Att vara här och nu..

 
Idag har jag haft en superskön dag i min trädgård. Trimmat och klippt buskar och det är så skönt när det blir gjort och samtidigt går jag där och funderar på livet. Förr la jag mycket mer tid på att oroa mig över saker som inte blir gjorda, att allt skulle vara så perfekt osv. Jag såg bara saker som var klart, nu ser jag resan dit och tar hand om livet också.

Nu är jag mer här och nu och det är en stor skillnad i hjärnan. Att leva här och nu hjälper mig i arbetslivet, i min relation till min man och mina barn osv. Att vara närvarande där man är just då och inte hela tiden tänka framtid ger mig så mycket mer glädje. Jag är mycket gladare nu, när jag sänkt mina krav och kan njuta. Min relation med med min man har klart förbättras till att han möter en positiv fru..nästan varje dag:)

 
Visst kan jag känna att jag vill hinna med saker, men jag mår inte dåligt över det på samma sätt. Allt har sin tid och det viktigaste är att trivas med livet, det gör jag nu…jag har nog aldrig haft det så bra som jag har nu trots pressen att vara sin egen med allt var det innebär. Jag har inte en massakravlängre som jag tror att jag måste leva upp till, jag lever istället som jag vill och hur jag vill och det ger ren och skär glädje! 
 

Släng kraven ni tror andra förväntar sig av er och du förväntar dig av dig själv i soppåsen och gör vad tusan ni vill..gör något galet vet ja:)..då blir livet så mycket roligare. 
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Att vara här och nu..”

 1. Bra där!Jag har kommit på mig själv med att tänka äh så rycker jag på axlarna o gör bara det jag har lust med 🙂
  KRAM från mig!

 2. Hej Duktiga Lotta
  Javisst e de smart att försöka vara närvarande…..här och nu….de e ju egentligen de enda vi har 🙂 resten vet man inget om,,,,,
  å missa nu inte,,,,,,,

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 3. Å ja du har så rätt Lotta. Denna tid på året kan det bli lite extra svårt, och ändå lätt…. Jag springer ut och in som en yr höna och vet inte vad jag ska ta mig till riktigt med allt. Det blir ingenting. Att ha all denna ”lediga” tid utan uppstyrning och veta att den (förhoppningsvis) tar slut snart. Efter 6 månaders ofrivillig ”ledighet” har jag fattat att det här med jobb, ledighet och hälsa är svåra saker att hålla ihop till en enhet. När man inte ens mår dåligt egentligen. KRAM till dig Lotta och hoppas du får en härlig ledighet.

 4. Så sant!! Så otroligt fint och bra skrivit !!! Du är så inspirerande!! Måste själv bli bättre på detta också, är så lätt att ibland se allt det negativa och alla måsten, istället för det positiva och det man gjort:) kram på dig Jenny i Vbg

 5. Hej Lotta,
  det är så roligt att läsa din blog,
  visst är det roligare både för mannen och barnen när man är på gott humör 🙂 jag själv undrar ofta, när jag gnäller över cheferna på jobbet för min sambo, om jag inte skulle göra något åt saken (byta jobb), men sen går livet vidare på samma spår.
  Önskar dig en jättefin helg
  kram Irene
  nästa vecka blir det en semestervecka i Lübeck, träffa vänner och lära känna stan, blir så klart även många fina bilder (*skratt hoppas jag iallafall)
  ha det gott

 6. Det är skönt att bli lite äldre och att inte ta livet så allvarligt. Livet går inte i repris, det gäller att välja att se på händelser ur ett positivt perspektiv istället för att dras med i den negativism som ofta finns. Att inte ta för allvarligt på sig själv, på andra och på vad som ska göras utan att faktiskt njuta i nuet så ofta det går.

  Kram Ester

 7. Lotta, håller med dig om att kasta alla krav i soptunnan.

  Jag gör det till och från. Ibland tar jag upp dem igen..men mår inget vidare så ner i tunnan igen!

  Kram och Lycka Till med boken. DET låter spännande. Då blir det dig man letar efter på bokmässan 😉

 8. Det var noen veldig fine ord.
  Jeg tror det er mange som må bli flinkere på det her, meg selv inkludert. Det er så lett å bli fanget av hverdagens mas og tjas at man glemmer å kjenne på selve livet.
  Takk for at du minte meg på det ♥

 9. Helt rätt:-) Vill fråga om Sturehofs krukorna i förra inlägget. Har letat efter sådana väldigt länge nu efter att ha sett dem på flera bloggar, men kan inte hitta dom? Du skriver att de är specialbeställda? Vart, hur och pris?:-)
  Tack för att du förgyller min dag med din blogg!!
  /marie

 10. Tack för ett fint och klokt inlägg. Det är så bra att bli påmind om det lite då och då för jag glömmer så lätt bort det och låter en massa krav sköljas över mig. Stor kram Jennifer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *