Årsberättelse 2013 Fyra årstider

 
 
Året 2012, var året då jag blev fotograf på heltid och jobbade mycket. Jag renoverade flera rum, fick bokkontrakt och en massa roligt hände. Jag gick ner 14 kg, började träna och äta Lchf, året då jag förverkligade mig och mitt företag fullt ut.

I mina mål för 2013 var ett av dem att försöka jobba lite mindre fast jag nyss börjat jobba heltid, utveckla bloggen och låta livet få lite mer utrymme, fortsätta träna m.m…så frågan är. Hur blev det? Vad har hänt 2013.

Januari
Jag funderar mycket på hur det nya året ska bli, kan jag jobba lite mindre och ändå få företaget att gå runt. Hur gör man? Hur kan jag utveckla mitt företag och bloggandet, och få en vardag som jag drömmer om.

Vi börjar med att renovera dotterns rum, det sista rummet i huset som inte är klart. Hon önskar vitt golv och randiga tapeter med bäddsoffa och vi bokar en resa till Åre.

Jag utvecklar bloggen till att bli en del av företaget på olika sätt. Bloggen har ca 2000-2500 besökare och det känns som galet många. Jag har under 2012 inte hunnit med bloggen på samma sätt och önskar hitta tillbaka till tiden och bloggandet som det var lite mer för några år sedan. Bloggen ligger på plats 99 på tailsweep blogglista över de 100 största bloggarna.

Februari
 
I februari har jag flera framsidor på olika trädgårdstidningar. Känns jätteroligt att jag får fota framsidor.

 
 
I Februari hör också en agent av sig som vill sälja mina reportage utomlands. Även om de får en del av pengarna så ger det mig mer tid att göra annat. Jag tackar ja till detta erbjudande, något som jag inte ångrat en sekund. Under året säljer jag många, många reportage i tex. Tyskland.

I februari får jag också möjligheten att följa med på inspiration/inredningsresa till Marrakech. Vilken upplevelse och vilken shopping!! En av de stunder jag tar med mig genom hela livet.

Mars
 
I februari byter jag upp mig till en ny systemkamera, en stor investering för mig som jag är så nöjd med.

Vi åker till Åre på en veckas semester och firar min mans 40 års dag. En skön vecka med skidåkning, god mat och mys i stugan och hemma gör vi en stor buffe som jag fotar och säljer till tidningen Land.

 
 
 
 
I mars blir jag intervjuad och fotad för Expressen och min resa med Lchf, – 14 kilo i mars och det går sakta neråt.
 
 
Jag fortsätter att inreda tvrummet sakta men säkert och bara handla sådant som jag verkligen jag/vi har längtat efter att kunna köpa. Nu är det inte så bråttom med någonting. Förra året gjorde jag om mycket, kanske var det så att jag då tänkte att det är lika bra att passa på medans jag kan.

April
 
 
 
I april fotar jag roliga reportage i Uppsala, fotar bilder till min kommande bok och åker på bloggträff till Örebro.

 
 
16 april springer jag min första mil. Stort för mig som aldrig tidigare har sprungit så långt. Jag siktar på tjejmilen i sommar och fortsätter träna och springa hela våren. 
 
 
 
I april firar jag också 1 år som heltidsföretagare och säljer många reportage utomlands och kan fortsätta jobba lite mindre.
 
Maj
 
 
 
I maj är jag mycket ute i naturen här hemma, jag funderar och fotar mycket till min bok. Jag inleder också ett samarbete med Euroflorist. Bloggen ökar mer och mer för varje månad.
 
 
Jag gör om lite i uterummet. Köper nytt tyg till soffan och en stor matta från Ikea. Jag har en tjejträff med mitt gamla tjejgäng.
 
 
 
Jag skrapar och målar om nere vid poolen för att fräscha upp det lite.
 
 
 
Så planterar jag och gör fint i min örtagård, bilder som också finns i min bok. 
 
Juni
 
 
 
I juni så gör jag fint nere vid vårt trädgårdsland. Lägger flis, målar pallkragar och planterar.
 
 
Jag köper nya fina trädgårdsmöbler som först hamnar nere vid poolen.
 
 
Jag fotar de sista bilderna till boken. Nervöst och underbart på samma gång. Tänk att i sommar ska min bok tryckas. Svårt att förstå för lantLotta 🙂
 
 
 
I juni har jag också ätit Lchf i 1 år och tränat nästan lika länge och gått ner 15 kilo.
 
 
 
Jag har så mycket energi i juni, så jag och maken målar om en massa gamla trädgårdsmöbler och grillbänken och det blir så fint.
 
Juli
 
 
 
I juli så saknar jag bakandet och gör även rabarbersaft. Nu kan jag pyssla utan att behöva tänka att det ska bli bilder till en bok. Jag reser en del, och fotar fina trädgårdar. 
 
 
Vi badar mycket, sommaren har börjat och vädret är fantastiskt fint. 
 
 
Jag och min man åker några dagar själva till Helsingborg då vi både upplever och jag jobbar.
 
Min man börjar spika altan tillsammans med grannen De jobbar på så snabbt och jag längtar efter hur vi ska inreda.
 
 
 
 
Jag åker också några dagar semester till kusten med min bästa vän. Livet leker och jag njuter av sommar och livet.
 
 
 
Altanen blir klar, bara staketet som fattas och vi flyttar upp möblerna från Tine K. Vi sitter där ute varje solig morgon och njuter och är väldigt nöjda. 
 
 
 
 
Jag får visa min bok Mitt liv på landet första gången, det känns toppen. Framsidan känns lantlig och jag blir ännu mer nervös inför boklansering.
 
 
 
Jag och min man firar 10 årig bröllopsdag och har mer tid för att göra andra saker. Vi inser att barnen börjar bli stora och helt plötsligt finns mer tid för oss.
 
 
Augusti
 
 
Jag fortsätter under hela sommaren att fota några reportage då och då, men i en mer skön takt så jag hinner njuta mer av mitt lantliv. I augusti har jag också bloggat i 5 år, så fort det har gått och så mycket härligt jag fått uppleva genom bloggen.
 
 
I augusti jobbar min man långt bort i världen och jag tar med min mamma på hennes första utomlandsresa till Rhodos tillsammans med barnen. Underbara dagar och en upplevelse att få visa mamma hur det är att resa.
 
 
 
Jag börjar baka mer bröd igen, men bara till barnen och maken. Mycket av det som jag under en tid tröttnat på kommer tillbaka. Jag får försvara för en del att jag ändrat mig, men själv mår jag toppen. Jag har hittat till det nya liv som passar mig just nu.
 
September
 
 
I september får jag stå på bokmässan med min bok stort och mäktigt och svårt att ta in. Jag möter massor av underbara människor och känner oerhörd tacksamhet vad bloggen gett mig.
 
 
 
 
Boken klättrar upp på Bokus och Adlibris boklista som nummer 1. Så häftigt, det hade jag aldrig förväntat mig. Jag för komma och föreläsa och ha boksigneringar.
 
 
 
I september är det dags att springa tjejmilen och jag klarar det. Från ett år innan inte kunna springa 1 km till ett år senare springa en mil.
 
 
Oktober
 
 
 
Då tömmer jag rummet som ska bli min verkstad i vår gamla skola. Min man jobbar mycket borta hela hösten, men det går bra att vara själv.
 
 
 
 
Jag får bokkontrakt i Tyskland. Fyra tyska bokförlag vill trycka min bok, men en av dem blir det och den kommer på tyska nu i januari.
 
 
 
I oktober känner jag också att jag börjar landa i min egen kropp. Jag tränar lite mindre, har bara 2 kilo kvar till min målvikt och känner mig glad över min viktresa. Nöjd med livet och jag tycker att jag kommit långt med de mål jag satt upp och de liv jag vill leva. 
 
Bloggen har ca 3000- 3500 besökare om dagen och har gått från plats 99 till 53 på tailsweep lista över 100 största bloggarna. Jag har under året fått tiden att blogga mer och hunnit med mig själv lite mer och mina vänner.
 
 
Jag besöker många olika platser under året bland annat mysiga Ljungskile och Öland där jag gör 3 reportage. 
 
November
 
 
I november åker jag till Stockholm för att få inspiration, besöker massor av mysiga ställen.
 
 
Jag pysslar väldigt mycket hemma i november och bestämmer mig att inte göra lika många julreportage som året innan. Jag börjar längta till jul, men tar det lite lugnt. Bloggen ökar mer och mer och jag tar kontakt med skatteverket och min revisor för åter igen se över att jag gör rätt med allt och för det ska kännas bra i magen med reklam m.m. 
 
 
 
Vi lägger marockanskt kakel i lilla smatten, det blir så fint.
 
 
Jag får hålla föreläsning på medborgarskolan och jag blir tillfrågad att öppningsföreläsa på ett bloggevent i februari. Spännande och läskigt. 
 
December
 
 
Sista månaden på året så jobbar jag mycket hemifrån och nått det målet jag hade för året att ta det lugnare. Jag kombinerar mitt nöje med inredning, inspireras och fota reportage. Jag har nu sålt till 43 olika tidningar och fått en bra balans.
 
Jag besöker Helsingborg i oväder, men har det mysigt. Min man börjar jobba hemma lite mer igen. Jag funderar mer och mer över nästa år.
 
 
Jag tappar lite energi och inspiration i december. Det händer mycket annat som jag måste lägga min tid på. Jag är glad att jag dragit ner på tempot och samtidigt saknar jag att ha häcken full. Att hitta en balans när man har eget företag är svårt, men samtidigt är att vara min egen ett av de bästa besluten jag tagit. 
 
 
Ett år har gått, min bok kommer nu i Tyskland, den har sålt bra i Sverige och jag har kunnat leva ett behagligt liv med det jag älskar. Att få inspireras av er alla och få pepp varje dag glädjer mig i mitt liv. Jag är oerhörd tacksam och ser fram emot 2014.
 
Tack till er alla som på olika sätt varit med på resan och som är en del av Fyra årstider.
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Årsberättelse 2013 Fyra årstider”

 1. Vilket fint år du summerar med vackra foton. Jag blir alltid så glad av att ”hälsa på” hos dig! Du har en mysig och kärleksfull blogg och ger så mycket av dig själv och ditt liv. Du är en härlig inspirationskälla! När jag begåvats med citron, så kikar jag in hos dig & omvandlar till lemonad. Tack för allt du ger!!! Stor varm kram från Eva cloudberrie

 2. Det låter som ett väldigt bra år! Det här året har jag också vågat göra lite nya saker och din blogg är en del av anledningen till att jag vågat. Tack för det! Kram, Jenny (mittlifjennyaberg.blogspot.com)

 3. Åh Lotta, så fint. Årsberättelser är kanon för det blir så påtagligt att man går framåt och uppåt, inte bakåt och nedåt. Varje resa börjar med ett steg. Önskar dig och din fina familj en riktigt god fortsättning och ett gott slut – och början!
  Kram på dig/Lena – mitt i förändringen

 4. lotta! kul att läsa om ditt år. stort lycka till 2014! skrev faktiskt en uppsats om din blogg redan 2011 när jag pluggade e-commerce på universitetet: såg ditt entreprenörskap som föredömlig affärsidé att på ett fint och ödmjukt sätt baka in annonser och tips (”sälj”) i ditt vardagsbloggande. 🙂
  och nu är jag boende i tyskland och kommer hålla utkik efter din bok i bokhandeln. 😉
  grüss aus münchen!
  //mrsC

 5. Vilket härligt och omväxlande år du haft, Lotta! Allt är din egen förtjänst dessutom! Jag vill tacka för det samarbete vi haft under 2013, och jag hoppas verkligen på en fortsättning av det!
  Kram, Åsa

 6. Vilket år! Kul att läsa! Saknade bara Justin Bieber 🙂

  Nu längtar jag efter att få bilder från din verkstad under 2014 Har faktiskt också hamnat i ett hus nu, börjat min viktminskning – du sprider inspiration!

  //Petra

 7. God jul Lotta! Så härligt att få läsa om ditt fina år! Jag är också så oerhört med mitt år och min möjlighet att jobba med mitt egna företag till 100 % så jag förstår precis vad du skriver om! 🙂 Vilken frihet och glädje det bär med sig att orka ge mer av sig själv till sin man och sina barn.
  Kram Jenny
  Tack för all generositet och glädje du sprider! 🙂

 8. Så kul och inspirerande att få läsa om ditt år, Lotta. Det skulle man ta och göra varje år… Det blir liksom ett avstamp inför nästa år. Önskar dig en fin fortsättning och ett gott nytt spännande år!
  Kram Liv

 9. Tack för ett fantastiskt vackert och inspirerande inlägg. Vilket år du haft Lotta. Jag ser fram emot att få träffa dig och höra din berättelse. Vi ses i februari.
  Kram Malin

 10. Vilket fantastiskt år! Så mycket härligt du fått uppleva. Underbar läsning, och tack för att vi får följa med på din resa:) Jag får mycket inspiration av dig och dina bilder!
  Kram

 11. Vilken fantastisk årskrönika!!
  2014 ser jag verkligen fram emot. Det sägs att vart 7:e år är ett riktigt bra år.
  Jag hoppas att det händer, det som jag går o hoppas på!!
  Du är en inspirationskälla verkligen!
  Va rädd om dig och god fortsättning!
  Kram Anna

 12. Härligt att ramla in här och få se din summering över vad jag kan tycka se ut som ett fantastiskt år. Hänger på och fortsätter följa dig 🙂

 13. Hej sötgroda!
  Vilka underbara bilder och vilket år du haft!!
  Det är häftigt att blicka tillbaks..;)
  Du är ju så himla duktig. Energiknippe.. att energin tar slut ibland även för dig visar ju bara att du är mänsklig. Hoppas din nära mår bättre.
  Å tänk att i februari så ses vi ju igen.. på bloggeventet..;)
  Ha en fortsatt mysig jul nu!
  Kraaaaaaam Katarina

 14. Tack för ett mycket inspirerande år!
  Jag skriver inte kommentarer så ofta men kikar in på din blogg och instagram varje dag! Det är så inspirerande och kul och jag får massor med kul tips från dig. Många kramar från mig till dig,Lotta DU ÄR BARA BÄST!!!! Rita

 15. Vilket härligt år du haft bakom dig, förhoppningsvis kommer 2014 bli minst lika bra !
  Följde dig en tid medan jag själv bloggade, fick lite tips & råd av dig, men 2009 tog livet för mig en annan väg.

  Så glad att hittat tebax till dig & din blogg. Njuter av dina bilder & det du skriver….fortsätt så <3

  / Nettan

 16. Hej Lotta!
  Vilken rolig ide, årsberättelse!
  Har inte följt din blogg så länge, men nu är det en av höjdpunkterna på dagen.
  Vill passa på att önska dej å din familj god fortsättning och Ett Gott Nytt År!!!
  Kram Anna Bergman

 17. Hej bästa Lotto, stor grattis för det här året.
  Följd dig sedan många år. Härligt när ”eget företagendet” lyckas så bra.
  Lycka till för nästa år. Jag är säkert att det blir ännu bättre.
  Många hälsningar
  Evelyn

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *