Lchf frukost

 
 
Min mamma tycker det där med Lchf är så krångligt, det är för att hon inte vill lyssna och förstå. Lchf är hur lätt som helst, hur svårt kan det vara att sluta med bröd, pasta, potatis och ris och istället lägga till mer fett. Då pratar vi inte mängder med fett. Istället för potatis tex. blomkål och broccoli. Det handlar om att vilja ändra och att se hälsoeffekter. Det händer inte bra saker om man inte ändrar rutiner, om man nu inte redan trivs med sitt liv, då behöver man inte ändra något.
 
Vad äter man till frukost om man inte äter bröd? frågar hon. Två ägg och kaffe säger jag 🙂 eller ost, skinka, äggröra, kvarg och bär eller som idag kesoplättar. Jag älskar god mat, ..men jag har en annan syn på mat nu. Att jag inte äter en massa för att hålla mig mätt. Jag äter mat jag tycker om i lagom mängd och jag äter inte en massa till lunch, utan mer på kvällen ( för det passar mitt liv när jag jobbar hemma) Min lunch är oftast väldigt enkel och jag håller mig mätt, så länge jag inte äter en massa kolhydrater. Fuskar jag blir jag däremot hungrig fortare. Jag äter oftast frukost vid 11 och lunch vid 15 eftersom jag jobbar hemma och inte går upp så tidigt. Alla gör olika, men det här är toppen för mig.
 
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Lchf frukost”

 1. LCHF är hur lätt som helst. Här äter jag rysk yoghurt för att det har lite mindre kolhydrater än turkisk, och blandar i lite vispad grädde. Sen ett ägg på det. Mätt hela dagen lååång 🙂 Sist gick jag ner 20 kg på detta, sen blev man gravid så nu är det bara 10kg som ska bort 🙂
  Kram

 2. Jag sitter och småskrattar när jag läser dina rader. Precis denna diskussion har jag med min mamma! ”vad ska jag äta till frukost om jag inte får äta bröd?” Då brukar jag svara att hon som gillar ägg har ju inga problem. Just DET med ägg är mitt dilemma. Jag kan äta en omelett om den innehåller mer ön bara ägg, men kokt ägg……nä. Inbillar mig att det hade varit så mycket lättare om jag lärt mig äta det.

 3. Jag äter inte LCHF, men tror inte att det är så krångligt, det är som du säger att bara ta bort vissa saker och äta mer av andra. Jag gillar själv medehavsdieten..men det är ju mer en livsstil. kramar

 4. Min mamma tycker det är jättelätt med LCHF, förra året köpte hon till exempel en semla med litet lock istället för en semla med stort lock, ”så blir det ju lite mindre bröd”.

  Inget sätt att äta är svårt, om man innan har lite grundkunskaper när det kommer till protein, fett och kolhydrater och kost överlag. Jag tror tyvärr att många saknar den kunskapen.

 5. Kesoplättar är otroligt gott, men jag har så väldigt svårt att få till dem – blir mest något som liknar äggröra… Kanske en teflonpanna här? 😉 Imorse blev det ägg och bacon till sen frukost, barnens favorit på helgerna. Kram, Marthina

 6. Själv har jag gått ner -18 kg sen 1 november och det känns helt kanon, men då har jag inte ätit någon mat bara pulver men det funkar det också Jag åt lite på julafton och någon dag innan sen börja jag på pulver igen på annandagen och har hållit på sen dess. Alla gör det som funkar bäst för dom huvudsaken är att man gör en förändring om man inte är nöjd med sig själv. Kram h

 7. men en lietn fråga, hur är det med grönsaker eller tex morot. Skolmaten där jag jobbar består btyp till 90% av pasta eller ris. proteinerna får man söka efter men grönsaker finns det ju mycket.

  Tell me more about grönsaker/rotfrukter.

 8. Petra, jag äter alla grönsaker så länge de inte triggar mitt sug. Eftersom jag rör mig 3 dagar i veckan så är det inga problem för mig. Frukt äter jag kanske bara 2 dagar i veckan.

  men det beror ju helt på hur strikt man vill vara, hur man mår och hur fort man vill minska i vikt.

  Grönsaker är så lite kolhydrater om man jämför med all potatis, bröd, pasta och ris jag satte i mig innan.

  Kram Lotta

 9. Nej det är inte svårt att äta LCHF. Jag tror många är rädda för att de tror det blir hemskt att leva utan sina gamla favoriter. De förstår inte först att poängen är att man tappar suget efter sådant.

 10. För mig var faktiskt frukosten svårast men det har alltid varit en svår måltid för mig. Men visst ser det gott ut när man ser din bild. Och som alltid när man provar något nytt så är det att lära sug (om man vill 🙂 )
  //Linda

 11. Mmm det både ser och låte underbart men ett lic utan pasta och bröd…nää det är inget liv..;)
  haha.. tur vi alla är olika va!!
  Jag KAN INTE klara mig utan det och är inte beredd att göra det heller. provade för ånga år sedan.. och oja jag gick ner i vikt…snabbt och det var lätt att hålla… men näää inget för mig..;)
  Men DU är duktig som klarar det.
  Kraaaaaam Katarina

 12. lic…=liv..
  ånga..=några…
  haha..
  vet du att för några månader sedan spillde jag ute ett glas vin över mitt tangentbord,, sedan dess är tangenterna lite sega o vill inte alltid som jag vill…;)
  Kraaaaaaaaam

 13. Jag äter inte LCHF men väljer gärna ändå bort bröd. När jag jobbar hemifrån så äter jag gärna äggröra och bacon till frukost/lunch. Jag äter sent då för det mår jag bäst av.
  Kram

 14. Hej Lotta, ser att du har superflyt med jobb & grejor just nu – Grattis! Skoj! Vill du kika in i min lya i Stan kolla in Bloggen nu – Drömhem & Trädgård har varit på hembesök… 🙂
  Kram Kicki

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *