Jag brukar få frågor på mina maskiner varför jag har två. Jag fotograferade bilder åt Ankarsrum assistent för många år sedan så då ingick en sådan. Den är väldigt bra att baka stora degar med, Kitchen aid klarar inte så stora degar så den har jag mest till vispning.
 
 
 
 
 
Receptet som jag använder mig av finns i min bok, den här gången gjorde jag kransar. Jag fyllde dem med en röra av 100 gr smör och 125 gram riven mandelmassa och så saften från en clementin. 
 
 
Man kavlar ut degen som med bullsmet,  breder man på med krämen och så rullar ihop och skär bullar som man lägger i en form. Låter man dem jäsa och så penslar med ägg och på med pärlsocker. Så in i ugnen på 225 grader i 15 min. Jag gjorde en annan krans också, men den får ni se en annan dag. 
 
 
 
 
När familjen kom hem blev det fika. Är det något ni undrar över vart det kommer ifrån så kan ni fråga på en kommentar, då lovar jag att svara. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Saffransbröd”

 1. Åh jag tror jag ska försöka baka en sån imorgon! Eller tja kanske i övermorgon.
  Jag älskar min Ankarsrum och har vispskål till också vilket är kanon.
  Kram

 2. Mums, vade det ser gott ut.
  Man får en känsla av att julen är på väg.
  Själv befinner jag mig nu i Singapore och det julpyntas på gatorna men det känns bara märkligt att se renar skutta bland palmer.
  Hoppas du visar mer julbilder närmaste tiden.

 3. Måste nog prova fyllningen med smör, mandelmassa och clementin. Låter super gott! Super stort tack för den snabba bokleverans och ditt stora hjärta att kunna ge mig en bok när ett fel uppstod. Kram Marie

 4. Så mysigt, nu vill jag också baka, blir så sugen när jag ser dina FINA bilder!! Du har det så fint i ditt mysiga hus, det går inte att riktigt få till det så i en lgh. Har visserligen en underbar lgh med kakelugn, som tyvärr är igensatt. Kram 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *