Att vara i nuet…

 
Igår var min bästa vän här, så mysigt att ses. Hon är klok som en bok! Jag tänker mycket på det här att vara i nuet, jag tränar på det hela tiden. Jag har ett mycket behagligt liv av att kunna vara hemma mycket, jag hinner fundera osv. Samtidigt är jag en ganska rastlös människa som tycker om när saker händer och bokar gärna roliga saker. Att leva i nuet tror jag betyder lite olika, för olika personer.

För mig innebär det att inte oroa mig för det som kommer, att inte tänka på allt som jag måste göra, att leva i nuet är att fånga den här stunden just nu och att fokusera på det. Att leva i nuet innebär att du måste prioritera, att skala bort och lägga till och att fokusera på en sak i taget. Att leva i nuet är att inte vara avundsjuk på andra och inte missunna andra…det är att lära sig av andra så att sitt eget liv kan bli ännu bättre. Ge energi så det blir över, så kommer allt tillbaka. Att vara i nuet kan vara att utsätta sig för lite otäcka saker, när man gör det så kan det hända mycket roligt. Att vara i nuet innebär att man planerar sin vardag så att nuet blir lugnt och behagligt eller tvärtom om man nu vill det 🙂 och att man ser över sin ekonomi. Pengar ger ett lugn och tryggare vardag. 

När jag jobbade mycket var det svårt, då får man dela dagen i bitar. När jag var på förskolan, kunde jag inte tänka på allt jobb jag hade som fotograf osv. Även nu när jag gör det jag älskar så är nuet att släppa oro, ju roligare jag gör min vardag desto mer roligt händer. Jag kan inte tänka på allt som jag borde lära mig, allt som jag borde kunna…jag tänker istället att jag tar tag i det en sak i taget och är glad för det jag kan.

Jag vill inte skjuta på saker och utan försöka ta tag i mina drömmar. Om jag inte bokar roliga saker i framtiden så händer det inte lika mycket kul, det betyder inte att jag njuter mindre av nuet. Att känna efter vad magkänslan säger och att lägga sin tid på saker man tycker om och människor man tycker om. Att skapa en vardag man tycker om och som man trivs med, gör man inte det så ser man till att ändra på det.

Idag är att leva i nuet att åka pulka med min son, så nu ska vi gå ut. Jag ser det också som motion, friskvård. Att få vara med sina barn som är min bästa gåva. Vad är att leva i nuet för dig?
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Att vara i nuet…”

 1. Vad bra du har fångat tankarna om mindfulness och att vara i nuet. Det är bara stunden som är nu som vi kan påverka och det vi gör nu påverkar även vår framtid.
  Vet du att nu forskning visat att rörelse utomhus där alla sinnen blir stimulerade ökar gör att vi får fler hjärnceller och att hjärnan blir större 🙂 Skrev ett inlägg på min blogg om det.

 2. Mycket kloka ord och tankar, Lotta! Du har en klok vän också :)Jag lever i nuet bl.a. när jag tar en lugn promenad i naturen och njuter av allt det vackra.
  TACK Lotta för dina fina ord i min blogg för ett tag sedan, det värmer.
  Kram från Kerstin

 3. Att vara i nuet för mig är att inte oroa mig för sånt jag inte styr över.
  T.ex om tåget är försenat så ska jag stanna vid den tanken. Jaha det är försenat. Jag ska inte tänka vidare vad det innebär för mitt jobb eller så för då stressar jag upp mig. Jag ska inte oroa mig för hur dagarna ska gå ihop när Vincent börjar skolan för då oroar jag mig för mkt och stressar upp mig.
  Mindfullness för mig är att vara här och nu, att vara fokuserad på vad än jag gör. Att låta tankarna stanna där jag är.

  Jag har jobbat med Mindfullness sedan jag var sjukskriven för utbrändhet för 11 år sedan. Det är inte enkelt och jag måste aktivt jobba med det hela tiden för annars flyger mina tankar iväg. Det är lite därför jag bytte jobb för att få det lite lugnare, för att kunna bromsa mig själv när det behövs.
  Ja och sen lägger jag till lagen om attraktion (det du sänder ut är det du får tillbaka) i mina tankar vilket gör det både enklare och svårare. Jag gillar att aktivt styra mina tankar.
  Fast sen har jag tillfälle då jag låter tankarna vandra fritt för de får de göra varje dag när jag pendlar hem från jobb men bara där och när jag kliver av tåget får inte tankarna följa med.

  Hoppsan vilken lång kommentar men tja jag går igång på detta ämnet för jag tycker att ALLA borde göra det.

  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *