Träna sig i goda tankar

 
Jag försöker träna mig i goda tankar, tankar om livet, om mig själv och om andra. Tänk man kan bestämma sig hur man vill tänka. När jag är förbannad på min man ibland brukar jag tänka att nu har jag bestämt mig för att vara förbannad, så nu får jag det :))

När jag var yngre och fick barn kunde jag känna avundsjuka, jag ville vara som ”alla” andra. Köpa som andra och hinna med som andra och resa som andra. Numera tänker jag knappt tanken på vad andra gör, jag gläds med andra men jag lägger fokus på oss. Det tog kraft och energi att hela tiden försöka uppnå något som man kanske inte ens varken kunde eller hade råd med.

När man börja sätta värde på sitt eget liv och lägga fokus på det händer det underbara saker. Man inser att man planerar sitt liv som man mår bra av och man behöver inte vara avundsjuk för man förverkligar istället sina egna drömmar och sitt eget liv utifrån det man själv önskar. Det känns som att man blir lite klokare med åren och man kan jobba med att hitta sig egen glädje och följa den. Så känn ingen avundsjuka, känn istället förmågan att skapa det liv du drömmer om och gör det i små, små korta steg.

Lite tankar från mig idag …
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”Träna sig i goda tankar”

 1. God morgon fina Lotta!
  Vilka tänkvärda ord!
  Jag var nog som du förr.. sneglade mycket på vad andra hade och gjorde. Däremot har jag aldrig känt den typen av avundsjuka mot andra som gör en missunsam. Jag tror tyvärr att det är många idag som känner så..
  Precis som du så glädjs jag i stället med andra i deras framgångar och focuserar på vad jag själv faktiskt VILL och inte vad jag tror att andra tror att jag vill….
  Verkligen ett fint inlägg!
  Ha en strålande underbar dag nu!
  Kram Katarina

 2. Fina ord och visst är det så att man ska göra det som känns bra för en själv. Älskar själv långa promenader och just nu i mitt liv är det som hinns med och passar in i mitt schema med alla tonåringar i huset.
  Kram Theres

 3. Klokaste Fina Lotta!

  Fantastiskt inlägg som alltid. tänkvärt, naket och ärligt. Hoppas alla läser och begrundar.För det du skriver stämmer nog inte på de allra flesta av oss.

  Kram på dig min vän <3

 4. Å vad du skriver bra! Jag och min man går igenom ofrivillig barnlöshet och IVF-behandlingar och jag känner verkligen igen det där med avundsjuka. Ibland har jag tänkt så många avundsjuka tankar att jag nästintill har varit grön i huden. Det har nog (tyvärr!) funnits tillfällen då jag till och med har varit missunnsam!

  Det är inte alltid lätt att bryta de tankarna, men oavsett vad eller vem man är avundsjuk på har man så mycket mer nytta av att lägga energin på det som verkligen betyder något. Sig själv och de man älskar. När den insikten kommer är det lite som att hälften av alla avundsjuka bara blåser bort.

  Jag läser alltid din blogg med glädje! Dina inlägg ger inspiration och värme!

 5. Verkligen tänkvärd ord. Det gäller att stanna upp då och då och se sitt liv lite i helikopterperspektiv så att man verkligen gör det man vill göra. Man kan ju påverka mer än man tror!

  Kram Malin

 6. Kloka tankar, men tror du inte att de är lättare att tänka så då man själv känner harmoni och är nöjd med sitt liv? Jag inbillar mig det i allafall.

 7. ikas det du skrev att det är nog lättare, att tänka positivt om det mesta här i livet, om man har flyt, och det verkar ju Lotta, som att all lycka ler mot dig 🙂
  Allt verkar så gå dig väl.
  Anna

 8. Ikas, du måste komma dit att du har och känner harmoni. Det kommer inte ut av sig själv, det är något du ger dig själv och som du måste jobba med.

  Att tänka bra tankar är ett jobb man måste göra varje dag och att få flyt är heller inget som bara kommer. Livsfrågor är något jag har haft i mitt huvud sedan jag var 15 år, men jag har inte nått fram förrän de sista åren och det är en resa som fortsätter hela livet.

  Kram Lotta

 9. Så klokt, på pricken bra! Man kommer så långt med tankens kraft, och insikten. Det är ingen idé att titta snett på andra och rikta energin till det negativa. Lättare sagt än gjort ibland måhända men tänk ändå att få glädjas med andra, det ger tusen gånger om.
  Kram

 10. Jag tycker att det är lite två olika saker. Att hamna i en spiral där man inte tar vara på sitt ett eget liv utan sneglar alltför mycket på andra (och bloggvärlden är ju ett stort exempel på det) och förgiftas av avund istället för att ta tillvara på sina egna resurser kan drabba oss alla säkert av och till. Däremot kan vara fri från sånt och sätta värde på sitt eget liv hur mycket som helst och försöka förverkliga det man önskar mest av allt, men det skiter sig ändå… ja då är det inte lätt att vara harmonisk mer än att hålla näsan ovanför ytan och alla planer faller. Tyvärr. Men med en grundharmoni och trygghet klarar man sånt på bättre sätt förhoppningvis. lycka är inget som kommer över en bara sådär, den kan t o m finnas framför näsan men det kan vara svårt att se den. Och det är väl lite det du menar Lotta, att man får jobba med att hitta sin egen glädje och harmoni. Stor kram! Milla

 11. Jag tror inte att ”alla andra” har det så spännade. Man bara tror så, för man ser ju bara bråkdelar av vad ”alla andra” gör.:-)
  Och visst är det så, att ju mer man blir tillfreds med sig själv, desto mindre bryr man sig om vad andra gör.
  Ann

 12. Åh nu kan jag gå loss igen! Jag är helt med dig!!! Att välja vilka tankar man har är bra, svårt men bra! Att tänka på att det man sänder ut är det man får tillbaka är samma sak, svårt men bra.

  Det har förändrat mitt liv otroligt mycket och jag förespråkar att ALLA ska göra det. 🙂

  Kram

 13. Ja, dessa tankar… De kan ställa till det på olika sätt och som du säger kan vi styra dem, men ibland (eller ganska ofta) tar de negativa tankarna över och de är svåra att bemästra 🙁 Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *