Igår innan barnen kom hem från skolan fixade jag Leilas saffranskaka. Jag hade fått lite söta pumpor i choklad av min vän Thess så de passade bra.
Leilas saffranskaka
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk 3%
- 1/2 g saffran
- 50 g smör
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakbulver
- 1 nypa salt
- 1 msk ljus rom
- Smör och kokosflingor till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
- Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
De blir så glada när de får fika nuförtiden. Fredagsfika kan väl vara lagom. Måste få ha det lite mysigt en dag i veckan och när min dotter kämpar så hårt i skolan så ska det firas när det går bra.
En Leilas saffranskaka med glasyr och lite pumpor i choklad och så florsocker och mandariner på det. Enkelt och gott.
Trevlig lördag till er alla !
Kram Lotta
God morgon!
Den kaka ser riktigt god ut 🙂
Kram Mimmi
Ser så gott ut!
Jag gillar att du fotograferar bakverk ut! Det blir mer känsla av det eller julkänsla/vinterkänsla av det.
Kram
Om det nu skulle bara så att du har mycket ledig tid, vilket vi läsare inte kan avgöra bara genom att läsa de tårtbitar du väljer att bjuda på via bloggen, så är det väl bara att gratulera! Vem skulle inte vilja arbeta med något vi älskar och dessutom ha lite tid över till annat värdefullt i livet? Heja dig i om du lyckats skapa det för dig själv!