Kantsten

 
Tänk vad lite sten kan göra en lycklig , men jag har kanthugget denna grusgång i 15 år så jag vet hur jobbigt det är. Förr var kanthugga ett av de viktigaste momenten i mitt liv 🙂 en kanthuggen grusgång får folk att tycka att här är det ordning och fint. Jag som ofta brydde mig om vad andra tyckte. Nu skiter jag i sånt 🙂 nu vill jag bara ha lättskött. 
 
Nu är vi äntligen igång, som jag har längtat. Alla år vi renoverat inne och vi inte haft råd att fixa ute. Vill man resa lite också så måste man prioritera, men i år är det huset och trädgården som ska fixas så mycket vi orkar och hinner. 
 
Nu är det utgrävt och under stenen är en markduk och sedan stenmjöl och mellan stenen en annat stenmjöl som är ogräshämande, allt från Flisby 
 
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Kantsten”

 1. Rätt tänkt Lotta 🙂
  men jag blev också nyfiken på det där stenmjölet , tar det bort ogräs ??
  Vi lägger timmar och åter timmar på att rensa stora grusgången på sommarstället i Gränna på ogräs, så det där lät intressant . Och var köper du detta ?
  Vänlig hälsning Pernilla

 2. Åh så fint med kantstenen:) och så fina bilder som alltid på din blogg som jag följer dagligen:)

  Blått och vitt också mina färger som jag har i mitt hus tillsammans med grått!

  Ett tips på ogräsmedel, som garanterat gör att ogräset försvinner:
  4 dl vatten
  3 dl ättiksprit
  1 dl diskmedel

  Blanda och spraya i en blomspruta och sen spray på ogräset mellan plattor, grusgångar m.m. Sprid gärna vidare på din blogg som ett tips i ett inlägg om du vill!

  Trevlig helg!! Och tack för att du delar med dig och inspirerar!

 3. Bodil Malmsköld

  Mycket fint med raka kanter, det tycker jag också! Har väl också tänkt mkt på vad andra tycker men inte nu lägre, skönt!!! Är ett stort "fan" av din sida, tittar oftast in o ser vad du har på gång, alltid kul 🙂 Mycket fint med vitt o blått i alla väder. Ha det gott från ett soligt o vackert Kalmar.

 4. Hej Lotta!
  Tack för en trevlig och lätt läst blogg. Jag har läst i flera av dina inlägg att du beställt diverse stenvaror från Flisby. Jag funderar på hur de kommer levererade och ungefär vad det kostar i frakt???
  Kram Mona

 5. Vad fint det ser ut! Vi håller på att planera vår grusgång och funderar över vilken kansten vi ska ha? Vad har du valt för gatsten? Storlek? Material?
  Åsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *