Skaffa höns

 
Kindahöna och tupp
 
Jag släpper ut våra höns om dagarna om jag vet att jag är lite runtomkring dem. Det vore tråkigt om det skulle hända något med dem, men samtidigt blir jag så lycklig av att se dem gå och spatsera på gården. 
 
 
 
Dvärgkochin
 
Hade jag vetat att det var så lätt och roligt med höns så hade jag skaffat dem för länge sedan. De är så härliga individer och jag älskar att följa dem och se på dem. 
 
 
De har lärt sig mina läten när jag kallar på dem, när de ska få mat eller när jag vill att de ska gå in. 
 
 
 
 
 
Jag kan sitta hos dem och de vågar vara nära mig, en av dem var riktigt tam när den kom men nu är de mest runt omkring oss. Jag blir lycklig av att vårt matavfall kommer till användning och att de snart kommer ge oss ägg. Det känns bra och jag skulle kunna tänka mig mer djur i framtiden, men vi får se till nästa sommar. Som ni ser på bilden äger vi lite mark, så några getter eller får att låna skulle inte vara så dumt som kan beta av gräset.
 
Mitt mål är nu att dra in vatten till hönshuset så jag slipper hämta vatten i huset. 
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Skaffa höns”

 1. Åsa i Vadstena

  Fina bilder (som vanligt :)) på hönsen. De ser ut att ha det riktigt bra hos dig! Kram Åsa i Vadstena

 2. Så fina de är 🙂 och vilket jobb ni lagt ner ! Ja det är underbart med djur , man får så mkt tillbaks även om det också finns baksidor som med allt förstås . Har man tagit steget och skaffat sig något djur kan man lika gärna go all in 😉 man är ju ändå bunden . Vi har nog gått igenom de flesta från smådjur som hamstrar och kaniner till hästar. För tillfället har vi "bara"hund och får. Höns har vi faktiskt inte haft slog det mig nu …;) och de verkar ju onekligen trevliga !!
  Fortsatt skönt sommarkväll önskar jag dig , kram Anna

 3. Visst är det mysigt. Våra gamla lärde sig att ljudet av mina flipflops betydde mat och kom springandes. Lite jobbigt bara när de försökte bita mig i tårna.

 4. Ja, va vore livet på landet utan djur?..
  Har också höns o tupp o dom är ju ljuvliga(men våra börjar tyvärr bli gamla o jag kan bara inte göra mej av med dom o skaffa nya.. så vi få bara ett guldägg då o då..)
  Men måste tipsa om en fin ras, Bohuslän-dals svarthöna. Såg den på vår runda när det var tusen trädgårdar hos Peter i Ysby(som var med i trädgårdskampen). En helt svart höna!! Så fin!
  Ha det gott o kuckeliku
  Kram Marie

 5. Hej!
  Jätte fina höns du har 🙂
  Vi har oxå en massa höns i olika storlekar och raser och de är överallt på tomten !
  Vi har inte vatten indraget i höns huset fast vi har en regntunna brevid.Perfekta att ha till hands. Kram
  Perfekt

 6. Ååh. Vi funderar på att skaffa höns, mycket på grund av att vi har sniglar som jag hört att de kan äta upp? Men också för att det verkar så himla mysigt 😀

 7. Åh, jag har alltid velat ha höns! Nån dag när jag är stor med hus och sånt ska det bli det 🙂

  Behöver du en hemsida, en ny header till din blogg eller en logga till ett projekt eller företag? Eller kanske en illustration eller affisch av något slag? Tilla är mycket duktig och är ständigt på jakt efter nya uppdrag. Nappa själv eller sprid gärna vidare! Hennes portfolio är under uppbyggnad men du kan ta en titt ändå på tillawantyou.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *