Burk Ikea, etiketter Ellis Corner
Vi älskar gräddkola som julgodis, har ett recept på det i min bok. Detta receptet är också väldigt lätt och bra, man får titta till det ordentligt så det inte kokar över bara. Min dotter har klippt kolan i bitar och virat in dem i bakplåtspapper. Burken är från Ikea och etiketterna hittar ni hos Ellis Corner.
För att fylla denna burken så har vi gjort en dubbel sats.
Enkel sats:
3 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
3 dl socker
Blanda allting i en tjockbottnad kastrull och koka till smeten visar 120 grader (tar ca 1 timme) på termometern. Smörj en plåt med lite smör. Häll på kolan och låt stå svalt. Klipp i bitar och vira in i fint papper och förvara svalt.
Etiketterna sätter jag på burkar och på mina paket. Gillar den bruna stilen och de blir så fina med vita och bruna papper med bruna snören, men det får vi ta en annan dag.
Kram Lotta
Måste testas! Fast jag äger ingen termometer, det borde man nog ha… Kram, Marthina <3
mmmm..
ååå hemkokt kola är svårt att motstå..;)
Ettiketterna är verkligen jätte fina. Vilket bra tips att sätta dem på burkar sådär.
Hmm… kanske borde göra lite hemgjorda julklappar i år..;)
Här ska vi fira en 18-åring i morgon…
fattar inte hur det gått till..
hur har han kunnat bli stor så snabbt?
Ha det bäst fina du!
kram Katarina
Mums så gott! Min mormor gör alltid kola men jag ska nog ta och gör min egen i år! Det är ju så mysigt att göra julgodis. Så fina bilder du visar också:)
Kram fredrika
Tack vad roligt att ni gillar bilderna, kolan är jättegod, men jag har slutat äta godis :))
Marthina termometer använder jag till massor av bakning, toppenbra!
Kram Lotta
Åhh, du är fantastisk! Så fint du gör till advent. Jag har provat flera av dina andra recept du lagt upp och de blir alltid bra, ska testa kolan också (vilken dag som helst…)
Annelie
Vad mumsigt!
Och det där med dekorering av burkar och att små in paket att kanske ta med när man är bortbjuden – det är så kul att göra och väldigt roligt att få !