Dvärgkochin

 
Idag presenterar jag några av våra nya damer i hönshuset, våra fyra dvärgkochin som fick åka med oss ända från Skåne. Den minsta som är 8 veckor blev vår allas favorit och väldigt tam, den heter Agda och är silvergrå.
 
 
Sedan har vi en som är lite vit/laxfärgad som fick namnet Stina och två olika i bruna nyanser som heter Elvy och Elsa och är lite äldre. Idag har vi även hämtat hem kindahöns och en tupp…det blev en tonårshöna, och en mamma med 4 kycklingar och så tuppen Messi :).  Nu sitter alla i hönshuset ihop och det verkar gå bra, de har fått sitta och titta på varandra innan vi släppte ihop dem. De rangordnar sig med lite tjuvnyp, men nu när jag tittade in var det tyst och fint. Snart kommer bilder på kindahönsen också.
 
 
Det här är så roligt, vi är alla i familjen helt kära i dessa nya husdjur. De är underbara att sitta och titta på och se hur de lär känna varandra. Imorgon kanske de vågar gå ut en sväng i hönsgården, idag har de mest hållit sig inne i regnet.
 
 
 
Nej nu måste hönsmamman jobba lite 🙂 ha en skön kväll.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Dvärgkochin”

 1. Go´kväll!

  Så fiiina hönor! För 10 år sedan var jag i precis samma stadie du är nu. Fick en ide´om att jag ville ha höns och ett par veckor senare hade de flyttat in. Detta trots att vi inte bor på landet utan i ett villaområde dock utan grannar direkt inpå. Detta att skaffa höns var nog det roligaste jag gjort! Tillbringade timmar nere i hönshuset småpratandes med de små liven. De är ju så sociala och har sådana personligheter. När vi var hemma vandrade de lösa omkring i trädgården. Man hann inte sitta många minuter ute innan de kom och kollade in vad man gjorde. Det var verkligen mysigt och det saknar jag mycket. I 10 år höll intresset i sig. Jag hann ha en hel del olika höns under de åren och ett antal tuppar. Tyvärr lyckades en mård ta sig in i hönsgården en kväll och dödade hela flocken. Jättesorgligt var det men då bestämde jag mig för att inte skaffa nya. Jag var i sanningens namn lite trött på allt skötandet då.
  Men du ska veta jag har blivit lockad till att skaffa nya nu då jag sett hur du förbereder och fixar, men nej, jag har nog gjort mitt som hönsägare… men det ska bli jättekul att få se dina på bloggen lite då och då 🙂
  Oj, vad långt detta blev, sorry :S
  Ha en fortsatt fin lördagskväll!
  Kram Linda

 2. Åh såna är så söta, har haft några såna en gång i tiden. Nu har vi ca 35 st av olika raser. Det är beroendeframkallande med höns, bara så du vet, ha ha….

 3. Å så söta.
  Jag har under en längre tid pratat med sambon om att skaffa höns. Har visat bilder på Google och läst skötselråd högt och ljudligt här hemma.
  Han är inte lika säker på att det är en kanon ide som jag tycker =)
  Jag skulle vilja ha Dvärgsilkeshöns.
  Jag ser fram emot att få följa dig och dina hönor.
  Ha en underbar dag.
  Kram Veronica.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *